29 Αυγούστου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Ligue 1: Ευκαιρία για κορυφή έχει η Lyon

Boulogne-sur-Mer - Auxerre

Μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Rennes, η Boulogne πέτυχε δύο συνεχόμενες νίκες επί της Grenoble, εντός έδρας, κι επί της Saint Etienne εκτός έδρας, αν και σ' αυτήν μάλλον θα έπρεπε να είχε δεχτεί γκολ. Τραυματίες είναι οι Bédénik (αναπληρωματικός τερματοφύλακας) και Karuru και τιμωρημένος ο Ducatel. Ο Laurent Guyot θέλει τη νίκη για να μπορέσει να δουλέψει ακόμα περισσότερο στη διακοπή, ώστε να συνεχιστεί η πορεία της ομάδας προς την παραμονή.

Η Auxerre γνώρισε τρίτη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια και βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, καθώς είναι η μοναδική ομάδα, που δεν έχει σκοράρει ακόμα στο πρωτάθλημα. Παραμένουν εκτός οι Quercia, Oliech, Jelen, Popov, Licata, με την απουσία του Πολωνού να είναι η σημαντικότερη για την επιθετική δυστοκία της ομάδας. Ο Jean Fernandez πάντως προτρέπει άπαντες να μην πανικοβάλλονται, πιστεύοντας ότι η ομάδα θα βρει τη σωστή ισορροπία σε άμυνα και επίθεση.


Saint-Etienne - Grenoble

Η Saint-Etienne γνώρισε την τρίτη της ήττα στα ισάριθμα παιχνίδια στην έναρξη της σεζόν και αντιμετωπίζει μία ομάδα με παρόμοια... μηδενική συγκομιδή, τη Grenoble.

Οι «πράσινοι» είχαν πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι με τη Boulogne-sur-Mer, αλλά τελικά ηττήθηκε με 0-1. Εκτός είναι για τους γηπεδούχους οι Monsoreau και Linganzi, ενώ επιστρέφουν οι Dabo, Ilan και Perrin. Το ντεμπούτο του αναμένεται να κάνει ο νεοαποκτηθείς Αργεντινός επιθετικός Bergessio.

Σημαντικές επιστροφές για την ομάδα του Mecha Bazdarevic, αυτές του αμυντικού Bostjan César και του μέσου Sofiane Feghouli, ενώ παραμένει εκτός ο μέσος Matsui, καθώς και ο επιθετικός Boya.


Lens - Rennes

Μετά την ήττα της πρεμιέρας, η Lens πέτυχε δύο συνεχόμενες νίκες επί Auxerre και Grenoble, εντός και εκτός έδρας αντίστοιχα. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, και ο Jean-Guy Wallemme αναμένεται να κάνει ακριβώς αυτό, από τη στιγμή, που δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών.

Η Rennes παραμένει αήττητη, αλλά προέρχεται από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-1). Τραυματίες είναι οι Briand, Bruno Cheyrou, Pagis και Tettey για την ομάδα του Frédéric Antonetti. Επιστρέφει από τιμωρία ο Inamoto.


Lorient - Le Mans

Η Lorient προέρχεται από την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, εκτός έδρας από τη Monaco με 2-0. Στην αποστολή βρίσκεται για πρώτη φορά ο Αργεντινός Franco Sosa, ενώ εκτός παραμένουν οι Marchal και Jouffre.

Η Le Mans επικράτησε με 2-1 της Nancy εντός έδρας, παίζοντας πάρα πολύ καλά, θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ, ενώ η Nancy μείωσε στο τέλος των καθυστερήσεων. Στην αποστολή μπαίνουν οι Stromstad και Al.Keita, αντικαθιστώντας αριθμητικά τους Ib.Camara και Ben Frej.


Lyon - Nancy

Η Lyon δε φαίνεται να επηρεάστηκε τελικά, όπως όλοι πίστευαν, από τις αποχωρήσεις των Juninho και Benzema και με τέσσερις νίκες σε Πρωτάθλημα και Ευρώπη, αλλά και δώδεκα γκολ στο ενεργητικό της ξεπέρασε το στραβοπάτημα της πρεμιέρας με τη Le Mans. Εκτός είναι οι Boumsong, Ederson, Govou και C.Anderson.

Η Nancy ηττήθηκε εύκολα με 2-1 από τη Le Mans εκτός έδρας, μειώνοντας στις καθυστερήσεις. Ο Pablo Correa δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Christian, Ouaddou, Ayité, Diabaté και Malonga, ενώ επιστρέφουν οι B.Traoré και Bérenguer.


Nice-Montpellier

Η Nice προέρχεται από την πρώτη της ήττα στη χρονιά, χάνοντας εκτός έδρας από τη Bordeaux με 4-0 και θέλει σήμερα να σηκώσει και πάλι κεφάλι. Εκτός είναι ο αμυντικός Grégory Paisley, τον οποίο αντικαθιστά στην αποστολή ο Ismaël Gace.

Η Montpellier πέτυχε την πρώτη της νίκη, εντός έδρας επί της Sochaux με 2-0, καταφέρνοντας να μετουσιώσει τις καλές της εμφανίσεις στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Σημαντική είναι η απουσία του νεοαποκτηθέντα Βόσνιου αμυντικού Emir Spahic, που παρουσίασε συμπτώματα της νέα γρίπης. Παραμένει άγνωστο αν αυτή η εξέλιξη επηρεάσει τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά τους νεοφώτιστους.

Sochaux - Monaco

Μπορεί να ξεκίνησε καλά η Sochaux, αλλά μετά τη νίκη της πρεμιέρας έχει δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, με πιο πρόσφατη αυτή εκτός έδρας από τη Montpellier. Έτσι η ομάδα του Francis Gillot θέλει σήμερα να επιστρέψει στις επιτυχίες για να μην αρχίσουν από τώρα οι προβληματισμοί για την παραμονή. Σημαντική η επιστροφή του κεντρικού αμυντικού Jérémie Bréchet, ενώ και ο Jacques Faty είναι διαθέσιμος για να συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας. Ο Gillot είπε χαρακτηριστικά ότι περιμένει πολύ απλά τους τρεις βαθμούς και τίποτα λιγότερο.

Άμεση ήταν η επιστροφή στις επιτυχίες για τη Monaco, που επικράτησε εντός έδρας της Lorient με 2-0 κι έχει έτσι δύο νίκες, αμφότερες εντός έδρας, ενώ ενδιάμεσα γνώρισε τον εκτός έδρας διασυρμό από τη Nancy με 4-0. Επιστρέφουν οι Park, Muratori και Gosso, με τον τελευταίο να κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε αποστολή. Τιμωρημένος είναι ο Haruna και τραυματίες οι Modesto, Mollo και Zola.

Δεν υπάρχουν σχόλια: