10 Σεπτεμβρίου 2009

Καραγκούνης: «Ψυχραιμία. για την Εθνική..»

Την αυτοκριτική, εκ μέρους των Ελλήνων διεθνών, για τα αρνητικά αποτελέσματα που έφερε η Εθνική μας ομάδα στα κρίσιμα παιχνίδια με την Ελβετία και τη Μολδαβία, έκανε ο Γιώργος Καραγκούνης μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στον «Sentra 103,3» και στην εκπομπή «Γκολ από τη σέντρα» με τους Ανδρέα Δημάτο και Νίκο Γέμελο.

Ο «Κάρα», παραδέχθηκε ότι άπαντες στην ομάδα έχουν μερίδιο ευθύνης, συνιστώντας, ωστόσο, ψυχραιμία ενόψει των δύο τελευταίων αγώνων της Ελλάδας στα προκριματικά του μουντιάλ, που μπορούν να μας φέρουν τουλάχιστον τη 2η θέση (σ.σ. κάτι που σημαίνει πρόκριση στα μπαράζ) Επίσης, τοποθετήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις των Τάκη Φύσσα και Γιάννη Αμανατίδη (σ.σ. άφησαν αιχμές), ενώ τόνισε πως ακόμη υπάρχει στην ομάδα «φλόγα» για διάκριση.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Καρακγούνη στον «Sentra 103,3»:

Για τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα της Εθνικής Ελλάδος:
«Είμαστε ακόμη στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στην αρχή όλοι έλεγαν ότι είμαστε σε εύκολο όμιλο. Εμείς λέγαμε ότι θα παλέψουμε με την Ελβετία και το Ισραήλ για τις δύο πρώτες θέσεις. Η συγκομιδή δεν είναι η καλύτερη αυτή την στιγμή. Πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία. Έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια στην έδρα μας. Στα άσχημα πολλά μπορείς να πεις. Η ουσία είναι ότι η δεύτερη θέση εξαρτάται ακόμη από εμάς και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να την διατηρήσουμε.

Έχουμε την ποιότητα για να το καταφέρουμε αυτό. Πρέπει να δούμε τα πράγματα πιο ρεαλιστικά. Η κριτική μετά από τέτοια αποτελέσματα δεν θα πρέπει να μας επηρεάζει. Αυτό που επηρεάζεται είναι η αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία μας. Ξέχωρα πάντως από τα δικά μας λάθη και στα τρία τελευταία ματς είχαμε άτυχες στιγμές αλλά και διαιτητικά λάθη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όλα παίζουν ρόλο. Πάνω απ' όλα όμως φταίμε εμείς. Αν κερδίζαμε εχθές εγώ πίστευα ότι μπορούσαμε ακόμη και την πρώτη θέση».

Για το χθεσινό παιχνίδι:
«Στο χθεσινό παιχνίδι για 65 λεπτά είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, κάναμε φάσεις, σκοράραμε και δεν μπορέσαμε να πετύχουμε ένα δεύτερο τέρμα. Θέλαμε να το βάλουμε. Ακόμη κι έτσι η ομάδα μας έχει δείξει ότι έστω και με ένα γκολ, δεν δίνουμε την ευκαιρία στον αντίπαλό μας να μας απειλήσει και μάλιστα στα τελευταία λεπτά. Λεπτομέρειες που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια δεν τις έχουμε τώρα. Καμία ομάδα που έχει παίξει στην Μολδαβία δεν έχει περάσει με ευκολία».

Για τον Οτο Ρεχάγκελ:
«Δεν θέλω να μπω σε τέτοια διαδικασία. Όλοι κάναμε λάθη. Σίγουρα κάτι δεν πήγε καλά από όλους. Σίγουρα θέλει κι εκείνος την επιτυχία όπως κι εμείς».

Για τις δηλώσεις Αμανατίδη και Φύσσα:
«Μετά τον αγώνα μπορείς να πεις και μία κουβέντα παραπάνω εν θερμώ. Ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει ότι θέλει, αλλά εγώ δεν θεωρώ ότι πρέπει να τα ισοπεδώσουμε όλα. Έχουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτά».

Για την παραγωγικότητα και την δημιουργικότητα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και το ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Στην Ευρώπη ακόμη και σε μεγάλες ομάδες όπως η Πορτογαλία υπάρχει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Στα τελευταία παιχνίδια έχουν βάλει μόνο δύο γκολ και αυτά τα έβαλαν Βραζιλιάνοι, ο Πέπε και ο Λιέντσον. Εμείς προσπαθούμε με αυτούς που έχουμε. Δεν έχουμε Βραζιλιάνους να τους κάνουμε Έλληνες. Πρέπει να λειτουργήσουμε πιο ψύχραιμα. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε Ελλάδα. Είμαστε μία χώρα δέκα εκατομμυρίων και δεν έχουμε τις καλύτερες υποδομές.

Παρ' όλα αυτά είμαστε οκτώ χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Είναι πολύ δύσκολο να κρατηθείς εκεί. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πάντως έχει πολλούς ξένους και αυτομάτως μειώνονται οι πιθανότητες για τους Έλληνες να δείξουν την αξία τους. Η Εθνική Ελπίδων έχει παίχτες που θα πρέπει να στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών , όπως κάναμε κι εμείς στο παρελθόν. Όλα θα ήταν διαφορετικά αν είχαμε πάρει το παιχνίδι στην Ελβετία. Πρέπει να βάλουμε το κεφάλι μας κάτω και να δουλέψουμε πολύ».

Για τον αθλητικό εγωισμό της Εθνικής Ελλάδος:
«Η φλόγα υπάρχει σίγουρα. Αυτό είναι δεδομένο και υπάρχει στα παιδιά. Οφείλουμε στους εαυτούς μας πρώτα απ' όλους να περάσουμε τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια νικηφόρα, γιατί έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια. Δεχόμαστε την κριτική αλλά δεν πρέπει να πάμε σε αυτά τα παιχνίδια με αυτά τα σχόλια».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια:
«Το κλίμα το φτιάχνουν τα αποτελέσματα. Γενικά και με τα νέα παιδιά δεν έχουμε πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα και πιστεύω ότι στα επόμενα δύο παιχνίδια θα βγάλουμε περισσότερο εγωισμό και πάθος, ώστε να τα καταφέρουμε».

Για τον πρόσφατο τραυματισμό του στον αστράγαλο:
«Δεν είμαι τελείως καλά αλλά μέρα με την μέρα και μέσα από τις προπονήσεις θα είμαι καλύτερα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: