15 Αυγούστου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Bundesliga: Η επιστροφή του Lukas Podolski και η νέα BayArena

2η αγωνιστική στην γερμανική Bundesliga με μερικά μεγάλα ματς, αλλά και την επιστροφή του Lukas Podolski στα παλιά του λημέρια.

Bayern München - Werder Bremen

H Bayern (1,64 για νίκη στο ανταλλακτήριο της Betfair) είχε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο στο Hoffenheim (1-1), αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να χάνει στο πρώτο μέρος, καθώς ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ από την αντίπαλό της. Μεσοεπιθετικά υπάρχει ενίσχυση, καθώς επιστρέφει ο Miro Klose, ενώ έτοιμος είναι και ο Franck Ribery, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά από αρκετές εβδομάδες στο παιχνίδι της εθνικής Γαλλίας κόντρα στα Νησιά Φερόε. Ωστόσο, παραμένουν εκτός ο επιθετικός Toni και ο κεντρικός αμυντικός Demichelis, με τον Ολλανδό αμυντικό χαφ και αρχηγό Demichelis να προστίθεται στις απουσίες. Ευκαιρία για πρώτη του νεοαποκτηθέντα Timoschuk στο βασικό σχήμα.

Η Werder έχει καλή παράδοση στο Μόναχο, συμπεριλαμβανόμενης μια εντυπωσιακής νίκης πέρσι με 5-2, αλλά ξεκίνησε τη χρονιά με μια πολύ προβληματική εμφάνιση και εντός έδρας ήττα με 2-3 από τη Frankfurt. Το αδύναμο σημείο όπως και πέρσι είναι η άμυνα με το κενό του τραυματία κεντρικού μπακ Naldo να δείχνει δυσαναπλήρωτο από τον ανεπαρκή Prodl. Σήμερα δίπλα στον Mertesacker θα παίξει ο Pasanen, καθώς ο Prodl είναι τιμωρημένος. Παραμένει εκτός ο επιθετικός Rosenberg.

Stuttgart - Freiburg

Μίνι τοπικό ντέρμπι στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Καλή μόνο στα πρώτα 45 λεπτά ήταν η Stuttgart (1,53) στο Wolfsburg και ηττήθηκε δικαίως με 2-0 από την πρωταθλήτρια Γερμανίας. Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε στο ντεμπούτο του ο αντικαταστάτης του Mario Gomez, Pavel Pogrebnyak. Ο Markus Babbel δεν θα έχει στη διάθεσή του τον κεντρικό αμυντικό Boulahrouz και τον ακραίο μπακ Trasch, στη θέση του οποίου θα αγωνιστεί μάλλον ο νεοαποκτηθείς Celozzi.

Η Freiburg ήταν εξαιρετική στην πρεμιέρα και αδικείται από το 1-1 με το Hamburg. Στη Stuttgart έχει να αντιμετωπίζει και την κακή παράδοση, καθώς κέρδισε για τελευταία φορά το 1994, μετρώντας έκτοτε 8 ήττες σε 9 παιχνίδια. Παραμένουν εκτός ο τερματοφύλακας Pouplin και ο αμυντικός Toprak.

Hamburg - Borussia Dortmund

Το Hamburg πρόλαβε να κάνει τρεις μέτριες έως κακές εμφανίσεις μέσα σε μια εβδομάδα (Dusseldorf 2-3, Randers 0-1, Freiburg 1-1), χαλώντας την καλή εικόνα της προετοιμασίας. Ο αμυντικός χαφ Alex Silva και ο μεσοεπιθετικός Elia συνεχίζουν να απουσιάζουν, ενώ ερωτηματικό υπάρχει για τη συμμετοχή του τερματοφύλακα Frank Rost. Ο αναπληρωματικός του, Hesl, έχει μόλις μία συμμετοχή στην Bundesliga στην καριέρα του. Ο Σουηδός επιθετικός Berg επέστρεψε με μικροτραυματισμό από την εθνική, είναι στην αποστολή, αλλά θα κάτσει στον πάγκο.

Η Dortmund (3,60 το διπλό στο ανταλλακτήριο) έβγαζε φλόγες και το «φτωχό» 1-0 με την Koln την αδικεί. Το τεστ όμως για τις πραγματικές της δυνατότητες είναι το σημερινό, καθώς αντιμετωπίζει μια σαφώς ισχυρότερη ομάδα. Σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα δεν αναμένονται δραματικές αλλαγές και μόνο ο αριστερός μπακ Dede, του οποίου η συμμετοχή θα κριθεί στο ζέσταμα, ίσως πάρει τη θέση του πιτσιρικά Schmelzer. Εκτός έμεινε πάλι ο αρχηγός Kehl.

Leverkusen - 1899 Hoffenheim

Πως και πως περίμεναν στη Leverkusen (2,18 ο άσος στην Betfair) τη σημερινή ημέρα. Μετά από ένα ολόκληρο εξάμηνο «μετανάστευσης» στην αφιλόξενη LTU-Arena του Dusseldorf, η Bayer επιστρέφει στο σπίτι της, καθώς η ανακαίνιση της BayArena ολοκληρώθηκε. Με 30.000 θέσεις, πλέον, αποτελεί ένα υπερσύγχρονο στάδιο, στο οποίο οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν να ξαναθυμηθούν τις επιτυχίες του παρελθόντος. Αυτές δεν θα έρθουν με εμφανίσεις ανάλογες με το 2-2 κόντρα στη Mainz, όπου η τσαπατσουλιά είχε την τιμητική της. Το θετικό είναι πως σήμερα ο Jupp Heynckes δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, με την εξαίρεση φυσικά του μακροχρόνια τραυματία επιθετικού Helmes.

Η Hoffenheim (3,80 το διπλό στο ανταλλακτήριο) έδειξε στο 1-1 με την Bayern να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο τέλος του 1ου γύρου της περσινής χρονιάς. Μόνο η εκτελεστική δεινότητα του Ibisevic, που πάντως προσπαθεί να βρει την παλιά του φόρμα, έλειπε για να έρθει ένας μεγάλος θρίαμβος στην πρεμιέρα. Παραμένουν εκτός ο τραυματίας επιθετικός Ba και ο αμυντικός χαφ Luis Gustavo. Ερωτηματικό για τον αριστερό μπακ Weis, που έπαιξε και κόντρα στην Bayern με πόνους.

Hannover - Mainz

Το Hannover δεν ήταν κατώτερο από τη Hertha στο Βερολίνο, αλλά η έλλειψη ατομικού ταλέντου οδήγησε στην ήττα με 1-0 και τις νέες έντονες αποδοκιμασίες για τον τεχνικό Dieter Hecking, ο οποίος δείχνει πολύ νωρίς στη σεζόν να «παίζει» το κεφάλι του (1,96 για να το «σώσει» με νίκη σήμερα). Ο δεξιός μπακ Cherundolo είναι σε καραντίνα λόγω υποψίας γρίπης των χοίρων, ενώ στις απουσίες του επιθετικού Schlaudraff, του αμυντικού χαφ Andreasen και των δύο χαφ Lala και Sergio Pinto προστέθηκε ο τραυματίας μέσος Rosenthal.

H Mainz με λίγη τύχη και την ορμή της έδρας της γλίτωσε την ήττα στο 2-2 με τη Leverkusen. Δεν αναμένονται αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα εκείνου του παιχνιδιού, καθώς και ο Andy Ivanschitz ξεπέρασε ένα πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε. Βεβαίως, παραμένουν εκτός οι νεοαποκτηθέντες μέσοι Polanski και Trojan.

Eintracht Frankfurt - Nürnberg

H Frankfurt (2,18 στο ανταλλακτήριο της Betfair) έκλεισε στόματα με το διπλό στη Βρέμη (3-2), αν και περισσότερο ευνοήθηκε από τα τραγικά αμυντικά λάθη της αντιπάλου της και την απόλυτη εκμετάλλευση των ευκαιριών της. Ο Γιάννης Αμανατίδης, που σκόραρε δις στην πρεμιέρα, ξεπέρασε έγκαιρα έναν μικροτραυματισμό και θα αγωνιστεί κανονικά, οπότε δεν αναμένονται αλλαγές στο βασικό σχήμα.

Η Nurnberg πίεσε μόνο στο πρώτο ημίωρο τη Schalke και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της έδειξε ότι χρειάζεται ακόμη βελτίωση για να σταθεί στην Bundesliga. To θετικό για τον τεχνικό Michael Oening είναι πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών.

Köln - Wolfsburg

Η Koln γλίτωσε από καθαρή τύχη τη συντριβή στο Westfalenstadion από την Dortmund, χάνοντας στο τέλος μόνο με 1-0. Ντεμπούτο με τη φανέλα της ομάδας κάνει ο Lukas Podolski, γεγονός που έχει προκαλέσει φρενίτιδα στην πόλη, η οποία ζει και αναπνέει για αυτό το ματς. Επιστρέφουν στην αποστολή, αλλά δεν είναι έτοιμοι για να ξεκινήσουν βασικοί, ο κεντρικός αμυντικός Geromel και ο επιθετικός Novakovic, αμφότεροι εκ των κορυφαίων της περσινής σεζόν. Εκτός έμεινε ο τραυματίας εξτρέμ Sanou.

H Wolfsburg (1,85 το διπλό στην Betfair) ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα ακριβώς εκεί που είχε αφήσει το προηγούμενο: με το μαγικό τρίγωνο Misimovic-Grafite-Dzeko να χτυπά την κατάλληλη ώρα καταβάλλοντας την αντίσταση της Stuttgart με 2-0, έστω και αν η παρουσία των «λύκων» δεν ήταν σαρωτική όπως σε κάποια περσινά παιχνίδια. Ο Armin Veh δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα και θα παρατάξει την ίδια ενδεκάδα, με τον επιθετικό Obafemi Martins να είναι έτοιμος για το δικό του ντεμπούτο με τη φανέλα της Wolfsburg, έστω και σαν αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: