28 Αυγούστου 2009

"Πρωτάθλημα με την Λίβερπουλ"

Ετοιμος για το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λίβερπουλ δηλώνει ο Σωτήρης Κυργιάκος, κάτι που πιθανότατα θα γίνει το Σάββατο (29/8) στο ματς με την Μπόλτον.
Ο διεθνής αμυντικός τόνισε πως η θητεία του στην Ρέιντζερς της Σκωτίας θα τον βοηθήσει να αποδώσει τα μέγιστα στην Premiership, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Αγγλίας με την Λίβερπουλ του Ράφα Μπενίτεθ.

Ο Κυργιάκος είχε την ευκαιρία στην καριέρα του να πανηγυρίσει αρκετούς τίτλους και στις δηλώσεις του στο "LFC Magazine" ευχήθηκε να κάνει το ίδιο και με την Λίβερπουλ: "Εχω πείρα από τίτλους, καθώς κατέκτησα ένα πρωτάθλημα Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό και δύο με τη Ρέιντζερς στην Σκωτία. Ελπίζω ότι οι εμπειρίες που αποκόμισα στη Σκωτία θα με βοηθήσουν να κάνω ένα καλό ξεκίνημα στη Λίβερπουλ".

Το πρωτάθλημα στην Σκωτία δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό όσο αυτό στην Σκωτία, αλλά το αγωνιστικό στιλ μοιάζει και ο έλληνας κεντρικός αμυντικός τόνισε: "Είναι αλήθεια ότι η Premier League είναι πιο δύσκολη, γιατί το παιχνίδι είναι γρήγορο και υπάρχουν πιο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Κάθε ομάδα είναι ικανή να κερδίσει την άλλη. Παρακολούθησα αρκετά την περασμένη σεζόν το πρωτάθλημα Αγγλίας και πιστεύω ότι η Λίβερπουλ βρέθηκε κοντά στον τίτλο. Φέτος μπορούμε να τα πάμε καλύτερα".

Οσο για την συνταγή της επιτυχίας σε κάθε ομάδα... "Από την εμπειρία μου πιστεύω πως για να κερδίσεις τίτλους χρειάζεται εκτός από σπουδαία ομάδα να υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια και νοοτροπία νικητή. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα διαθέτουν οι νέοι μου συμπαίκτες στην Λίβερπουλ".


Δεν υπάρχουν σχόλια: