27 Σεπτεμβρίου 2009

"Τεσσάρα" ο Εργοτέλης, νίκες για Καβάλα και για Αστέρα, ισοπαλία στο Περιστέρι

Σημαντική νίκη στη «μάχη» της παραμονής πήρε ο Εργοτέλης συντρίβοντας 4-0 τον Πανθρακικό στο Παγκρήτιο. Οι κρητικοί άνοιξαν το δρόμο για τη δεύτερη φετινή τους νίκη με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που έδωσε ο «ρούκι» διαιτητής Σιδηρόπουλος και σφράγισαν ουσιαστικά το «τρίποντο» με το γκολ του Μπούντιμιρ στο 63'.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι σημείωσαν άλλα δυο γκολ, με τον Λεάλ να πετυχαίνει ένα πανέμορφο τέρμα. Ο Πανθρακικός πάλεψε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά το 2-0 παρέδωσε... πνεύμα και έτσι η ομάδα της Κομοτηνής παρέμεινε χωρίς βαθμό μετά από πέντε αγωνιστικές, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την αποφυγή του υποβιβασμού.

Μετά από δυο αποτυχημένες απόπειρες, όπου μετρούσε ισοπαλίες με Λάρισα και ΠΑΟΚ, ο Αστέρας έκανε «σεφτέ» στις νίκες στην έδρα του, επικρατώντας, δύσκολα, με 2-1 του Λεβαδειακού, ο οποίος είχε προηγηθεί στο σκορ, όμως στο τέλος έφυγε δίχως την παραμικρή βαθμολογική συγκομιδή από την Τρίπολη, στο ντεμπούτο του Κίκε Ερνάντεθ στην τεχνική του ηγεσία.

Μέχρι το ματς με τους Βοιωτούς, ο Αστέρας νικούσε εκτός έδρας (βλέπε Καβάλα και Νέα Σμύρνη), όμως στην Τρίπολη δεν μπορούσε να... λάμψει. Αυτό άλλαξε το απόγευμα της Κυριακής, αφού ο αδύναμος εκτός έδρας Λεβαδειακός προσφερόταν για το «τρίποντο».

Αυτό ήρθε, έστω και αν χρειάστηκε να γίνει ολική ανατροπή από την ομάδα της Αρκαδίας, με μπροστάρη, φυσικά για άλλη μια αγωνιστική τον Ντάνιελ Σέζαρεκ, ο οποίος σκοράρει ανελλιπώς για τέταρτο σερί παιχνίδι και βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Με γκολ του Φερέιρα στο 67΄η Καβάλα πήρε το τρίποντο κόντρα στον Ηρακλή επικρατώντας με 1-0. Ο Φερέιρα νίκησε τους αμυντικούς του Ηρακλή στον αέρα και από την μικρή περιοχή με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Καβάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: