21 Αυγούστου 2009

Μπαγεβιτς: «Αν παίξουμε καλύτερα θα περάσουμε…»

Στα λάθη της ΑΕΚ, στάθηκε κυρίως ο τεχνικός της «Ενωσης», Ντούσαν Μπάγεβιτς, μετά τη ήττα με σκορ 2-1 από την Βασλούι από τη Ρουμανία. Ο Σερβοελληνας προπονητής τόνισε πως, αν ο "Δικέφαλος" παρουσιαστεί καλύτερος στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ, τότε θα προκριθεί στους ομίλους του Europa League.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Έγινε ένα καλό παιχνίδι και από τις δυο πλευρές. Το παιχνίδι είχε και ρυθμό αρκετά καλό σ' ένα διάστημα. Υπήρχαν ευκαιρίες και από τις πλευρές. Και οι δυο ομάδες προσπάθησαν να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Μπορούσαμε να φύγουμε από εδώ και με την ισοπαλία. Γιατί κάναμε λάθη πολλά και δεχθήκαμε γκολ και θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει και το πέναλτι που κάναμε. Έχουμε ένα σκορ που μας δίνει ελπίδες. Πρέπει να ξέρουμε πως θα είναι πολύ δύσκολο το δεύτερο παιχνίδι. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε και τώρα έχουμε το δεύτερο ημίχρονο στην Αθήνα.

Παρά τα προβλήματα που περάσαμε, σήμερα βρεθήκαμε σε ένα καλό ρυθμό, απ' όλους τους παίκτες. Έχουμε ένα σκορ το οποίο μας βολεύει. Θα προσπαθήσουμε στην ρεβάνς, θα είναι δύσκολο παιχνίδι και νομίζω πως αν η ΑΕΚ είναι καλύτερη από σήμερα θα προκριθούμε. Δεν θα είναι εύκολο όμως. Πρέπει να προσέξουμε στο επόμενο παιχνίδι, να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Ο αντίπαλος μας είναι καλός και δυνατός».

Σας προβληματίζουν τα πολλά λάθη στην άμυνα;

«Αυτά είναι τα γνωστά. Το ξέρετε και μόνοι σας ότι υπάρχουν. Και πάλι καλά πήγαμε. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Πρέπει να κάνουμε κάτι για να αποφύγουμε τα λάθη που κάναμε σήμερα. Και όταν έλεγα πως κάναμε λάθη, εννοούσα αυτό ακριβώς. Τα αμυντικά λάθη».

Είστε ικανοποιημένος από την ανάπτυξη του παιχνιδιού;

«Χρειάζεται ακόμα δουλειά. Έχουμε κάνει κάποια πράγματα καλά σήμερα, αλλά πρέπει να διορθώσουμε και πολλά πράγματα για να παίξουμε καλύτερα».

Ο λόγος που δεν έγινε αλλαγή στην ενδεκάδα νωρίτερα, ήταν επειδή δεν υπήρχαν έμπειροι παίκτες στον πάγκο;

«Δεν είναι σωστό να πω τι είχα και τι δεν είχα. Αποφάσισα να μην κάνω αλλαγή, διότι δεν χρειάστηκε εκείνη την στιγμή. Είχαμε πρόβλημα στο ψηλό παιχνίδι. Εκεί δεν είχαμε τον παίκτη που θα μπορούσε να λύσει αυτό το πρόβλημα. Έχεις δυο παίκτες που αν γίνει κάτι μέσα στο παιχνίδι, δεν μπορείς να έχεις άλλους παίκτες για να τους αντικαταστήσεις».

Τι αλλάξατε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου και η ομάδα εμφανίστηκε καλύτερη;

«Οι παίκτες παίζουν και αυτοί είναι που αλλάζουν την εικόνα της ομάδας όχι ο προπονητής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: