30 Αυγούστου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Primera Division: Με το δεξί η Atletico Madrid

Athletic Bilbao - Espanyol

Μετά την πρόκριση επί της Tromso, η Athletic Bilbao (στο 2,32 ο άσος στην Betfair) θέλει να ξεκινήσει νικηφόρα στο ισπανικό πρωτάθλημα. Οι Βάσκοι δεν άλλαξαν και πολύ από πέρσι, με τον Caparros να μην υπολογίζει για την πρεμιέρα το στόπερ Aitor Ocio, το μέσο Orbaiz και τον επιθετικό Diaz de Cerio. Στην Espanyol (3,45 το διπλό) θέλουν να αφιερώσουν μία νίκη σήμερα στον αδικοχαμένο Dani Jarque. Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας De La Pena και ο ανέτοιμος Marques.

Malaga - Atletico Madrid

Η Malaga (3,90 η νίκη της) άλλαξε κατά πολύ πρόσωπο σε σχέση με πέρσι και μάλλον μοιάζει αποδυναμωμένη. Σήμερα θα στερηθεί τους αμυντικούς Welington, Ibán Cuadrado, Hélder Rosario και τους μέσους Apoño, Jordi Pablo. Η Atletico Madrid (φαβορί στο 2,08) έδειξε έτοιμη στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League. Απών ο τιμωρημένος μέσος Assuncao.

Mallorca - Xerez

Στη Mallorca (1,94 ο άσος) πέρασαν επεισοδιακό καλοκαίρι λόγω της καθυστερημένης αλλαγής διοίκησης. Οι μεταγραφικές κινήσεις λίγες, ενώ έφυγαν σημαντικά στελέχη όπως οι Arango, Jurado και Cleber Santanta. Τιμωρημένοι οι Varela και Josemi. Η νεοφώτιστη Xerez (4,90 για την έκπληξη) ταξιδεύει με τον ενθουσιασμό της πρωτάρας στην κατηγορία και με αρκετούς οπαδούς να ακολουθούν την αποστολή. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν, ενώ ντεμπούτο θα κάνει ο νεοαποκτηθείς Βενεζουελάνος επιθετικός Maldonando.

Osasuna - Villarreal

Η Osasuna (2,98 ο άσος στο ανταλλακτήριο της Betfair) ευελπιστεί σε μία καλύτερη χρονιά από την περσινή, ωστόσο δεν άλλαξε κατά πολύ το ρόστερ της, ενώ και ο Camacho παρέμεινε στον πάγκο. Εκτός αποστολής ο μέσος Delporte και ο φορ Dady. Η Villarreal (2,58 το διπλό) έχει πλέον στον πάγκο της τον Ernesto Valverde, αντί του Manuel Pellegrini. Ντεμπούτο για το σπουδαίο μεταγραφικό απόκτημα, το Βραζιλιάνο επιθετικό Nilmar. Θα λείψουν οι αμυντικοί Gonzalo Rodriguez και Marcano.

Racing Santander - Getafe

Νέος άνεμος πλέον στη Racing Santander (2,32 στην Betfair) που έχει καινούριο προπονητή τον Juan Carlos Mandia (πρώην Hercules). Παίκτες ήρθαν, παίκτες έφυγαν, αλλάζοντας μάλλον προς το καλύτερο το ρόστερ. Απόντες σήμερα οι επιθετικοί Tchite, Luis Garcia και ο αμυντικός Morris. Η Getafe (στο 3,60 ανταλλάσσεται το διπλό) σώθηκε πέρσι με ισοπαλία 1-1 στο Sardinero την τελευταία αγωνιστική. Σε δηλώσεις του ο δεξιός μπακ Cortes είπε: «Πέρσι δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στο Sardinero. Το κοινό δε μας φέρθηκε άσχημα και η φιλοξενία ήταν η καλύτερη. Πήραμε άλλωστε και το αποτέλεσμα που θέλαμε». Πρόβλημα στην άμυνα, καθώς τιμωρημένος είναι ο Belenguer και τραυματίας ο Mario.

Valencia - Sevilla

Το σπουδαιότερο παιχνίδι της αγωνιστικής διεξάγεται στο Mestalla. Η Valencia (στο 2,34 οι νυχτερίδες) φιλοδοξεί να μπει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα, ωστόσο ο Unai Emery αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Τραυματίες οι Baraja, Vicente, Del Horno, Manuel Fernandes, ενώ εκτός πλάνων είναι και ο Angulo. Η Sevilla (3,35 το διπλό των Ανδαλουσιάνων) δεν έχασε κάποιο από τα αστέρια της, ενώ ενισχύθηκε με τον φορ Negredo. Εκτός έμειναν ο νεοαποκτηθείς Sergio Sánchez και οι Βραζιλιάνοι Adriano, Renato. Σε αναζήτηση ομάδας βρίσκονται οι Chevanton και De Mul.

Almeria - Valladolid

Η Almeria (2,24 στην Betfair) έχασε φέτος τον Negredo και η χρονιά αναμένεται δύσκολη για τους Ανδαλουσιάνους. Αποκτήθηκε ο Goitom από τη Murcia (πρώην Valladolid), ωστόσο σήμερα δε θα αγωνιστεί λόγω τραυματισμού. Η Valladolid (3,75 η νίκη της) μπορεί να έχασε 1-2 βασικά στελέχη, ωστόσο πήρε αρκετούς παίκτες για να ενισχυθεί. Εκτός ο τιμωρημένος αμυντικός Alberto Marcos και οι Fabricio, Barragán, César Arzo, Pelé, Sisi γοια λόγους τακτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: