9 Σεπτεμβρίου 2009

Νίκη για να διατηρήσει τη 2η θέση και το απόλυτο με τους Μολδαβούς (21.30) η Εθνική

Το πρώτο βήμα για το 3x3 της Εθνικής στα εναπομείναντα ματς του 2ου ομίλου είναι αυτό της Τετάρτης (21:30 Mega) με τη Μολδαβία στο «Ζίμπρου Στάντιουμ» του Κισινάου.

Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ μετά την ήττα από τους Ελβετούς δεν έχει κανένα περιθώριο απώλειας βαθμών στον αγώνα με τους Μολδαβούς, προκειμένου να παραμείνει φαβορί για την κατάκτηση της 2ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Βέβαια, αναπόφευκτα, αν η νίκη έρθει από νωρίς το μυαλό των διεθνών και του Ρεχάγκελ θα είναι και στην αναμέτρηση της Λετονίας με την Ελβετία, περιμένοντας ένα... δώρο από τους λετονούς, ώστε η «γαλανόλευκη» να επανακτήσει τις (όποιες) ελπίδες της για την κατάκτηση της 1ης θέσης. Υπενθυμίζουμε ότι η νίκη της Ελλάδας με πολλά γκολ είναι... καλοδεχόυμενη, καθώς σε ενδεχόμενη ισοβαθμία μετράει η συνολική διαφορά τερμάτων.

«Δεν θα αδιαφορήσουμε για το ματς, παρότι δεν έχουμε βαθμολογικό κίνητρο. Εχουμε στόχο τους τρεις βαθμούς και θέλουμε να νικήσουμε. Θα είναι σπουδαία υπόθεση για μας», τόνισε ο τεχνικός των Μολδαβών, Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι την παραμονή του ματς, προσθέτοντας:

«Μην ξεχνάτε ότι έχουμε δυσκολέψει πολλές φορές στο παρελθόν την Ελλάδα, ενώ το 3-0 στον πρώτο γύρο ήταν μάλλον ένα πλασματικό σκορ, αφού πιστεύω πως δικαιούμασταν κάτι καλύτερο από το συγκεκριμένο παιχνίδι».

Ο Ντομπροβόλσκι αναμένεται να παρατάξει τη Μολδαβία με 4-5-1. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο γκολκίπερ της Σέριφ Τίρασπολ, που αντιμέτωπισε τον Ολυμπιακό, ο Στάνισλαβ Ναμάσκο και στο κέντρο της άμυνας οι Αρμάς και Επουρεάνου, με τον Κατίνσους δεξιά και τον Λάσενκοφ αριστερά. Ονίτσα και Γκατσάν θα είναι οι κεντρικοί μέσοι, μοναδικός προωθημένος ο Μπουγκάιεφ, με τον Κόμλιονουτς από πίσω του και στις πτέρυγες οι Καλίνκοφ (αριστερά) και Μπουλάτ (δεξιά).

«Όλοι ξέρουν τη σημασία του παιχνιδιού, οι ποδοσφαιριστές οι παράγοντες και οι δημοσιογράφοι. Όλοι νομίζουν ότι πρόκειται για εύκολο παιχνίδι επειδή οι Μολδαβοί έχουν 2 βαθμούς.

»Σε αυτό δεν πρέπει να την πατήσουμε, πρέπει να παίξουμε με καρδιά και μυαλό. Δεν θα μας χαρίσει τίποτα ο αντίπαλος. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την πρόκριση να νικήσουμε αύριο (σ.σ. Τετάρτη 9/9) εδώ», είπε ο «χερ Ότο».

Ο 71χρονος τεχνικός θα επιστρέψει στο αγαπημένο του 4-3-3, αντί του 3-4-3 (περισσότερο με... 5-2-3 έμοιαζε) που παρέταξε την ομάδα στο ματς της Βασιλείας με τους Ελβετούς. Κάτω από τα γκολπόστ θα βρίσκεται ο Χαλκιάς, με τον Πατσατζόγλου στο δεξί άκρο και τον Σπυρόπουλο στο αριστερό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα συνθέσουν οι Κυργιάκος και Μόρας (διεκδικεί θέση ο Παπασταθόπουλος).

Στη μεσαία γραμμή επανέρχεται ο Γιώργος Καραγκούνης που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα ηγηθεί της εθνικής μας, έχοντας δίπλα του τον Κώστα Κατσουράνη και πιθανότατα τον Αλέξανδρο Τζιόλη. Τέλος, την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Χαριστέας, Σαμαράς και Αμανατίδης, ενώ τη θέση του Σαμαρά διεκδικεί και ο Φάνης Γκέκας.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Το απόλυτο έχει η «γαλανόλευκη» στις αναμετρήσεις της με τους Μολδαβούς, καθώς σε τέσσερις αγώνες έχει ισάριθμες νίκες. Πάντως, το ματς που έχει μείνει αξέχαστο είναι αυτό του Ιουνίου του 2007 για τα προκριματικά του EURO 2008, όταν με ένα γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου στις καθυστερήσεις, πήραμε τη νίκη με 2-1.

11/10/2008 Ελλάδα – Μολδαβία 3-0 Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010
06/06/2007 Ελλάδα – Μολδαβία 2-1 Προκριματικά Euro 2008
02/09/2006 Μολδαβία – Ελλάδα 0-1 Προκριματικά Euro 2008
16/12/1999 Ελλάδα – Μολδαβία 2-0 Φιλικό

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ενας από τους πλέον άπειρους διεθνείς διαιτητές, ο 35χρονος σουηδός Ντάνιελ Σταλχάμαρ θα διευθύνει την αναμέτρηση Μολδαβία - Ελλάδα, καθώς είναι το πρώτο του ματς σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: