13 Αυγούστου 2009

Εθνική Ελλάδος: Κατώτερη των προσδοκιών, ηττήθηκε 2-0 στην Πολωνία

Η Εθνική Ελλάδος ηττήθηκε με 2-0 στο Μπίντγκοστς από την Πολωνία, στο τελευταίο της φιλικό προετοιμασίας εν όψει του αγώνα της 5ης Σεπτεμβρίου με την Ελβετία στη Βασιλεία, όπου παίζεται σε αρκετά μεγάλο βαθμό η πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2010.
Η Ελλάδα εμφανίστηκε στο γήπεδο ανέτοιμη και κατά διαστήματα πολύ κακή και άχρωμη. Σκόρερ και των δύο γκολ των Πολωνών ήταν ο Λουντοβίκ Ομπράνιακ, ο Γάλλος που εκμεταλλεύτηκε τις πολωνικές του ρίζες για να πάρει υπηκοότητα και έδειξε ένα σκαλοπάτι πάνω από τους συμπαίκτες του στο ντεμπούτο του.
Στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο νωθρά και δεν κατάφερε να απειλήσει τους Πολωνούς, οι οποίοι ήταν πιο ορεξάτοι. Όμως τους έλειπε η καλή τελική πάσα και έτσι η “γαλανόλευκη” άμυνα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Μάλιστα, οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ, όταν ο Άγγελος Χαριστέας βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η κεφαλιά του πέρασε μακριά από τα δοκάρια του Μπόρουτς.

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Ομπράνιακ και μόλις δύο λεπτά αργότερα πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της εθνικής Πολωνίας. Ήταν μία στιγμή αδράνειας στην ελληνική άμυνα, με τον Βασιλέφκι να κάνει το σουτ και την μπάλα να κοντράρει στον... περαστικό επιθετικό της Λιλ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κώστα Χαλκιά. Στο 78' ο Κυργιάκος έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά όπως και ο Χαριστέας στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στην πολωνική εστία, παρότι έπιασε κεφαλιά από πολύ καλή θέση. Τελικά, το 2-0 ήρθε στο 80', μετά από μία εξαιρετική αντεπίθεση των Πολωνών. Η μπάλα έφτασε και πάλι στον Ομπράνιακ, ο οποίος με σουτ στην κίνηση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Έλληνα πορτιέρο.

ΣΚΟΡΕΡ: 47', 80' Ομπράνιακ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κέντζι Ογκίγια (Ιαπωνία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βασιλέφσκι - Κατσουράνης, Μόρας

ΠΟΛΩΝΙΑ: Μπόρουτς, Κρζίνoβεκ, Βασιλέβσκι, Ζεβλάκοβ, Ντούντκα, Μουράβσκι (75' Μότσεκ), Γκερέιρο, Μ. Λεβαντόβσκι, Μπλαστσικόβσκι (83' Σαγκανόβσκι), Ρ. Λεβαντόβσκι (54' Μπρόζεκ), Σμολάρεκ (46' Ομπράνιακ)
ΕΛΛΑΔΑ: Χαλκιάς, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μόρας (46' Κυργιάκος), Παπασταθόπουλος (46' Παπαδόπουλος), Τζιόλης (79' Λυμπερόπουλος), Κατσουράνης, Καραγκούνης (64' Πατσατζόγλου), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (46' Αμανατίδης), Χαριστέας (46' Γκέκας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: