6 Σεπτεμβρίου 2009

Νίκη με ΠΓΔΜ θέλουν Περπέρογλου και Κουφός


Η νίκη στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ με αντίπαλο την ΠΓΔΜ είναι πολύ σημαντική υπόθεση, όπως τόνισε ο Στράτος Περπέρογλου σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, ενώ ο Κώστας Κουφός κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, επισημαίνοντας παράλληλα πως «είμαι τυχερός, γιατί βρίσκομαι σε μια πολύ καλή ομάδα που διαθέτει πολλούς ταλαντούχους παίκτες, αλλά και ένα πολύ καλό τεχνικό επιτελείο».

Ο Στράτος Περπέρογλου σε συλλογικό επίπεδο έχει ήδη δώσει το «παρών» σε σημαντικά ραντεβού και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη συγκομιδή τίτλων. Έχει κατακτήσει μετάλλια με τις «μικρές» Εθνικές.

Σε επίπεδο Εθνικής ανδρών το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας είναι το πρώτο του μεγάλο ραντεβού. Γνωρίζει καλά όμως ότι πολύ σημαντική για την πορεία της ομάδας είναι η πρεμιέρα, όπως ανέφερε.

«Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και πνευματικά και σωματικά και σίγουρα έχουμε πολλές φιλοδοξίες μπαίνοντας στο Ευρωμπάσκετ. Από την άλλη γνωρίζουμε ότι έχουμε και περιθώρια βελτίωσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις η βελτίωση αυτή έρχεται μέσα από τα παιχνίδια μέρα με τη μέρα.

»Από αυτή την άποψη και με δεδομένο ότι η απειρία είναι κάτι που χαρακτηρίζει αυτή την ομάδα, θέλουμε μια νίκη στο ξεκίνημα, θέλουμε τη νίκη στην πρεμιέρα με την ΠΓΔΜ, γιατί έτσι θα λυθούν τα πόδια μας και θα μας βοηθήσει να προσαρμοστούμε ταχύτερα στις απαιτήσεις του τουρνουά.

Πάντοτε τέτοια παιχνίδια σε μια πρεμιέρα είναι ιδιαίτερα και 'ύπουλα', από την άποψη ότι είναι ομάδες που δεν έχουν τίποτα να χάσουν και όταν έχουν απέναντί τους ένα φαβορί, μια ομάδα που έχει ψηλότερες προσδοκίες, έχουν ιδιαίτερο κίνητρο για να κάνουν την έκπληξη.

»Πόσο μάλλον όταν η συγκεκριμένη ομάδα είναι μια απρόβλεπτη ομάδα, η οποία από το σκάουτινγκ ξέρουμε ότι δεν έχει κλασικό ψηλό, αλλά τρέχει συνέχεια και όλοι της οι παίκτες σουτάρουν. Το πρώτο μας μέλημα λοιπόν είναι να μην τους επιτρέψουμε να πάνε στο ρυθμό τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: