19 Αυγούστου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Champions League: Η Atletico εμπόδιο στον Παναθηναϊκό

Ο εξαιρετικά έμπειρος από συμμετοχές στα προκριματικά του Champions League, Παναθηναϊκός, θα πρέπει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στα play off, προκειμένου να πάρει αυτός και όχι η Club Atletico de Madrid την πρόκριση στους ομίλους του θεσμού.
Η πιο πρόσφατη συνάντηση των δύο ομάδων ήταν στη φάση των ομίλων του UEFA Cup την περίοδο 2007/08, όταν η Atletico κέρδισε 2-1 στην ισπανική πρωτεύουσα. Με τις δύο ομάδες να έχουν ήδη προκριθεί στη φάση των '32', ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, για να ισοφαρίσει ο Luis Garcia 16 λεπτά πριν το φινάλε. Η Atletico έμεινε με δέκα παίκτες στο 81' λόγω αποβολής του Raul Garcia, αλλά με χτύπημα φάουλ του Simao στις καθυστερήσεις, πήρε τη νίκη.

«Η Atletico είναι μια πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες που διαγωνίζονται σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα - θα είναι δύσκολο για εμάς, αλλά πιστεύω πως κάθε ομάδα έχει την ευκαιρία να προκριθεί και εμπιστεύομαι τους παίκτες μου και τις ικανότητές τους», είπε στις δηλώσεις του ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Henk Ten Cate και συνέχισε: «Με την ταχύτητα των Sergio Aguero, Diego Forlan, Maxi Rodriguez και Simao, η Atletico είναι επικίνδυνη εκτός έδρας και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μην δεχθούμε γκολ. Θα προσπαθήσουμε να επιτεθούμε με εξυπνάδα, χωρίς να παραμελούμε την άμυνά μας - θα προτιμούσα να κερδίσουμε, αλλά δεν θα με στεναχωρούσε και μια λευκή ισοπαλία (στο 3,30 η ισοπαλία για το ματς στο ΟΑΚΑ)».

Τρίτος στην περυσινή Super League (στο 2,48 για να την κατακτήσει φέτος), ο Παναθηναϊκός τερμάτισε πρώτος στα play off, παίρνοντας τη δεύτερη προνομιούχο θέση για τα προκριματικά του Champions League. Πέτυχε μια δραματική νίκη 3-0 επί της AC Sparta Praha στο δεύτερο παιχνίδι και επικράτησε με συνολικό σκορ 4-3. Jose Sarriegui, Κώστας Κατσουράνης και Σαλπιγγίδης πέτυχαν τα γκολ στο ματς του ΟΑΚΑ στην Αθήνα. Ο τεχνικός από το Σουρινάμ δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία κεντρικό αμυντικό Cedric Cante, αλλά και στον τιμωρημένο κεντρικό αμυντικό Sarriegui.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Atletico, Abel Resino, σημείωσε: «Είναι μια πολύ σημαντική αναμέτρηση για τους παίκτες, το σύλλογο και τους οπαδούς της Atletico. Περιμένω να είναι ένα έντονο παιχνίδι, με πολύ πίεση και για τις δύο πλευρές. Ο Παναθηναϊκός έχει τον Κώστα Κατσουράνη και τον Γιώργο Καραγκούνη στο κέντρο, και οι δύο παίκτες με έντονη παρουσία και συνήθως παίζει ποδόσφαιρο με αντεπιθέσεις. Θα πιέσει από το πρώτο λεπτό, με τη συμπαράσταση και των οπαδών του, αλλά πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας πως παίζουμε έντεκα εναντίον έντεκα και να μην επηρεαστούμε από την ατμόσφαιρα. Οι παίκτες θα πρέπει να αποκτήσουν και έξτρα κίνητρο από αυτήν (την ατμόσφαιρα)».

Οι «Colchoneros» τερμάτισαν στην τέταρτη θέση της Primera Division (στο 70,00 για να κατακτήσει αυτή την περίοδο το πρωτάθλημα) πέρυσι και μπήκαν στα play off με στόχο τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Champions League για τρίτη φορά στην ιστορία τους. Ο Resino έχει πάντως προβλήματα, καθώς είναι τραυματίες οι Mariano Pernia και Ignacio Camacho.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ της Αθήνας θα είναι ο Γερμανός Felix Brych.

Δεν υπάρχουν σχόλια: