10 Σεπτεμβρίου 2009

Εγκώμια του Ντούσαν Μπάγεβιτς για τον Γκερέιρο

Aπόλυτα ικανοποιημένος με την απόκτηση του Ρότζερ Γκερέιρο δήλωσε στον πολωνικό Τύπο. Ο «Ντούσκο» τόνισε πως είχε εντοπίσει το ταλέντο του πολωνού μέσου από το Euro 2008 και θεωρεί πως θα βοηθήσει σημαντικά την ΑΕΚ να πετύχει τους στόχους της.

Στην πρώτη του τοποθέτηση για τα προσόντα του Γκερέιρο ο Μπάγεβιτς είπε στην πολωνική «Super Express»:

«Πρώτη φορά είδα τον Γκερέιρο στο EURO 2008. Ηταν ο καλύτερος παίκτης της εθνικής Πολωνίας και ξεχώρισα τις ικανότητές του. Σκέφτηκα πως ένας παίκτης σαν κι αυτόν χρειαζόταν στην ΑΕΚ. Τον παρακολουθήσαμε και μετά το EURO εγώ και οι συνεργάτες μου, ζωντανά και μέσω DVD. Είχα ζητήσει να τον πάρουμε νωρίτερα, αλλά η τιμή του ήταν πολύ υψηλή. Ο πρόεδρος μού είχε πει πως δεν μπορούσαμε να δώσουμε τόσα χρήματα κι έπρεπε να περιμένουμε. Δεν ξέρω αν τελικά τα χρήματα που τον πήραμε ήταν λίγα, αλλά μην ξεχνάμε πως υπάρχει οικονομική κρίση και κάθε ομάδα το σκέφτεται σοβαρά πριν δαπανήσει ένα ποσό. Η ΑΕΚ δεν έχει μπάτζετ σαν τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα».

Ο Γκερέιρο προορίζεται ως βασικός από το Μπάγεβιτς, ο οποίος δείχνει να πιστεύει πολύ στις ικανότητές του: «Ο Ρότζερ ήταν σταρ στην Πολωνία και ελπίζω να τα καταφέρει και στην ΑΕΚ. Έχει καλή τεχνική, διαθέτει ντρίμπλα, βλέπει γήπεδο και θα μας βοηθήσει. Τον προορίζω για τη μεσαία γραμμή, ίσως και για τη θέση του αριστερού χαφ. Εχει τις ικανότητες να γίνει ο ηγέτης της ομάδας. Αποκτήθηκε για να αγωνίζεται βασικός, αλλά αν δεν είναι σε καλή κατάσταση θα είναι στον πάγκο. Σίγουρα θα του δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να προσαρμοστεί. Ξέρουμε πως δεν θα τον έχουμε στο Europa League, αλλά θα μας βοηθήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο κόσμος περιμένει ένα πρωτάθλημα και ανυπομονεί, γιατί το τελευταίο ήταν το 1994 και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε. Κανένας δεν είναι ευχαριστημένος με την τρίτη θέση που πήραμε πέρυσι».

Οσο για το αν το ελληνικό πρωτάθλημα ανταποκρίνεται στις βλέψεις του Γκερέιρο, είπε: «Γιατί όχι; Είναι καλός παίκτης, αλλά όχι και της κλάσης του Μέσι ή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μία καλή επιλογή γι’αυτόν. Θα είναι πιο εύκολο να τα καταφέρει στο ελληνικό πρωτάθλημα από ό,τι αν πήγαινε στην Αγγλία ή στη Γερμανία, αφού το επίπεδο εδώ είναι πιο κοντά σε αυτό του πολωνικού πρωταθλήματος».


Δεν υπάρχουν σχόλια: