18 Σεπτεμβρίου 2009

Ζήσης: "Θέλουμε να τα δώσουμε όλα και να περάσουμε στον τελικό"





Στον Βασίλη Σπανούλη απένειμε τα εύσημα ο Νίκος Ζήσης για τα τρίποντα που πέτυχε στον προημιτελικό με την Τουρκία κρατώντας όπως συνηθίζει χαμηλό προφίλ για τον εαυτό του. Ο διεθνής γκαρντ θεωρεί πως η Εθνική έχει αρκετές ελπίδες με την Ισπανία στον αυριανό ημιτελικό και τόνισε: "Θέλουμε να τα δώσουμε όλα και να περάσουμε στον τελικό."

"Πανηγυρίζουμε... δεν μπορεί να μην πανηγυρίζουμε! Οι παλαιότεροι έχουμε ξαναζήσει τέτοιες στιγμές και τώρα είναι σαν να τις ξαναζούμε. Πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Ήταν ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι, με πολύ άγχος. Μπορούσαμε να κερδίσουμε ή να χάσουμε. Η καρδιά υπερίσχυσε απέναντι σε μία ομάδα από τις καλύτερες. Κλειδί ήταν τα ριμπάουντ που παίζουν μεγάλο ρόλο σε τέτοια τουρνουά, όπως και τα μεγάλα σουτ στο τελευταίο τρίλεπτο της τέταρτης περιόδου. Στην παράταση ελέγξαμε τον αγώνα, αλλά κάναμε πολλά λάθη. Κερδίσαμε μία θέση μέσα στις καλύτερες τέσσερις ομάδες της Ευρώπης. Αυτή η ομάδα ξεκίνησε τον Ιούλιου και κανείς δεν μας πίστευε. Εμείς πιστεύαμε με τον νέο προπονητή μας. Φθάσαμε ως εδώ και πλέον όνειρο ένα μετάλλιο στο στήθος. Δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι θα χάναμε ούτε και μετά το λέι απ του Αρσλάν. Κοντέψαμε να το χάσουμε όταν βρεθήκαμε πίσω με έξι πόντους, το γυρίσαμε, πήγαμε στην παράταση, κάναμε λάθη από την πίεση και το άγχος, αλλά στο τέλος μέτρησαν τα καλά περισσότερο από τα λάθη. Πήγαμε στην 4άδα, είμαστε χαρούμενοι, να ξεκουραστούμε και να είμαστε έτοιμοι απέναντι σε μία δυνατή ομάδα που έχει φορμαριστεί," εξήγησε ο Ζήσης και στη συνέχεια επισήμανε ενόψει του ημιτελικού με την Ισπανία:

"Έχουμε ξαναπαίξει με την Ισπανία στον ημιτελικό του προηγούμενου Ευρωμπάσκετ και αύριο έχουμε ακόμη μία ευκαιρία να παίξουμε δυνατά και να αποδείξουμε ότι μπορούμε. Έχουμε αρκετές ελπίδες απέναντί τους. Θέλουμε να τα δώσουμε όλα και να περάσουμε στον τελικό. Σήμερα είχαμε διαφορά εν συγκρίσει με τον αγώνα απέναντι στη Ρωσία που ήμασταν λες και πήγαμε σε προπονητικό διπλό. Είναι μεγάλο το τουρνουά, πολλοί αγώνες σε 12 μέρες και ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού να σκεφτόμασταν πως στον χιαστί θα τα δώσουμε όλα για να πάμε τετράδα. Και στο Βελιγράδι δεν είχαμε παίξει καλά συνολικά, αλλά το θέλαμε και το πήραμε το χρύσο. Το τρίποντο που σημεώσα ήταν σημαντικό σουτ και χαίρομαι. Ξέρω ότι έχω σκαμπανεβάσματα στο τουρνουά. Θέλω όσο τίποτα να βοηθήσω την ομάδα. Χαίρομαι που το έκανα αλλά ουσιαστικά ο Βασίλης Σπανούλης χρειάζεται ειδική μνεία. Εκανε εξαιρετική εμφάνιση. Απέδειξε πόσο μεγάλος είναι και σε τι κατάσταση βρίσκεται."

Δεν υπάρχουν σχόλια: