29 Σεπτεμβρίου 2009

Κόντης: «Συνεχές λάθος… όχι λάθος»


Μπορεί το φετινό πρωτάθλημα της Super League να αποχαιρέτησε μόλις της πέμπτη αγωνιστική, αλλά σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ Άρης, Γιάννη Κόντη, οι κιτρινόμαυροι από πολύ νωρίς έχουν κάνει το δικό τους ρεκόρ…. σε διαιτησίες.

Μετά τη νικηφόρα αναμέτρηση των κιτρίνων απέναντι στη Scoda Ξάνθη, στο Κλεάνθης Βικελίδης, το περασμένο Σάββατο, αν κάποιος έπιανε τον Γιάννη Κόντη από τη μύτη, ίσως και να έσκαγε. Αιτία; Η οργή του εξαιτίας των διαιτητικών λαθών που έβλεπε να γίνονται σε βάρος της ομάδας του, για συνεχόμενη αγωνιστική.

Την προηγούμενη Κυριακή, μετά τον αγώνα του ΟΑΚΑ, κόντρα στον Παναθηναϊκό, εξέδωσε καυστική ανακοίνωση, καυτηριάζοντας την εμφάνιση των διαιτητών. Το Σάββατο, πέρασε σε αμεσότερες πρακτικές, παρεμβαίνοντας στη συνέντευξη τύπου, στεκόμενος όχι μόνο στα κρούσματα που σημειώθηκαν σε βάρος του Άρη, αλλά γενικότερα στα φετινά γήπεδα του πρωταθλήματος.

Σήμερα, ο εκτελεστικός διευθυντής των κιτρίνων φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Libero 107,4, και τοποθετήθηκε σχετικά με τις προθέσεις των ΕΠΟ και ΚΕΔ, την εικόνα των διαιτητών, επισημαίνοντας τέλος τον νέο, περισσότερο δυναμικό, αντικειμενικό και επικριτικό ρόλο που πρέπει να αναλάβουν τα ΜΜΕ, στην αντιμετώπιση και προβολή σχετικών θεμάτων.

«Γίνονται λάθη από τους διαιτητές, άλλοτε γιατί πράγματι δεν είδαν τη φάση και άλλοτε για ανεξήγητους λόγους. Γνωρίζω προσωπικά τον κ. Πιλάβιο και τις απόψεις του και ξέρω ότι η ΕΠΟ έχει καλές προθέσεις. Περιμένω, λοιπόν, και από τους ανθρώπους που ηγούνται της διαιτησίας και έχουν αποδείξει την ευθιξία τους, να περάσουν το ίδιο αίσθημα ευθύνης και απόδοσης της δικαιοσύνης και στους διαιτητές του πρωταθλήματος. Βάζω στοίχημα ότι τα συνεχόμενα λάθη, δεν είναι απλά λάθη. Ίσως κάποιος που έχει συμφέρον να επηρεάζει τους διαιτητές εν αγνοία της ΚΕΔ», ήταν η αρχική τοποθέτηση του κ. Κόντη.

Ο ισχυρός άντρας των κιτρίνων, ωστόσο, σε σχετική ερώτηση, απέρριψε το ενδεχόμενο ύπαρξης της γνωστής «παράγκας» στην Ελλάδα, αποδίδοντας την εικόνα της ελληνικής διαιτησίας σε ατομικές συμπεριφορές: «Δεν πιστεύω ότι η ΚΕΔ ελέγχεται από κάποιον. Η ΚΕΔ είναι μια τριμελής επιτροπή που ορίζει τους διαιτητές στους αγώνες. Οι διαιτητές βέβαια είναι άνθρωποι και δε θεωρώ απίθανο το να επηρεάζονται. Επίσης, στο παρελθόν, υπήρχαν διαιτητές που είχαν σχέση (επαγγελματική ή άλλη) με προέδρους ομάδων».

Τέλος, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης αναφέρθηκε στη στάση των ΜΜΕ απέναντι σε αυτά τα θέματα, ρίχνοντας μάλλον και μια έμμεση βολή προς την κυριακάτικη αθλητική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης:. «Ο μόνος τρόπος για να μη γίνεις γραφικός είναι να ασχοληθούν σοβαρά με όλα αυτά τα ΜΜΕ που προβάλλουν το ποδόσφαιρο. Μου έκανε εντύπωση ότι έπρεπε να περιμένουμε μέχρι τις δύο τα ξημερώματα για να ακούσουμε τελικά ότι ήταν όντως πέναλτι αυτά που ζήτησε ο Άρης. Για μένα λοιπόν ο σωστός τρόπος είναι τα μέσα που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο να προβάλλουν πιο έντονα και να καυτηριάζουν τέτοια φαινόμενα στις εκπομπές τους και μάλιστα στο ξεκίνημα της εκπομπής. Όσο συνεχίζουν να μην το κάνουν σωστά και οι ομάδες εκδίδουν ανακοινώσεις και κάνουν παρεμβάσεις, θα γίνονται γραφικές. Στο εξωτερικό τα μέσα φωνάζουν περισσότερο, αποκαλύπτουν σκάνδαλα, κάνουν όσο θόρυβο πρέπει. Πρέπει επιτέλους τα μέσα και στην Ελλάδα να κάνουν σωστή, αξιοκρατική προβολή και να καυτηριάζουν με πολύ έντονο τρόπο τα κακώς κείμενα στο ποδόσφαιρο μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: