29 Ιουλίου 2009

SLOVAN BRATISLAVA - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μάθημα το περσινό... πάθημα;

Πέρυσι ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε την Ανόρθωση για τα προκριματικά του Champions League. Μετά από δύο αποκαρδιωτικές εμφανίσεις, έμενε εκτός θεσμού. Φέτος, πάει στην Bratislava για να παίξει με τη Slovan. Πήρε το μάθημα του;

Βέβαια, από τότε άλλαξαν αρκετά, καθώς στον πάγκο του Ολυμπιακού κάθεται ο τότε προπονητής της Ανόρθωσης, Temuri Ketsbaia, ο οποίος καλείται να μην επαναλάβει τα λάθη του Ernesto Valverde, του οποίου την ταυτότητα πήρε πέρυσι, οδηγώντας μάλιστα τον κυπριακό σύλλογο μια ανάσα από την πρόκριση στους 16 του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» ενισχύθηκαν σημαντικά με την απόκτηση των Enzo Maresca από τη Sevilla και Olof Mellberg από τη Juventus ενώ επέστρεψε από το δανεισμό του και ο Cristian Ledesma, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη μεσαία γραμμή. Ωστόσο, ακόμα παραμένει κενή η θέση του αριστερού χαφ, μετά την αποχώρηση του Predrag Djordjevic από την ενεργό δράση και τη μετακίνηση του Sebastian Leto στον Παναθηναϊκό! Όπως και να έχει, οι Πειραιώτες είναι και φέτος το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League και για την περίοδο 2009/10 - δίνονται στο 2,24.

Από την άλλη, υπάρχουν και προβλήματα. Ο Γεωργιανός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει σε αρκετούς ποδοσφαιριστές του. Ενας εξ αυτών ο Matt Derbyshire που αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή από την Blackburn αλλά και ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση και αναμένεται να μείνει έναν μήνα εκτός μάχης. Ο Maresca μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και τόνισε τα εξής: «Ξέρουμε πολύ καλά τι έγινε πέρυσι στο παιχνίδι με την Ανόρθωση στην Κύπρο, θεωρώ πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι, δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο και μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να διεκδικήσουμε την πρόκριση». Αυτό που είναι σίγουρο, πάντως, είναι πως οι punters της Betfair δεν έχουν και σε τόση μεγάλη εκτίμηση τον Ολυμπιακό για να φτάσει μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου (στο 350,0 στην αγορά πρωταθλητής 2009/10 στο Champions League)!

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η ομάδα του Dusan Uhrin γνωρίζει πως δεν θα έχει εύκολο έργο, ωστόσο μπορεί να ποντάρει και στο περυσινό στραπάτσο του Ολυμπιακού, αλλά και στο ότι έχει ήδη δύο επίσημα παιχνίδια στα πόδια της. Η Slovan δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα για να αποκλείσει στον προηγούμενο γύρο την Zrinjski. Μπορεί να ηττήθηκε 1-0 εκτός έδρας, ωστόσο στην Bratislava δεν δυσκολεύτηκε. Επιβλήθηκε εύκολα 4-0 (με τα γκολ των Juraj Halenár (2), Gaucho και Jakub Sylvestr) και εξασφάλισε το ραντεβού με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ακόμα, όμως, και ο ίδιος ο Uhrin ξέρει πως οι Σλοβάκοι είναι το αουτσάιντερ τόσο για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση (στο 3,55 ο άσος) όσο και για την πρόκριση στα play off της διοργάνωσης. Δεδομένου, πάντως, του «σφιχτού» χαρακτήρα που έχουν πάντα τέτοια παιχνίδια, αλλά και της τάσης του Ketsbaia να προφυλάσσει τα νώτα του, το under 2,5 γκολ στο 1,68 φαντάζει καλή επιλογή.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Tehelné Pole της Bratislava θα είναι ο Ελβετός Claudio Circhetta.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
SLOVAN BRATISLAVA: Bičík, Saláta, Dobrotka, Valachovič, Halenár, Slovak, Petráš, Masaryk, Kozák, Gaucho, Dosoudil
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Zewlakow, Α. Παπαδόπουλος, Mellberg, Raul Bravo, Dudu, Ledesma, Maresca, Galletti, Γ. Παπαδόπουλος, Diogo

Δεν υπάρχουν σχόλια: