23 Σεπτεμβρίου 2009

Βωβός κατά Τσίπρα

Νέα επίθεση, κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Μπάμπης Βωβός. Αφορμή, στάθηκαν οι δηλώσεις του προέδρου του Συνασπισμού για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, στο Βοτανικό.
Ο επιχειρηματίας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για άγνοια για το ζήτημα και για βεβαιότητα δίχως βάση για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς επίσης και για επιλεκτική ευαισθησία για τους εργαζομένους που πλήττονται.

Η δήλωση του Μπάμπη Βωβού έχει ως εξής:

«Παρακολούθησα τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα κατά την διάρκεια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών, στις οποίες έκανε εκ νέου αναφορά στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης και ζήτησε τα εύσημα για την σύγκρουση του- όπως ανέφερε- με αδιευκρίνιστα συμφέροντα για το θέμα του Βοτανικού.

Εντύπωση προκαλεί η άγνοια που επιδεικνύει ο κ, Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τόσο σημαντικό θέμα αλλά και η βεβαιότητα του για το αποτέλεσμα της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας- η οποία δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί- καθώς -όπως ανέφερε- κατάφερε να σταματήσει την κατασκευή ενός υπερμεγέθους Εμπορικού Κέντρου, ενώ συνεχίζεται απρόσκοπτα η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Απορώ με την βεβαιότητα του κ. Τσίπρα. Επαναλαμβάνω το αυταπόδεικτο ότι η τύχη του γηπέδου του Παναθηναϊκού και του Εμπορικού Κέντρου της Εταιρίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, το δε έργο της Διπλής Ανάπλασης μπορεί να συντελεσθεί μόνο όπως το ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία των 257 βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων, δηλαδή σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 11 και 12 του ν.3481/2006.

Και τούτο διότι τόσο η οικοδομική άδεια του Παναθηναϊκού συνδέεται άρρηκτα με το Εμπορικό Κέντρο ,όσο και η έκταση των 57 στρεμμάτων επί της οποίας θα ανεγερθεί το μεγαλύτερο τμήμα του γηπέδου, παραχωρήθηκε από την Εταιρία στον Δήμο Αθηναίων αποκλειστικά και μόνο για την εφαρμογή του ν.3481/2006.

Τέλος εντυπωσιάζει η επιλεκτική ευαισθησία που επιδεικνύει ο κ. Τσίπρας για μεμονωμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ, χωρίς να κάνει οποιαδήποτε μνεία για τους 511 εργαζόμενους στο Βοτανικό και τις οικογένειες τους, αλλά και τους εκατοντάδες προμηθευτές και συνεργάτες του έργου, οι οποίοι λόγω της παρέμβασης των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάσθηκαν επί 10 μήνες σε ανεργία, υποαπασχόληση και απόγνωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: