19 Αυγούστου 2009

Κετσπάγια: «Είμαστε κοντά στο στόχο»


Ευχαριστημένος δήλωσε ο Τιμούρ Κετσπάγια από τη νίκη του Ολυμπιακού στη Μολδαβία. «Είμαστε κοντά στο στόχο» παραδέχτηκε ο Γεωργιανός προπονητής που υποστήριξε ότι σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός έδειξε σοβαρότητα.
Το πλήρες κείμενο των δηλώσεων που έκανε ο προπονητής του Ολυμπιακού μετά τη νίκη με 2-0 στο Τίρασπολ:

«Είμαι ευχαριστημένος κερδίσαμε εκτός έδρας και είμαστε πολύ κοντά στον στόχο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν πήγαμε καλά. Στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι, δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες. Είχαμε καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και στο σουτ. Έχουμε ακόμα 90' για να τελειώσουμε την πρόκριση στην Αθήνα.

Πέρυσι ήμουν με άλλη ομάδα. Δεν στέρησα εγώ, αλλά η Ανόρθωση, την πρόκριση. Μπορεί ο Ολυμπιακός να υποτίμησε την ομάδα. Πιστεύω ότι σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα δείξαμε σοβαρότητα. Σε τέτοια παιχνίδια μετράει το αποτέλεσμα.

Θέλαμε να πιέσουμε να μη σταθούμε έξω από την περιοχή μας. Να αναγκάσουμε την αντίπαλη ομάδα να κάνει αρκετά λάθη και το καταφέραμε στο δεύτερο ημίχρονο και για αυτό δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες. Πήραμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Πάντα είχα καλές αναμνήσεις από τη Μολδαβία. Δεν θέλουμε να πούμε ότι είμαστε ήδη στους ομίλους. Θέλουμε να κερδίσουμε στην έδρα μας και να παίξουμε καλύτερα».

Οι ποδοσφαιριστές

Απόλυτα ικανοποιημένοι δήλωσαν και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού με τον Αντώνη Νικοπολίδη να λέει ότι η ομάδα του βρίσκεται πλέον μισό βήμα πριν την πρόκρισή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αναλυτικά:

Μαρέσκα: «Πήραμε μια σπουδαία νίκη εκτός έδρας, αλλά ακόμα δεν έχουμε περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αυτούς τους αγώνες, όταν δεν παίζεις καλά, είναι σημαντικό να αμύνεσαι σωστά και να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που σου δίνονται. Σαφέστατα και μας βοηθούν ψυχολογικά τέτοιες νίκες, αν και δεν παίξαμε καλά Θα περιμένω τη ρεβάνς για να πούμε με σιγουριά ότι πήραμε την πρόκριση».

Νικοπολίδης: «Δεν κρυβόμαστε. Έχουμε το αβαντάζ, τα καταφέραμε και είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Δεν προβληματιστήκαμε που η Σέριφ είχε περισσότερα παιχνίδια στα πόδια μας, αφού και εμείς δείξαμε πως όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο καλύτεροι ήμασταν. Θέλουμε να βρεθούμε στην κλήρωση».

Ζαϊρί: «Φανταστική η πορεία μέχρι τώρα στην Ευρώπη. Πάμε Τσάμπιονς Λιγκ και νιώθουμε υπέροχα για αυτό. Μας πίεσαν πολύ στο πρώτο 20λεπτο όμως στη συνέχεια αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση και πήραμε το παιχνίδι. Δεν ξέρω πως καταφέρνουμε να σκοράρουμε πάντα στο λεπτό που πρέπει. Ήταν εξαιρετικό το σουτ του Ντουντού και μας έβγαλε από τη δύσκολη θέση. Δεν τελείωσε τίποτα θέλουμε νίκη και στο Καραϊσκάκη, θέλουμε νίκη και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Είναι το πρώτο μου ντέρμπι στην Ελλάδα και θέλω να είμαι ο νικητής».

Ντουντού: «Ο Βραζιλιάνος τόνισε χαρακτηριστικά: "Δεν παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο πιέσαμε περισσότερο. Τελικά το αποτέλεσμα ήταν ιδανικό για τη ρεβάνς. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και στον επαναληπτικό για να πάρουμε την πρόκριση. Έκανα ένα καλό σουτ και σκόραρα. Μετά το παιχνίδι άνοιξε και είχαμε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ και σε μία από αυτές έχασα ένα εύκολο. Ελπίζω στην Ελλάδα να παρουσιαστούμε καλύτεροι και να κερδίσουμε ξανά».

Μέλμπεργκ: «Είναι σπουδαίο ν' αξιοποιείς τις ευκαιρίες που κάνεις σ' έναν αγώνα και εμείς το κάναμε. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε. Τώρα κοιτάμε το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον για μένα το πρώτο μου παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθότι θα τεθώ αντιμέτωπος με τον Μαϊστόροβιτς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: