7 Αυγούστου 2009

Σήμερα "κληρώνει"...

Στη Νιόν της Ελβετίας κληρώνει σήμερα (13.00, ΝΕΤ και Novasports 1) για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ σήμερα θα γίνουν γνωστοί και οι αντίπαλοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.
Οι δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας θα μάθουν τους αντιπάλους τους στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «πράσινοι» είναι αυτοί που χρειάζονται την εύνοια της τύχης, αφού παρ' ότι βρίσκονται στους ισχυρούς του γκρουπ των μη πρωταθλητών, οι υποψήφιοι αντίπαλοί τους μόνο ανίσχυροι δεν είναι.

Οι ομάδες με τις οποίες μπορεί να κληρωθεί το «τριφύλλι» είναι η Φιορεντίνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης (ομάδες που σαφώς δεν θέλει να βρει μπροστά του), η Σέλτικ, η Αντερλεχτ και η ρουμανική Τιμισοάρα, την οποία παρουσιάζουν ως ιδανικό αντίπαλο οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Οντας στους ισχυρούς, αποφεύγει τις Αρσεναλ, Λιόν, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και Στουτγκάρδη.

Την ίδια στιγμή, οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, στο γκρουπ των πρωταθλητών, είναι σαφώς χαμηλότερης δυναμικής και πιο βατοί. Οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον κυπριακό ΑΠΟΕΛ, τη μολδαβική Σερίφ Τίρασπολ (η οποία κάνει ξέφρενη πορεία στα προκριματικά), τη λετονική Βέντσπιλς, την αυστριακή Ζάλτσμπουργκ ή την ουγγρική Ντέμπρετσεν. Καμία από αυτές δεν αποτελεί φόβητρο, αλλά σίγουρα ο Τιμούρ Κετσπάγια θέλει τους παίκτες του προσγειωμένους, προς αποφυγήν ατυχών εκπλήξεων τύπου Ανόρθωσης. Οι Πειραιώτες αποφεύγουν τις Κοπεγχάγη, Λέφσκι Σόφιας, Ζυρίχη και Μακάμπι Χάιφα.

Οι νικητές των ζευγαριών προκρίνονται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και οι ηττημένοι πηγαίνουν στους ομίλους του Europa League, εκεί δηλαδή που θα προσπαθήσουν να προκριθούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Οι δύο "δικέφαλοι"

Οι δύο «δικέφαλοι» μπαίνουν υπό διαφορετικές συνθήκες στα πλέι οφ της δεύτερης κατά σειράν διοργάνωσης της UEFA, αφού η μεν «Ενωση» είναι στους ισχυρούς, ο δε ΠΑΟΚ στους αδύναμους.

Οι πιθανοί αντίπαλοί τους θα γίνουν γνωστοί λίγη ώρα πριν από την κλήρωση, όταν δηλαδή καταρτιστούν τα γκρουπ, όπως όρισε από φέτος η UEFA, με γεωγραφικά -κυρίως- κριτήρια. Ο πιο δύσκολος δυνατός αντίπαλος για την ΑΕΚ είναι η Τζένοα του Παπασταθόπουλου, ενώ ο ΠΑΟΚ, αντίθετα, μπορεί να βρει μπροστά του μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως είναι η Λάτσιο, η Βαλένθια, η Βιγιαρεάλ, η Ρόμα, η Βέρντερ Βρέμης, η Αθλέτικ Μπιλμπάο, το Αμβούργο, οι ολλανδικές Τβέντε και Αϊντχόφεν, οι δυο τουρκικές εκπρόσωποι, Γαλατασαράι και Φενέρμπαχτσε ή ακόμη και η γαλλική Λιλ. Η κλήρωση θα γίνει στις 14.30 (Novasports 1) και σίγουρα ο «δικέφαλος του Βορρά» είναι αυτός που θέλει μαζί του την θεά τύχη γιά να αποφύγει τις μεγάλες δυνάμεις και να βρεθεί αντιμέτωπος με πιό προσιτό αντίπαλο, έτσι ώστε να μπορέσει να μπει στη συνέχεια στους ομίλους της διοργάνωσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: