26 Αυγούστου 2009

Νέο στόχος για ΠΑΟ η θετική πορεία στο Γιουρόπα Ληγκ


Μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τους ομίλους του Champions League, ο Χενκ Τεν Κάτε τόνισε πως η ομάδα του δικαιούταν περισσότερα από το ματς.

«Η ομάδα μπήκε καλά στο παιχνίδι. Φάνηκε από το πρώτο λεπτό η διάθεσή της. Τι να κάνεις μετά το 1-0; Συνήλθαμε, κάναμε ευκαιρίες και είχαμε περισσότερες τελικές προσπάθειες, αλλά μας αδικούσε το 1-0. Οι παίκτες τα έδωσαν όλα.

» Είναι διαφορετικά πράγματα η απόδοση και το πάθος. Αν κοιτάξει κανείς τις καθαρές ευκαιρίες έπρεπε να βάλουμε τρία γκολ. Δικαιούμασταν περισσότερα από αυτό το παιχνίδι. Τακτικά ήμασταν σωστοί. Μεμονωμένα ατομικά, λάθη, όμως κοστίζουν στην ομάδα.

» Ήμασταν άτυχοι. Ποτέ δεν μιλάω για παίκτες προσωπικά. Μιλάω γενικά για την ομάδα. Φυσικά την Τετάρτη θα μιλήσω στους παίκτες και θα κάνω την κριτική μου, όπως γίνεται πάντα. Αυτό γίνεται εσωτερικά στην ομάδα» δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ωστόσο στη συνέχεια ξεχώρισε την απόδοση των Δάρλα και Λέτο, τον οποίο χαρακτήρισε πρωταγωνιστή του ματς.

«Μάθαμε πολλά πράγματα από αυτά τα δύο παιχνίδια με την Ατλέτικο. Είχαμε την ευκαιρία ακόμα και να κερδίσουμε και στα δύο ματς. Αυτές οι εμπειρίες θα μας βοηθήσουν» συμπλήρωσε.

Τέλος, για το μέλλον, είπε:

«Υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία, δεν αντιμετωπίζουμε κάθε εβδομάδα τέτοιες ομάδες. Η ομάδα βγήκε κερδισμένη από αυτά τα ματς, μάθαμε πράγματα από τον μεγάλο αντίπαλό μας. Κόντρα σε τέτοιες ομάδες μπορείς να υποστείς μεγάλες ήττες, εμείς όμως θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Αυτές οι εμφανίσεις μας θα μας βοηθήσουν για το πρωτάθλημα, την Ευρώπη και φιλοδοξία μας είναι να πάμε όσο πιο μακριά στο Europa League»

Νίνης: «Μάς έκοψε τα πόδια»

Στο γρήγορο γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός αλλά και στο γεγονός πως δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις λιγοστές ευκαιρίες που έκαναν στάθηκε ο Σωτήρης Νίνης στις δηλώσεις του μετά την ήττα από την Ατλέτικο.

«Σίγουρα, ήταν δύσκολο να αντιδράσουμε, είχαμε δύσκολο έργο και ιδίως το γκολ στο 3ο λεπτό, μάς έκοψε τα πόδια. Από εκεί και πέρα, ισορροπήσαμε και θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ και το αποτέλεσμα να ήταν αλλιώς» είπε αρχικά ο νεαρός μέσος.

«Στόχος μας ήταν να μπορέσουμε να παίξουμε το ματς όσο μπορούσαμε, να κρατήσουμε και όποτε μπορούσαμε να πάμε επιθετικά» πρόσθεσε ο Νίνης.

Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν μπόρεσε ο Παναθηναϊκός να σκοράρει, είπε:

«Τι να πω... ήταν καθαρά θέμα τύχης. Δεν μπορώ να ξέρω. Έπρεπε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και τις λίγες ευκαιρίες που κάναμε να τις εκμεταλλευτούμε».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος, τόνισε:

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είχαμε πει να μπούμε επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δυστυχώς δεν έγινε. Δεν μας βγήκε τίποτα».

Τέλος, όσον αφορά στο τι κρατάνε από τα ματς με την Ατλέτικο, ο Νίνης είπε:

«Κρατάμε τα λάθη που κάναμε και πρέπει να μάθουμε από αυτά και να μην τα ξανακάνουμε».

Κατσουράνης: «Έχουμε τρεις στόχους μπροστά μας»

Ο Κώστας Κατσουράνης από την πλευρά του, τόνισε πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο το αυτογκόλ του Βύντρα, ενώ υποστήριξε πως οι «πράσινοι» ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν.

«Έπαιξε καθοριστικό ρόλο το γκολ που δεχθήκαμε. Θέλαμε να τελειώσουμε το ημίχρονο με το μηδέν και αν μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ, ώστε να μεταφέρουμε το άγχος στην Ατλέτικο. Αν κυνηγούσαμε το σκορ με μηδέν στην άμυνα, ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Το γκολ στα πρώτα λεπτά άλλαξε όλο το παιχνίδι» είπε αρχικά ο Κατσουράνης.

Και πρόσθεσε:

«Προσπαθήσαμε αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Αποκλειστήκαμε από μία ομάδα πιο ποιοτική και δικαίως δεν συνεχίζουμε στο Champions League. Δεν πρέπει να απογοητευθούμε. Εχουμε τρεις στόχους μπροστά μας, πρωτάθλημα, κύπελλο και Europa League και πρέπει να συνεχίσουμε με αισιοδοξία».

Στην συνέχεια, στάθηκε στην απουσία του Καραγκούνη, ενώ τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν.

«Έπαιξε ρόλο η απουσία του Καραγκούνη. Θα μπορούσε να περάσει κάποιες πάσες αλλά μας έλλειψε πολύ. Ισως να θέλαμε αλλά απ' ότι φάνηκε δεν μπορούσαμε. Είναι αρχή ακόμα αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Ήρθαν νέοι παίκτες στην ομάδα, προσπαθούμε να δέσουμε και στην συνέχεια θα πάμε καλύτερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: