28 Αυγούστου 2009

«Είμαστε φαβορί» είπε ο Τεν Κάτε


«Καλές» χαρακτήρισε τις πιθανότητες πρόκρισης του Παναθηναϊκού από τον όμιλο, ο προπονητής των «πρασίνων», Χενκ Τεν Κάτε, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κλήρωσης που έφερε αντιμέτωπες τις Γαλατάσαραϊ, Στουρμ Γκρατς και Ντιναμό Βουκουρεστίου, ενώ χαρακτήρισε την ομάδα του και τους Τούρκους ως «φαβορί».

«Η κλήρωση μας αφήνει καλές πιθανότητες πρόκρισης αν και η Γαλατάσαραϊ είναι ισχυρή ομάδα και πάει καλά στο τουρκικό πρωτάθλημα, ενώ έχει και καλό προπονητή. Οι άλλες ομάδες, η Στουρμ και η Ντιναμό ξεκινούν ως άουτσάιντερ, αλλά αν δεν είσαι προσεκτικός και συγκεντρωμένος μπορούν να σε αιφνιδιάσουν», είπε αρχικά ο Ολλανδός για να προσθέσει:

«Ο Παναθηναϊκός και η Γαλατάσαραϊ είναι τα φαβορί για την πρόκριση, αλλά μεγάλο ρόλο θα παίξει και το πρόγραμμα, γιατί για παράδειγμα αν παίξουμε χειμώνα σε Αυστρία και Ρουμανία μπορεί να έχουμε δύσκολες καιρικές συνθήκες».

Σε ερώτηση για το οτι ο Παναθηναϊκός μπορεί στο Βουκουρέστι να παίξει με την Ντιναμό σε τιμωρημένο γήπεδο, χωρίς οπαδούς, σχολίασε: «Ελπίζω να μη γίνει αυτό. Μου έχει ξανατύχει και μου άφησε την εντύπωση οτι γήπεδο χωρίς κόσμο δεν έχει να κάνει με ποδόσφαιρο».

Για τις ιδιαιτερότητες του αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ, είπε: «Γνωρίζω οτι Ελλάδα και Τουρκία είχαν προβλήματα παλιά, αλλά δεν θέλω να ασχοληθώ με πολιτικά θέματα, είμαι άνθρωπος του αθλητισμού. Η Γαλατά είναι ισχυρή ομάδα και έτσι θα την αντιμετωπίσουμε».

Τέλος, για το αν θα μιλήσει με τον παλιό του συνεργάτη, Φρανκ Ράικαρντ, τόνισε: «Είναι πιθανό να μιλήσουμε, θα υπάρξει κάποια επαφή. Είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε ως αντίπαλοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: