9 Ιουλίου 2009

Στοίχημα UEFA Europa League: Μίκα - Χέλσινγκμποργκ

Α’ ΜΑΤΣ (Χέλσινγκμποργκ – Μίκα 3-1): Το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς ουσιαστική ευκαιρία, αφού η Μίκα είχε κλειστεί καλά στα καρέ της. Στο δεύτερο μέρος ο Λάρσον ανέλαβε δράση και αφού άνοιξε το σκορ, έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα στο 86’, για να κλείσει το σκορ ο Σουντέν στο 90’.

ΜΙΚΑ (Αρμενία, Νο. 295): Μέσα σε 4 λεπτά γκρεμίστηκε η προσπάθεια ολόκληρου του αγώνα για τη Μίκα. Στο πρώτο μέρος έπαιξε κλειστά και αναχαίτισε όλες τις ευκαιρίες των γηπεδούχων. Στο δεύτερο αναγκάστηκε να ανοιχθεί μετά το γκολ του Λάρσον, κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά εκεί που έδειχναν όλα πως το παιχνίδι θα τελείωνε ισόπαλο, δύο στιγμές αδράνειας στο τέλος έδωσαν σαφέστατο προβάδισμα στη Χέλσινγκμποργκ. Πλέον, η υπόθεση πρόκριση είναι δύσκολη, καθώς η Μίκα θέλει νίκη με καθαρό σκορ για να προκριθεί.

«Είμαστε απογοητευμένοι. Χάσαμε δύο συνεχόμενα παιχνίδια από λάθη στην άμυνα και αυτό πρέπει να το διορθώσουμε», δήλωσε ο Νταρμπινιάν. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από την ήττα από την Πιούνικ με 3-0, ενώ επόμενο παιχνίδι εκεί θα είναι σε 20 μέρες.

Δεν υπάρχουν προβλήματα και η αποστολή είναι πλήρης.

ΧΕΛΣΙΝΓΚΜΠΟΡΓΚ (Σουηδία, Νο. 139): Λύτρωση την περασμένη εβδομάδα για τη Χέλσινγκμπορκ, που με δύο γκολ στο τέλος πήρε προβάδισμα για την πρόκριση. Ξόδεψε ένα ημίχρονο χωρίς να κάνει τίποτα και τελικά όλα κρίθηκαν από την κλάση του Λάρσον. Στο πρωτάθλημα πάντως έχασε με 2-1 από την Τζουργκάρντεν, σε ένα ματς που της βγήκε όλη η κούραση της εβδομάδας.

Αρκετές αλλαγές αναμένονται στην ενδεκάδα από τον Νίλσον, που βλέπει τους παίκτες του να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν σε τόσα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. «Θα πάρουν ευκαιρίες και οι νέοι. Δεν θέλουμε να χάσουμε την επαφή μας με την κορυφή στο πρωτάθλημα κι έρχονται δύσκολα παιχνίδια», δήλωσε.

Σίγουρα εκτός είναι ο Χένρικ Λάρσον, ο οποίος δεν ακολούθησε την αποστολή στην Αρμενία, λόγω ενός μικροτραυματισμού. Το ίδιο συμβαίνει με τον μέσο Λαντζ, που έπαθε διάσειση στο παιχνίδι με τη Χέλσινγκμποργκ κι έμεινε εκτός αποστολής. Ο τραυματισμός του Λαντζ δίνει την ευκαιρία στον Ισλανδό μέσο Σκούλασον (πρώην Μπρέντφορντ και Αρσεναλ), να ξεκινήσει πρώτη φορά βασικός φέτος. Επιστρέφει ο αμυντικός Εκστραντ που έλειψε στο παιχνίδι με τη Χέλσινγκμποργκ. Τελευταία στιγμή τραυματίστηκε ο επιθετικός Σουντέν και τέθηκε εκτός αποστολής για το ματς. Τη θέση του στην επίθεση θα πάρει λογικά ο μέσος Μακοντέλε, στου οποίου τη θέση θα παίξει ο Ονκούρι. Αυτό ουσιαστικά αφήνει τη Χέλσινγκμποργκ χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Χάνσον – Χόλγκερσον, Εκστραντ, Νίλσον, Ταμπούρα – Ονκούρι, Μπεργκολτζ, Σκούλασον, Αντερσον – Γιόνσον, Μακοντέλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: