11 Σεπτεμβρίου 2009

Για «συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης του Ολυμπιακού» μιλα ο Κόκκαλης

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης στην παρουσίαση των νέων παικτών του που έγινε την Παρασκευή στο Στάδιο Καραϊσκάκη εμφανίστηκε... απολογητικός για τους χαμένους μετεγγραφικούς στόχους, μίλησε για προσπάθεια συντονισμένης απαξίωσης του Ολυμπιακού και ευχαρίστησε τον Μαρινάκη για τη πρότασή του η οποία όμως ήταν διαφορετική από την προκήρυξη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Αξίζει να σημειωθεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δε θέλησε να δεχτεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Στην αρχή τον λόγο πήραν τα καλοκαιρινά μετεγγραφικά αποκτήματα των «ερυθρολεύκων»:

Ζαϊρί: «Θα ήθελα να πω ότι με υποδέχτηκαν ζεστά όλοι οι φίκαθλοι, η ομάδα. Ειμαι ικανοποιημένος που αποτελεώ μέλος του Ολυμπαικού. Θα δώσω ό,τι μπορώ παραπάνω για να πετύχουμε τους στόχους μας. Την Τετάρτη ελπίζω σε μία καλή αρχή για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Νταρμπισάιρ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος. Δεν βλέπω την ώρα να επανέλθω στη δράση για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Μαρέσκα: «Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Ολυμπιακός ένας σύλλογος που διαπρέπει και πάντα καταφέρνει τους στόχους. Ελπιζω και φέτος αντίστοιχη χρονιά για να τα πάμε καλά σε όλες τις διοργανώσεις».

Μέλμπεργκ: «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Οι πρώτοι μήνες ευχαριστοι. Εχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια καλή πορεία στο Champions League και φυσικά θα κυνηγήσουμε τους τίτλους στην Ελλάδα. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τον τρόπο που με υποδέχτηκαν όλοιο εδώ και ελπίζω να κάνουμε μία καλή αρχή».

Πάρντο: «Είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Ελπίζω να ανταποκριθώ».

Η απολογία του Σωκράτη...

Ο Σωκράτης Κόκκαλης στο πρώτο σκέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε στους χαμένους μετεγγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού:

«Θέλω να σας καλωσορίσω εδώ και πιστεύω ότι για να ξεκαθαρίσω κατ' αρχήν ένα πράγμνα. Σήμερα είναι η παρουσίαση των νέων παικτών του Ολυμπιακού και όχι συνέντευξη Τύπου όπως έχει πολλές φορές γραφτεί και ακουστεί από τα ΜΜΕ. Η πολιτική του Ολυμπιακού στο θέμα των μεταγραφών έχει τρεις βασικούς άξονες.

»Πρώτον είναι η απόκτηση παικτών οι οποίοι να είναι ευγνωσμένης αξίας και χρήσιμοι για το ρόστερ της ομάδας μας. Ετσι βλέπετε οι πέντε παίκτες που σήμερα είναι στο πάνελ, είναι παίκτες και εγνωσμένης αξίας και βασικό είναι ότι είναι παίκτες που ήθελαν να έρθουν στον Ολυμπιακό. Ο δεύτερος άξονας είναι επιβραβεύουμε παλαιούς παίκτες ή παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ, με νέα συμβόλαια και τέτοιου είδους παίκτες ήταν συνολικά 11.

»Ο τρίτος στόχος και βασικός μας είναι η ένταξη στην επαγγελματική ομάδα, νέων παικτών οι οποίοι προέρχονται από τις ακαδημίες μας. Εχουμε υπογράψει φέτος εννέα καινούρια επαγγελματικά συμβόλαια με αυτούς τους παίκτες.

»Συνεπώς, είμαστε μέσα στους στόχους μας και εδώ θα ήθελα να αναφερθώ για να μην υπάρχουν αμφιβολίες στους φιλάθλους μας, ότι κατά τη μεταγραφική περίοδο ο Ολυμπιακός ασχολήθηκε με εννέα παίκτες οι οποίοι τελικά δεν κατέληξαν στον Ολυμπιακό.

»Αντ' αυτού κατά τη μεταγραφική περίοδο αναγράφηκαν με διαφορετικούς τρόπους 255 ονόματα παικτών, για τους οποίους υποτίθεται ότι είχε ενδιαφερθεί Ολυμπιακός.

»Αντιλαμβάνομαι ότι κατά την περίοδο που δεν υπάρχουν αγωνιστικές εκδηλώσεις τα ΜΜΕ πρέπει να πουλάνε, πρέπει να προκαλούν κάποιο ενδιαφέρον και ως εκ τούτου και θα έπρεπε να υπάρχουν λίγο για να μην υπάρχει τόσο μεγάλη παραπληροφόρηση των φιλάθλων μας.

»Αυτή η παραπληροφόρηση μπορεί να ήταν στοχευμένη για να δημιουργήσουν μία εικόνα γενικά απαξίωσης των προσπαθειών του Ολυμπιακού.

»Συγκεκριμένα οι εννέα παίκτες που ενδιαφερθήκαμε ήταν ο Λέτο, με τον οποίο είχαμε έρθει σε επαφή με την Λίβερπουλ, αλλά δεν συμφωνήσαμε για την αγορά του παίκτη, γιατί από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο δεν μας είχε δώσει δείγματα που να μας ικανοποιούσαν για να καταβάλουμε ένα μεγάλο ποσό εκατομμυρίων ευρώ, αλλά τον είχαμε ζητήσει για έναν χρόνο με οψιόν αγοράς.

»Η Λίβερπουλ δεν δέχτηκε την πρότασή μας και προτίμησε να πουλήσει τον παίκτη στον Παναθηναϊκό.

»Δύο παίκτες της Ίντερ για τους οποίους δείξαμε ενδιαφέρον ήταν οι Μαντσίνι και Κουαρέσμα και τελικά όμως, ο μεν Μαντσίνι δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα, ο δε Κουαρέσμα κρίθηκε απαραίτητος από τον προπονητή της Ίντερ να παραμείνει.

»Είχαμε ενδιαφερθεί για τον Ντραγκουτίνοβιτς, αλλά τελικά επιλέξαμε τη λύση του Μέλμπεργ.

»Ενδιαφερθήκαμε για τον Τζιοβάνι από την Τότεναμ, ο οποίος επίσης δεν ήθελε να παίξει στην Ελλάδα.

»Ενδιαφερθήκαμε για τον Κάλστρομ , αλλά η Λιόν δεν θέλησε να μπει σε διαπραγματεύσεις σε συζητήσεις γιατί ήθελε να κρατήσει τον παίκτη.

»Επίσης ενδιαφερθήκαμε για τον Μπομπό, αλλά τελικά διαπιστώθηκε ότι και η στάση της διοίκησης της Μπεσίκτας ήταν εν πολλοίς όχι σταθερή, μια μας έλεγαν έτσι, μία αλλιώς. Και δεύτερον κατά τη δική μας κρίση δεν θα ήταν ο παίκτης που θα μας βοηθούσε στη θεση που θέλαμε.

»Είχαμε ενδιαφερθεί για τον Άλτιντορ από τη Σεβίλλη, ο οποίος και αυτός δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα.

»Μια εκκρεμότητα υπάρχει, δεν είναι της παρούσης, βρισκόμαστε σε συζητήσεις για τον Φερναντίνιο, αλλά οι οποίες θα δούμε αν θα καταλήξουν θετικά ή αρνητικά…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: