12 Σεπτεμβρίου 2009

«Μόνο ο Ιησούς Χριστός ή η Παρθένος Μαρία μπορεί να αντικαταστήσει τον Μαραντόνα»

Έντονη κριτική δέχεται ο Ντιέγκο Μαραντόνα για την πορεία της εθνικής Αργεντινής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Η «μπιανκοσελέστε» έχει γνωρίσει τρεις διαδοχικές ήττες στη διοργάνωση και συνολικά τέσσερις στους τελευταίους έξι αγώνες, με αποτέλεσμα ο τεχνικός της εθνικής Αργεντινής να βρίσκεται «στη δίνη του κυκλώνα».


Παρ' όλα αυτά, ο Κάρλος Μπιλάρδο εξέφρασε τη στήριξή του στον 48χρονο «Ντιεγκίτο», τονίζοντας ότι πρέπει να παραμείνει στο τιμόνι της εθνικής ομάδας και πως μόνο η έλευση «του Ιησού Χριστού ή της Παρθένου Μαρίας» μπορεί να δικαιολογήσει την αποχώρησή του.

«Εάν έρθει ο Ιησούς Χριστός ή η Παρθένος Μαρία, τότε το δέχομαι. Αλλιώς όχι» υπογράμμισε, με δηλώσεις του στα ΜΜΕ της Αργεντινής, ο προπονητής που οδήγησε την εθνική Αργεντινής στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρξει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία πριν από την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ.

«Αξίζει να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε: απομένουν δέκα ημέρες (σ.σ. δύο αγωνιστικές)» συνέχισε ο Μπιλάρδο. Από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ο Μαραντόνα ανέλαβε τα «ηνία» της εθνικής Αργεντινής, αντικαθιστώντας τον Αλφιο Μπαζίλε, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του, πολλοί επέμεναν ότι δεν διαθέτει προπονητική εμπειρία.

Ο Μπιλάρδο, όμως, στάθηκε για ακόμη μια φορά στο πλευρό του «χρυσού παιδιού», επισημαίνοντας: «Ο Ντιέγκο αξίζει να είναι προπονητής, όμως, προς το παρόν, πρέπει να δείξει ότι μπορεί να είναι».

Πλέον η εθνική Αργεντινής δεν έχει περιθώρια λάθους απέναντι στο -αποκλεισμένο- Περού (10/10) και στην Ουρουγουάη (14/10), η οποία βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από την «μπιανκοσελέστε».

Το σύνολο του Ντιέγκο Μαραντόνα βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας της Νότιας Αμερικής, η οποία δίνει το «εισιτήριο» για τους αγώνες μπαράζ με την ομάδα που θα τερματίσει τέταρτη στα προκριματικά της CONCACAF (Βόρεια, Κεντρική Αμερική & Καραϊβική), ο νικητής των οποίων προκρίνεται στην τελική φάση του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Εφόσον, όμως, η Αργεντινή ολοκληρώσει την παρουσία της στα προκριματικά, καταλαμβάνοντας θέση στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, θα πάρει απευθείας το «εισιτήριο» για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.


Click here to Sign-Up Now!

Δεν υπάρχουν σχόλια: