7 Αυγούστου 2009

Το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού

Ατέλικο Μαδρίτης

Μία από τις πλέον ιστορικές ισπανικές ομάδες, την Ατλέτικο Μαδρίτης θα βρει μπροστά του ο Παναθηναϊκός. Οι Μαδριλένοι έχουν κερδίσει 9 πρωταθλήματα Ισπανίας (τελευταίο το 1996), ισάριθμα Κύπελλα, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων και ένα Διηπειρωτικό. Το γήπεδό της είναι το χωρητικότητας 55.000 θεατών «Βιθέντε Καλντερόν». Η Ατλέτικο θα μετακομίσει το 2012 στο «Λα Πεϊνέτα», που βρίσκεται στη διαδικασία ανακαίνισης και μερικής ανακατασκευής.
Είναι μία πολύ θεαματική ομάδα με περισσό ταλέντο, τουλάχιστον από τη μέση και μπροστά. Η άμυνά της αντίθετα είναι προβληματική, γι' αυτό και πέρσι δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε να βάλει τρία και τέσσερα γκολ για να καταφέρει να κερδίσει.

Η επιθετική της τετράδα (τα σέντερ φορ και τα πλάγια χαφ) είναι εξαιρετική. Την απαρτίζουν οι Σέρχιο "Κουν" Αγουέρο, Ντιέγκο Φορλάν (πήρε πέρσι το "χρυσό παπούτσι" με 32 γκολ), Μάξι Ροντρίγκες και Σιμάο Σαμπρόζα. Πέρσι πήρε την τέταρτη θέση στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και έτσι το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας την τρίτη καλύτερη επίθεση πίσω από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.

Φέτος οι μετεγγραφές της είναι περιορισμένες. Τη θέση των Μανίς, Γκρεγκορί Κουπέ, Λέο Φράνκο, Έβερ Μπανέγκα και Γιούρκα Σεϊταρίδη που αποχώρησαν, πήραν ο πολύ ταλαντούχος τερματοφύλακας Σέρχιο Ασένχο, ο 18χρόνος Ουρουγουανός αμυντικός Λεάντρο Καμπρέρα και ο στόπερ Χουανίτο που έμεινε ελεύθερος από την Μπέτις.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Άμπελ Ρεσίνο. Ο 49χρόνος Ισπανός αντικατέστησε στις 2 Φεβρουαρίου, τον Χαβιέρ Αγκίρε. Αυτό ήταν ένα εξαιρετικό δώρο για τα γενέθλιά του, την ίδια εκείνη μέρα, αφού του δόθηκε η ευκαιρία να κοουτσάρει την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε για 10 χρόνια ως τερματοφύλακας. Η λύση του ήταν αρχικά προσωρινή, αλλά η καλή του δουλειά οδήγησε στη μονιμοποίηση.

Το ρόστερ της Ατλέτικο Μαδρίτης

Τερματοφύλακες:


1. Σέρχιο Ασένχο
13. Ρομπέρτο Χιμένες

Αμυντικοί:

2. Χουάν Βαλέρα
3. Αντόνιο Λόπεθ
4. Μαριάνο Περνία
5. Τζον Χάιτινχα (Ολλανδία)
16. Χουανίτο
17. Τόμας Ουιφαλούσι (Τσέχία)
21. Λουίς Περέα (Κολομβία)
22. Πάμπλο Ιμπάνιεθ
24. Λεάντρο Καμπρέρα (Ουρουγουάη)
28. Άλβαρο Ντομίνγκες (Αργεντινή)

Μέσοι

6. Ιγκνάσιο Καμάτσο
8. Ραούλ Γκαρθία
11. Μάξι Ροντρίγκες (Αργεντινή)
12. Πάουλο Ασουνσάο (Βραζιλία)
15. Χοσέ Μανουέλ Χουράδο
19. Χοσέ Αντόνιο Ρέγες
20. Σιμάο Σαμπρόζα (Πορτογαλία)
23. Κλέμπερ Σαντάνα (Βραζιλία)

Επιθετικοί

7. Ντιέγκο Φορλάν (Ουρουγουάη)
10. Σέρχιο Αγκουέρο (Αργεντινή)
14. Φλοράν Σινάμα-Πονγκόλ (Γαλλία)
27. Μπόρχα Μπαστόν
30. Χερμάν Πατσέκο (Αργεντινός)

Σερίφ Τιρασπόλ


Ιστορία 13 χρόνων έχει η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Σερίφ Τιρασπόλ που ιδρύθηκε το 1996 από την εταιρεία «Sheriff» που λίγα χρόνια αργότερα κατασκεύασε και το χωρητικότητας 13.000 θέσεων «Sheriff Stadium». Το Τιρασπό, είναι η Τρίτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Μολδαβίας, με 160.000 κατοίκους. Στην πλειονότητα τους (70%) Ρώσοι και Ουκρανοί και μόλις 18% των κατοίκων είναι Μολδαβοί.
Η Σερίφ που φοράει «κιτρινόμαυρα», είναι η απόλυτος κυρίαρχος του μολδαβικού ποδοσφαίρου, καθώς από το 2001 έχει κατακτήσει όλα τα πρωταθλήματα στη χώρα της (9 συνεχόμενα), ενώ την τελευταία 10ετία πήρε και 5 Κύπελλα. Κατέκτησε επίσης το Κύπελλο της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών το 2003 και το 2009.

Πέρσι πήρε τον τίτλο με διαφορά 15 βαθμών, ενώ στο πρωτάθλημα που ξεκίνησε πρόσφατα η ομάδα του προπονητή Λεονίντ Κούτσουκ μετράει ήδη δυο νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Για να φτάσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ξεπέρασε αρχικά το εμπόδιο της φινλανδικής Ίντερ Τούρκου με δύο νίκες (1-0, 1-0) και κατόπιν απέκλεισε τη Σλάβια Πράγας, σημειώνοντας το γκολ της πρόκρισης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (0-0, 1-1).


Το ρόστερ της Σερίφ Τιρασπόλ

Τερματοφύλακες

1. Στάνισλαβ Ναμάσκο
12. Νμτίτρι Στάιλα
25. Αλεξάντρου Μέλεντσιουτς

Αμυντικοί


2. Σέρζιο Ντα Κόστα (Bραζιλία)
4. Αντρέι Βερμπέτσι
5. Βάζα Ταρχνισβίλι (Γεωργία)
6. Αλεξάντρου Σκριπτσένκο
15. Ιγκόρ Κάρποβιτς (Λευκορωσία)
18. Κονσταντίν Αρμπάνας
20. Ρούσταμ Τσίνια
22. Λουίς Αντόνιο Ροντρίγκες (Αργεντινή)
24. Αμπντούλ Μαμά (Τόγκο)
26. Σεργκέι Γκεοργκίεφ
28. Ζοσέ Νάντσον (Βραζιλία)

Μέσοι

7. Αντρέι Κορνέενκοφ
9. Τζίμι Φράντσα (Βραζιλία)
14. Μπέντζαμιν Μπαλίμα (Μπουρκίνα Φάσο)
17. Φλοράν Ρουάμπα
19. Βίκτορ Τρουάνοφ
23. Βαντίμ Κονσταντάτσι
27. Βιτάλι Μπούλατ

Επιθετικοί

3. Βλάντιμιρ Βολκόφ (Σερβία)
8. Κονσταντίν Μαντριτσένκο
10. Αλεξάντρ Εροκίν (Ρωσία)
11. Αλεξάντρου Σοβόροφ
21. Άματ Ντιέντιου (Σενεγάλη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: