11 Αυγούστου 2009

AEK: "Έδεσε" τον Μπλάνκο μέχρι το 2013

Ο Ισμαελ Μπλάνκο συμφώνησε με την ΑΕΚ και επέκτεινε το συμβόλαιό του με τους «κιτρινόμαυρους» για δυο ακόμη σεζόν, έως το καλοκαίρι του 2013.

Ο ατζέντης του πρώτου σκόρερ της ΑΕΚ ήρθε στην Αθήνα και μετά από συζητήσεις που έκανε με τους επιτελείς της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, συμφώνησαν σε όλα για την επέκταση του συμβολαίου του Μπλάνκο με αυξημένες φυσικά αποδοχές σε σχέση με την προηγούμενη σύμβαση, η οποία είχε υπογραφτεί ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Μέχρι τώρα, ο «Ζορό»αμειβόταν με 400.000 ευρώ ετησίως από την ομάδα του «Δικεφάλου», ένα μάλλον χαμηλό ποσό για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει ο Αργεντίνος στράικερ στην ΑΕΚ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ετήσιες απολαβές του αυξήθηκαν κατά 100.000 ευρώ, με τον Μπλάνκο να δηλώνει ικανοποιημένος με τη νέα συμφωνία.

Η ουσία είναι ότι η «Ένωση» διατηρεί στο ρόστερ της, ίσως τον καλύτερο παίκτη της (βάσει προσφοράς), μέχρι το 2013, μια είδηση, που ικανοποιεί αφάνταστα τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά περισσότερο από όλους τους φιλάθλους της ΑΕΚ.

Γκάγκα ο... έβδομος

Ο Σιμπονίσο Γκάκα θα είναι - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - η έβδομη μεταγραφή της ΑΕΚ για εφέτος.

Οι διαπραγματεύσεις της «Ένωσης» με την Μαμελόντι Σαντάουνς βρίσκονται στην τελική τους ευθεία, ενώ τις δύο ομάδες χωρίζουν 50.000 ευρώ για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Η ομάδα της Νοτίου Αφρικής αναμένεται να διατηρήσει ένα ποσοστό των δικαιωμάτων του παίκτη, αλλά και ποσοστό από μελλοντική πώληση του Γκάκα σε άλλη ομάδα.

Εφόσον οι διαπραγματεύσεις έχουν θετική κατάληψη, ο Νοτιοαφρικανός θα έλθει στην Αθήνα εντός της εβδομάδας για να ενσωματωθεί στην ΑΕΚ. Το επίπεδο της ετοιμότητας του είναι αρκετά υψηλό, καθώς έχει παίξει ήδη δύο επίσημα παιχνίδια για το πρωτάθλημα της χώρας του.

Μπάρι για Τζιμπούρ

Παράλληλα, οι φήμες περί ενδιαφέροντος της Μπάρι για τον Ράφικ Τζιμπούρ, επιβεβαιώθηκαν ουσιαστικά και από τον ατζέντη του παίκτη, Κριστιάν Ομλόρ, ο οποίος έκανε λόγο για επαφές με ιταλικό σύλλογο, χωρίς όμως να τον κατονομάσει.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω το όνομα της ομάδας. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως μιλάμε με κάποιους ιταλικούς συλλόγους, αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

» Ο παίκτης θα ήθελε να παίξει στη Γερμανία, αλλά η πιθανότητα να φύγει από την ΑΕΚ εξαρτάται από τις προτάσεις που θα έχει. Είναι μια χαρά στην Αθήνα, έχει μάθει τη γλώσσα, αλλά όπως κάθε παίκτης δεν θα έλεγε όχι σε μία μεταγραφή στην Ιταλία ή στη Γερμανία» ανέφερε ο μάνατζερ του Αλγερινού.

Εφόσον το ενδιαφέρον τους επισημοποιηθεί με κατάθεση πρότασης στην «Ένωση», δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο πώλησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: