25 Σεπτεμβρίου 2009

Φαβορί ο Καντέ

Στον Σεντρίκ Καντέ δείχνει να καταλήγει ο Χενκ τεν Κάτε όσον αφορά τον παίκτη που θα καλύψει το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας (ελέω των τραυματισμών των Σπυρόπουλου, Δάρλα), ιδίως μετά και την χθεσινή αργοπορημένη άφιξη του Γκάμπριελ -μαζί με τον Σισέ- στην απογευματινή προπόνηση. Παράλληλα, ο Ολλανδός τεχνικός περιμένει σήμερα με ανυπομονησία τα... νεότερα από το ιατρικό τιμ για τον Γιώργο Καραγκούνη, που εξακολουθεί να πονάει στον αστράγαλο, όντας αμφίβολος για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο 55χρονος τεχνικός έδειχνε τις τελευταίες ημέρες να καταλήγει σε σχήμα με τον Βύντρα στ' αριστερά και τον Γκάμπριελ στο δεξιό άκρο της άμυνας. Δεν αποκλείεται, όμως, μετά το χθεσινό κρούσμα απειθαρχίας του Βραζιλιάνου να αλλάξει το πλάνο του, επιλέγοντας τελικά τον Καντέ στ' αριστερά. Αυτό, άλλωστε, δοκίμασε και στις ασκήσεις κατοχής, όπου ο Καντέ έπαιξε στην ίδια ομάδα με τους Βύντρα, Σαριέγκι και Μπιάρσμιρ.

Η σημερινή προπόνηση (5 μ.μ.), στην οποία θα γίνει δίτερμα, αναμένεται να καταδείξει πιο καθαρά το πλάνο του Τεν Κάτε, ο οποίος ούτως ή άλλως έχει καταλήξει σε σύστημα 4-3-3 με τριάδα στην επίθεση τους Σαλπιγγίδη, Λέτο, Σισέ.

Σε ό,τι αφορά τον Καραγκούνη, όπως τονίσαμε και πιο πάνω, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο απουσίας του, αφού (παρά το γεγονός ότι προπονήθηκε χθες) οι ενοχλήσεις στο πόδι δεν έχουν υποχωρήσει. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που «κουβαλάει» εδώ και καιρό, καθώς για να παίξει στα προηγούμενα σημαντικά παιχνίδια μπήκε σε δράση χωρίς να είναι 100% έτοιμος. Είναι χαρακτηριστικό ότι, αν το παιχνίδι γινόταν σήμερα, ο «Κάρα» δεν θα έπαιζε, ωστόσο προς το παρόν λογίζεται ως αμφίβολος και αύριο θα φανεί αν θα μπει στην αποστολή. Αν δεν τα καταφέρει, οι δύο υποψήφιοι για να τον αντικαταστήσουν στα χαφ είναι οι Νίνης και Σιμάο.

Εξαλλος ο Τεν Κάτε και πρόστιμο 5.000
Στο θέμα της αργοπορίας των Σισέ και Γκάμπριελ τώρα ο Τεν Κάτε ήταν έξω φρενών, αφού έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό προς όλους ότι δεν θέλει καθυστερημένες αφίξεις. Η χθεσινή προπόνηση ξεκίνησε στις 5 μ.μ., οι δύο παίκτες εμφανίστηκαν στις 5.30 στην Παιανία (με διαφορά λίγων λεπτών ο ένας από τον άλλο), καθώς -όπως είπαν- μπερδεύτηκαν, νομίζοντας ότι η προπόνηση ήταν προγραμματισμένη στις 6. Ο Τεν Κάτε δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εξήγησή τους (παρότι ζήτησαν συγγνώμη), τους έβαλε να προπονηθούν με τον Αναστασίου και τους ανακοίνωσε ότι θα τους επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα!

* Η UEFA ενημέρωσε χθες τον Παναθηναϊκό ότι του επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ για όσα έγραψε στην έκθεσή του ο παρατηρητής της αναμέτρησης με τη Σπάρτα στο ΟΑΚΑ.

* Το διάστημα του διήμερου (ουσιαστικά) ρεπό ο Χενκ τεν Κάτε έκανε ταξίδι-«αστραπή» στην Ολλανδία για προσωπικούς λόγους.

* Στην εθνική Βραζιλίας κλήθηκε χθες από τον Κάρλος Ντούνγκα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα για τα παιχνίδια με Βολιβία (11/10 στη Λα Παζ) και Βενεζουέλα (14/10 στο Κάμπο Γκράντε).

Δεν υπάρχουν σχόλια: