6 Αυγούστου 2009

Σύνθημα για τους ομίλους από τον Κετσπάγια

Ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να περάσει στους ομίλους του Champions League σύμφωνα με τον Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός τεχνικός δήλωσε μετά τη ρεβάνς με την Σλόβαν ότι δεν έχει προτίμηση σε κάποια αντίπαλο στα πλέι - οφ και υποσχέθηκε ότι οι Πειραιώτες θα παρουσιαστούν καλύτεροι τις επόμενες εβδομάδες.

«Αυτό που ήταν σημαντικό ήταν να περάσουμε. Καλό ήταν σήμερα που έπαιξαν παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής και έδειξαν κοντά στην ομάδα και θα έχουνε και άλλες ευκαιρίες. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα παίξουμε δυνατό φιλικό για να είμαστε πιο έτοιμοι. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς» επισήμανε αρχικά ο Κετσπάγια αναφερόμενος στον αγώνα κόντρα στη Σλόβαν.

Για την κλήρωση της Παρασκευής τόνισε:

«Σε αυτά τα επίπεδα δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες. Βλέπουμε ότι τα περισσότερα φαβορί δεν πέρασαν και αυτό είναι μάθημα για όλους. Για αυτό και δεν θέλω να πω ότι θέλω την μία ή την άλλη. Είναι μερικές ομάδες που έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Δεν είναι τόσο καλές αλλά είναι πιο έτοιμες. Δεν θέλουμε να διαλέξουμε. Όποιος έρθει στον δρόμο μας, θα κάνουμε τα πάντα για να μπούμε στους ομίλους».

Για το εάν θα ήθελε μια ακόμα μετεγγραφή είτε αυτή ήταν ενός αριστερού χαφ ή επιθετικού ο Γεωργιανός προπονητής επεσήμανε:

«Είναι δύσκολη η θέση μου. Εάν είχαμε παραπάνω παίκτες θα ήταν πιο δύσκολη. Από κει και πέρα, θέλουμε να δουλέψουμε με αυτούς που έχουμε. Παίξαμε καλά, περάσαμε στην επόμενη φάση και δεν θα κριθεί τόσο πολύ αν θα κάνουμε μετεγγραφή. Και να κάνουμε μετεγγραφή δεν σημαίνει ότι θα βοηθήσει την ομάδα. Αυτούς έχουμε, με αυτούς προχωράμε και είμαστε ευχαριστημένοι».

Για το αν προβληματίστηκε με την εικόνα της ομάδας το πρώτο εικοσάλεπτο δήλωσε:

«Δεν ξεκινήσαμε καλά. Έχουν περισσότερα ματς οι παίκτες της Σλόβαν. Και αυτή είναι ομάδα και θα κάνει φάσεις. Δεν παίζουμε μόνοι μας. Δεν είμαστε ομάδα που θα προσπαθήσει να μειώσουμε τις ευκαιρίες των άλλων. Πάντα μετράει η ουσία και αυτή είναι το αποτέλεσμα. Σε δύο ματς δεν δεχτήκαμε γκολ, βάλαμε τέσσερα και περάσαμε».

Τέλος, ο Κετσπάγια ξεκαθάρισε ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί σύντομα ακόμα καλύτερη:

«Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι σε κάθε ματς να είμαστε καλύτεροι. Σήμερα (σ.σ.: Τετάρτη) έπαιξαν κάποια παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο. Είναι και άλλοι που δεν είναι ακόμα όπως πρέπει. Περιμένουμε να ανέβουν και να μπουν και αυτοί στην ομάδα. Κάθε μέρα δουλεύουμε σε όλους τους τομείς. Στις επόμενες εβδομάδες η ομάδα θα είναι ακόμα πιο έτοιμη για το επόμενο επίσημο παιχνίδι».

«Χρειάζομαι χρόνο και παιχνίδια»

Ο Ετζο Μαρέσκα πριν μερικά χρόνια είχε σκοράρει εναντίον του Ολυμπιακού φορώντας τη φανέλα της Γιουβέντους στην πολύ βαριά ήττα των «ερυθρόλευκων» με 7-0 στο Τορίνο.

Στο παιχνίδια με τη Σλόβαν σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τους Πειραιώτες και συσχέτισε τις δυο περιπτώσεις λέγοντας:

«Εκείνο το παιχνίδι ήταν πολλά χρόνια πριν. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά σκόραρα και βοήθησα τον Ολυμπιακό να περάσει στην επόμενη φάση, που ήταν και το πιο σημαντικό».

Ο Ιταλός μέσος αναφέρθηκε και στη συνεργασία, που έχει με τους νέους του συμπαίκτες υπογραμμίζοντας ότι ακόμα χρειάζεται χρόνος και παιχνίδια για να μάθουν ο ένας τον άλλο:

«Το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι να βρεθούμε στους ομίλους του Champions League. Μέρα με τη μέρα γνωρίζω καλύτερα τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά χρειάζομαι ακόμα χρόνο και ορισμένα παιχνίδια για να μπορέσω να συνδυαστώ όπως θέλω μαζί τους».

Ο Ζαϊρί, από την πλευρά του, τόνισε:

«Είμαι χαρούμενος που στη δεύτερη εμφανισή μου βγήκα MVP. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι η ομάδα προκρίθηκε στον επόμενο γύρο. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Ολυμπιακό από μια ομάδα που είναι πιο μέτρια και έχω τη δυνατότητα να αγωνιστώ στο Champions League.

» Θέλω μέσα από τα παιχνίδια να έχω καλή απόδοση και να διακριθώ. Το πιο σημαντικό είναι ότι πήραμε την πρόκριση και μάλιστα το καταφέραμε μπροστά στον φανταστικό κόσμο μας».

Ο Κριστιάν Λεντέσμα, με τη σειρά του, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεργασία που έχει με τους υπόλοιπους μέσους του Ολυμπιακού:

«Κάναμε ένα σημαντικό βήμα, έχουμε ένα ακόμη και πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα γι αυτό. Πάντα υπάρχουν πράγματα να βελτιωθούν, έχουμε κάνει δύο πολύ καλά παιχνίδια, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε για να περάσουμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που μπορώ να συνεργάζομαι με τέτοιους μεγάλους ποδοσφαιριστές (σ.σ Γκαλέτι, Μαρέσκα), είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στον Ολυμπιακό».


Δεν υπάρχουν σχόλια: