22 Αυγούστου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Super League: Αρχίζει το ματς!

Με νωπές τις μνήμες από την ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης για τα play off του Champions League, ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στο Παγκρήτιο για να αντιμετωπίσει τον ανανεωμένο Εργοτέλη. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 3-2 και ουσιαστικά έχασαν τις όποιες ελπίδες είχαν για είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους. Ωστόσο, όπως και ο ίδιος ο Χενκ Τεν Κάτε είχε δηλώσει «πρωταρχικός στόχος είναι το πρωτάθλημα». Το οποίο από του χρόνου οδηγεί απευθείας στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης, θα συμπληρώναμε εμείς... Πάντως, η ήττα από τους Ισπανούς είχε και συνέχεια, με τον Νίκο Σπυρόπουλο να έχει έντονο φραστικό με τον Ολλανδό τεχνικό και να μένει εκτός αποστολής, όπως και οι τιμωρημένοι Κώστας Κατσουράνης και Μαρσέλο Μάτος, αλλά και οι Σεντρίκ Καντέ, Χρήστος Μελίσσης και Μπράις Μουν. Κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχουν αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς της Τετάρτης.

Ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, έχει από την πλευρά του ο προπονητής του Εργοτέλη, Νίκος Καραγεωργίου: «Είναι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όπου θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός, ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε, καθώς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τον συγκεκριμένο αγώνα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε θετικά το πρωτάθλημα, ώστε να βλέπουμε κάπως διαφορετικά τη συνέχεια. Χωρίς τους Βασίλη Κουτσιανικούλη και Πατρίκ Ογκουνσότο θα αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, θα παίζουμε διαφορετικά». Και η αλήθεια είναι πως πέρυσι ο Εργοτέλης επιβλήθηκε 1-0 του Παναθηναϊκού (στο 7,20 ο άσος για το παιχνίδι του Σαββάτου). Το ευχάριστο για τους Κρητικούς είναι πως δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Θα παραταχθούν με το κλασικό 4-4-2 ενώ ο πρόεδρος Απόστολος Παπουτσάκης υποσχέθηκε και πριμ σε περίπτωση νίκης.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πόζα, Χίμπλινγκερ, Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Τσεσνάουσκις, Γελαδάρης, Ρομάνο, Φραγκουλάκης, Τζούνιορ, Βερπακόφσκις, Μπούντιμιρ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Γκάμπριελ, Βύντρα, Σαριέγκι, Δάρλας, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Λέτο, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σισέ

Στο Κλεάνθης Βικελίδης, ο... latin Αρης - χωρίς τον τιμωρημένο Κρίστι Βαγκέλι - επιθυμεί να ξεκινήσει με νίκη τη νέα σεζόν (στο 1,63 ο άσος) απέναντι στον Ατρόμητο που επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια με τον Γιώργο Δώνη στο τιμόνι του. Στα Πηγάδια, τέλος, η SKODA Ξάνθη με τον Γερμανό Βόλφγκανγκ Βολφ στον πάγκο της και με πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, φιλοξενεί τον «Αγιαξ της Ηπείρου» που θα δώσει τον πρώτο του αγώνα στη μεγάλη κατηγορία μετά από έξι ολόκληρα χρόνια και φιλοδοξεί να κάνει την έκπληξη (στο 5,60 η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα).

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας της Super League έχει ως εξής:
Σάββατο 22 Αυγούστου
================================
16:45 Αρης - Ατρόμητος
16:45 SKODA Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα
19:00 Εργοτέλης - Παναθηναϊκός

Κυριακή 23 Αυγούστου
================================
16:45 Αστέρας Τρίπολης - Λάρισα
16:45 Λεβαδειακός - Καβάλα
19:00 Πανθρακικός - Ηρακλής
19:00 Πανιώνιος - ΠΑΟΚ
21:15 ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Δεν υπάρχουν σχόλια: