15 Αυγούστου 2009

Οι μετεγγραφές της ημέρας στην Ευρώπη

Η Αγγλία είχε την τιμητική της στο σημερινό μετεγγραφικό παζάρι. Λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος δεν ήταν λίγες οι ομάδες που ολοκλήρωσαν κάποια μετεγγραφή. Όμως, μία πολύ καλή κίνηση έκανε και η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, Σέριφ Τίρασπολ, που απέκτησε τον Αλεξέι Κούτσουκ.
Παίκτης της Λίβερπουλ θα παραμείνει ο Φερνάντο Τόρες. Ο Ισπανός επιθετικός είχε συμβόλαιο μέχρι το 2013 με τους "κόκκινους", οι οποίοι το επέκτειναν για ακόμη ένα χρόνο, αυξάνοντας τις αποδοχές του παίκτη. Οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε συμφωνία από τον Μάιο και πλέον ολοκληρώθηκε και το τυπικό μέρος.

Επέστρεψε στη Σέριφ ο Κούτσουκ


Δέυτερη μετεγγραφή μέσα σε τρεις μέρες για τη Σέριφ. Λίγα 24ωρα μετά την αγορά του Βλάντιμιρ Μπράνκοβιτς από την Παρτιζάν, απέκτησε ως δανεικό για ένα χρόνο από τη ρωσική Κουμπάν Κράσνονταρ έναν παίκτη που γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα, τον 23 χρονο Λευκορώσο Αλεκσέι Κούτσουκ. Ο νεαρός επιθετικός έπαιζε στη Σέριφ από το 2004 ως το 2008 και μάλιστα είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου με 64 τέρματα σε 133 συμμετοχές. Ο Κούτσουκ δηλώθηκε ήδη για τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό.

Επιμένει ισπανικά η Ουίγκαν

Παίζει πολύ με την ισπανική αγορά η Ουίγκαν, η οποία άλλωστε έχει Ισπανό προπονητή, τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Έτσι, απέκτησε τον Αντόνιο Αμάγια από τη Ράγιο Βαγιεκάνο. Ο 26χρονος αμυντικός, αφού πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, έβαλε την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την αγγλική ομάδα.

Δύο μετεγγραφές ανακοίνωσε η Χαλ

Η Χαλ ανακοίνωσε μέσω την απόκτηση των Στίβεν Χαντ και Καμέλ Φαρτί Γκιλάς. Ο 28χρονος διεθνής Ιρλανδός, ο οποίος αγωνιζόταν από το 2005 στη Ρέντινγκ, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τις "τίγρεις". Οσον αφορά στον 25χρονο Αλγερινό επιθετικό υπέγραψε και αυτός για τέσσερα χρόνια. Πέρσι αγωνιζόταν στη Θέλτα του Βίγκο.

Ξανά δανεικός στη Γιουλβς ο Μανσιέν


Ο Μάικλ Μανσιέν παραχωρήθηκε από την Τσέλσι στη Γουλβς με τη μορφή δανεισμού, αφού νωρίτερα υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «μπλε». Ο 21χρονος αμυντικός είχε δοθεί δανεικός στους "λύκους" και πέρσι και βοήθησε την ομάδα να ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο νεαρός στόπερ είναι διεθνής με τις Ελπίδες της Αγγλίας.

Δύο μετεγγραφές για Σάλκε

Η Σάλκε ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση των Μινέιρο και Λούμπος Χάντσελ. Ο 34χρονος Βραζιλιάνος μέσος, με 24 συμμετοχές στην εθνική του ομάδα, υπέγραψε έως το καλοκαίρι του 2010, ενώ ο 22χρονος Σλοβάκος της Σπάρτακ Τρνάβα αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού έως τον Ιανουάριο, οπότε και θα αποφασιστεί αν θα ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του παίκτη, που προβλέπει συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών.

Κοντά στη Σεντ Ετιέν ο Μπομπό


Πολύ κοντά στο να γίνει παίκτης της Σεντ Ετιέν είναι ο Μπομπό σύμφωνα με δημοσίευμα της "Equipe". Ο 24χρονος Βραζιλιάνος, που τόσο απασχόλησε τον Ολυμπιακό υπολογίζεται πολύ από τους "στεφανουά", οι οποίοι πλήρωσαν 5,5 εκατομμύρια ευρώ στην Μπσίκτας για να τον αγοράσουν.

Μπενφίκα: Θέμα ημερών η απόκτηση του Αφ. Άλβες

Σε συμφωνία με τον 28χρονο Αφόνσο Άλβες έχει έρθει η Μπενφίκα και μένουν μόνο τα τυπικά για την ολοκλήρωση της μετεγγραφής του. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ζήτησε να παραχωρηθεί από τη διοίκηση της Μίντλεσμπρο, αφού δεν ήθελε να αγωνιστεί στην Τσάμπιονσιπ. Για τον παίκτη είχε αρχικά ενδιαφερθεί και η Πόρτο, αλλά για πρώτη φορά φέτος, οι "αετοί" που έχουν χάσει πολλούς ποδοσφαιριστές μέσα από τα χέρια τους, πρόλαβαν τους "δράκους".

Ένας "γυρολόγος" στην Μπέρμιγχαμ


Η Μπέρμιγχαμ είναι ο 11ος σταθμός στην καριέρα του Γκρεγκορί Βινιάλ. Ο 28χρονος Γάλλος αμυντικός μπορεί να μην καταφέρνει να στεριώσει σε ομάδα, αλλά ο Άλεξ ΜακΛις πιστεύει στις δυνατότητες του πρώην παίκτη της Λίβερπουλ, τον οποίο απέκτησε από τη Λανς. Ο Σκωτσέζος τεχνικός πρότεινε τη «λύση» Βινιάλ για το αριστερό άκρο της άμυνας, μετά τον τραυματισμό του Ντέβιντ Μέρφι.

Φούλαμ: Ανανέωσαν Σβάρτσερ και Ντέμπσεϊ


Σε ανανέωση της συνεργασίας με τον Αμερικάνο επιθετικό Κλιντ Ντέμπσεϊ και τον Αυστραλό πορτιέρο Μαρκ Σβάρτσερ προχώρησε η Φούλαμ. Ο πρώτος, 26 ετών, ανανέωσε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ενώ ο 36χρονος τερματοφύλακας θα παραμείνει στο "Κρέιβεν Κότατζ" για την επόμενη διετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: