17 Σεπτεμβρίου 2009

Όλοι μαζί χάνουμε και κερδίζουμε, δικαιολόγησε ο Τεν Κάτε

Παρά την απογοήτευση του ο Χενκ Τεν Κάτε κάλυψε πλήρως τους παίκτες του μετά την ήττα από τη Γαλατάσαραϊ, λέγοντας πως «όλοι μαζί χάνουμε και κερδίζουμε». Ο Ολλανδός δικαιολόγησε τον Γκαλίνοβιτς «δεν έφταιγε μόνο αυτός» και τόνισε πως τώρα η ομάδα πρέπει να μείνει ενωμένη. Σχετικά με την απουσία του Σισέ, είπε: «Δυστυχώς έχουμε μόνο έναν».

Ειδικότερα, ο Χενκ Τεν Κάτε δήλωσε:

«Δεν μπορείς να πεις ότι ήταν θέμα ποιότητας, γιατί η ομάδα μου έπρεπε να αντιμετωπίσει το γεγονός πως δέχτηκε δύο γρήγορα γκολ, ήταν κακό το τάιμινγκ. Οι αντίπαλοι μας απέκτησαν αυτοπεποίθηση, αλλά το μεγαλύτερο λάθος μας ήταν πως στο δεύτερο βγήκαμε μπροστά χωρίς σχέδιο, ενώ κάναμε λάθη και στην άμυνα δεν ήμασταν καλοί, όλη η ομάδα, όχι μόνο η άμυνα» είπε αρχικά ο Τεν Κάτε.

Για την περιβοήτη ατάκα πως θα σκοτώσει τον Ράικαρντ, είπε:

«Για αυτό δεν ήρθε στη συνέντευξη!».

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Όπως είπα, αν δεχτείς γκολ η ευθύνη είναι συλλογική. Δεν νομίζω οτι είναι δίκαιο να κατηγορήσουμε τον τερματοφύλακα, απλά τα λάθη του φαίνονται περισσότερο. Όλοι έκαναν λάθη».

Σε ερώτηση γιατί δεν έκανε νωρίτερα τις αλλαγές του Νίνη και Πετρόπουλου, είπε:

«Όταν μια ομάδα δεν παίζει καλά στο πρώτο πρέπει να της δίνεις την ευκαιρία να αντιστρεψει την κατάσταση. Αλλά μετά το 2-0 έπρεπε να κάνω κάτι για να αλλάξει η κατάσταση. Πράγματι κάναμε ευκαιρίες, παίξαμε πιο επιθετικά αλλά μέχρι εκεί».

Για τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Γκαλίνοβιτς και για το αν ήταν συσσωρευμένη δυσαρέσκεια, είπε:

«Όντως, ενδεχόμένως κάτι τέτοιο συνέβη, γιατί οι ερωνικές αποδοκιμασίες ήρθαν μετά το 3-0 ξαφνικά. Ο τερματοφύλακας πάντως δεν μπορούσε να κάνει πολλά στο 3-0, που ήταν αυτογκόλ. Πρέπει να υπάρχει συσσωρευμένη δυσαρέσκεια».

Για το αν η ομάδα μπήκε ίσως χαλαρή μετά τις δηλώσεις πως πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα, είπε:

«Πράγματι πρώτος στόχος είναι ο τίτλος, αλλά είμαστε επαγγελματίες και ιδίως σε τέτοια ματς με καλές ομάδες στην Ευρώπη είναι και θεμα πρεστίζ. Θέλαμε να νικήσουμε αλλα ήμασταν κι άτυχοι, καθώς όπως και με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη, δεχτήκαμε αυτογκόλ και συνέβη το ίδιο. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση μας και να μείνουμε ενωμένοι».

Για τις ευκαιρίες που χάθηκαν, είπε:

«Δουλεύουμε πολύ με τους επιθετικούς μας στον τομέα αυτό, 3-4 φορές την εβδομάδα, αλλά πρέπει να έχεις και τύχη».

Για την απουσία του Σισέ, τόνισε:

«Δεν ξέρω αν ήταν καθοριστική η απουσία του, αλλά ξέρουμε Σισέ είναι καλός παίκτης και δύσκολος για τους αντιπάλους, αλλά σήμερα δεν μπορούσαμ να τον έχουμε. Πάντως και ο Λάζαρος με τον Πετρόπουλο ήταν καλοί. Ο Σισέ είναι ποιοτικός αλλά δυστυχώς έχουμε μόνο έναν».

Νέεσκενς: «Καλή ομάδα ο Παναθηναϊκός»

Ο Φρανκ Ράικαρντ δεν ήρθε στη συνέντευξη Τύπου και αντ' αυτού παρέστη ο βοηθός του, Γιόχαν Νέεσκενς, καθώς όπως μας εξήγησε έχουν συμφωνήσει να μιλάει αυτός στα ευρωπαϊκά ματς και ο Ράικαρντ στους αγώνες στο τουρκικό πρωτάθλημα.

«Δεν ήμασταν τυχεροί και στα 90 λεπτά. Στόχος μας ήταν το καλό αποτέλεσμα και τα καταφέραμε. Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα, αλλά το πιο σημαντικό είναι οτι πετύχαμε τα τρία γκολ. Μετά τα γκολ που πετύχαμε δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι, χάσαμε τον έλεγχο, ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρίες και ήμασταν τυχεροί που δεν δεχτήκαμε άλλο γκολ, αλλά ετσι είναι το ποδόσφαιρο» είπε αρχικά ο Νέεσκενς.

Για το αν το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό αν έπαιζαν στον Παναθηναϊκό, παίκτες όπως ο Κιούελ και ο Μπάρος και για την ατάκα του Τεν Κάτε πως θα σκότωνε τον Ράικαρντ, τόνισε:

«Δεν θέλω να μιλήσω για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και για παίκτες. Αυτοί οι παίκτες τυχαίνει να παίζουν στη Γαλατάσαραϊ και είμαστε χαρούμενοι που τους έχουμε. Θα ήταν κρίμα πάντως ο κύριος Τεν Κάτε να σκοτώσει τον Ράικαρντ, γιατί από τα επόμενα ματς θα έλειπε και ο Τεν Κάτε και ο κύριος Ράικαρντ».

Όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει την απόδοση της αμυντικής γραμής του Παναθηναϊκού, είπε:

«Πρώτα από όλα δεν μιλάω ξεχωριστά για γραμμές. Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα σε άμυνα και επίθεση».

Στη συνέχεια, ο Νέεσκενς είπε:

«Στα δύο τελευταία ματς σκοράραμε έξι γκολ και δεχτήκαμε ένα, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Σε κάθε ματς γίνονται λάθη, απλά κάποιο παίκτες μας έπαιξαν τρία σερί ματς. Υπήρχε κούραση, αλλά είχαμε και εμείς ευκαιρίες».

Για τις ευκαιρίες από τους αντίπαλους της «Γαλατά» στα δύο τελευταία παιχνίδια (Μπεσίκτας και Παναθηναϊκός) και τα λάθη στα οποία υπέπεσε, εξήγησε:

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο σκοράραμε έξι γκολ και δεχτήκαμε ένα στα δύο τελευταία παιχνίδια. Γίνονται λάθη, απλά κάποιοι παίκτες έπαιξαν τρία ματς στην σειρά και είναι λογικά να είναι κουρασμένοι, ενώ έγινε και μία αλλαγή νωρίς χωρίς να το θέλουμε. Ωστόσο σκοράραμε τρεις φορές και είχαμε κι άλλες ευκαιρίες».

Για το αν μπορούν να παίξουν μαζί Αρντά και Ελάνο:

«Εάν έχω πληροφορηθεί σωστά έχουν ήδη παίξει μαζί. Μπορούν να παίξουν μαζί, είπα και πριν ότι έχουν μεγάλη ποιότητα, αλλά όπως γνωρίζεται υπάρχει ανάγκη για ροτέισον και αυτό είναι κάτι που ακολουθούμε τις τελευταίες βδομάδες.

Σχετικά με τις κλήσεις διεθνών και το θέμα κόπωσης στους παίκτες από τα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων:

«Δεν είναι πρόβλημα γιατί όλες οι ομάδες που έχουν διεθνείς παίκτες έχουν το ίδιο θέμα. Ξέρεις ότι αν έχεις τόσους πολλούς όσο εμείς δεν θα τους έχεις για κάποια χρονικά διαστήματα, είναι πιο δύσκολο να προετοιμαστείς χωρίς αυτούς αλλά δεν μπορείς να το αλλάξεις».

Για το ότι δεν έδωσε το παρών» ο Ράικαρντ στην συνέντευξη Τύπου:

«Πρώτα από όλα ο κύριος Ράικανρντ ξεκαθάρισε ότι εγώ πηγαίνω στις συνεντεύξεις μετά τα Ευρωπαϊκά ματς και εκείνος σε αυτά του Τουρκικού Πρωταθλήματος. Έχουμε πάνω κάτω τις ίδιες απόψεις και για το σημερινό (σ.σ.: της Πέμπτης) ματς αλλά και γενικά για το ποδόσφαιρο».

Για το αν περίμενε διαφορετικό τον Παναθηναϊκό:

«Δεν περίμενα διαφορετικό τον Παναθηναϊκό, πετύχαμε γκολ σε καθοριστικά σημεία. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά σταθήκαμε τυχεροί και είναι δύσκολο να συνεχίσεις στον ίδιο ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παλεύει μέχρι τέλους, αποδεικνύοντας ότι είναι πολύ καλή ομάδα».

Ο Ουγκούρ Ουτσάρ τόνισε:

«Πρώτα από όλα είμαι πολύ χαρούμενος που πήραμε μια τόσο σημαντική, δεν με ενδιαφέρει αν παίζω δεξιά ή αριστερά, έπαιξα στον τελευταίο αγώνα ξανά στην ίδια θέση, ο στόπερ είναι τραυματίας οπότε έπρεπε να παίξω εκεί. Είμαι χαρούμενος να παίζω, όπου κι αν παίζω.

» Αν και έχουμε κουρασμένους παίκτες από τις κλήσεις διεθνών, οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα, από την άλλη έχουμε μια πλήρη ομάδα και ο προπονητής έχει την δυνατότητα να κάνει αλλαγές χωρίς πρόβλημα.

» Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά, υπάρχει καλό κλίμα και έχουμε δημιουργήσει μια παράδοση με την καλή φετινή μας πορεία και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: