16 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Europaleague (2): Αμφίρροπες αναμετρήσεις


ΦΛΑΜΟΥΡΤΑΡΙ – ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ

* Στο 9.500 θέσεων «Φλαμουρτάρι Στέντιουμ» της πόλης Βλόρε.
* Από το ελαφρύ σκωτσέζικο καλοκαίρι των 17-20 βαθμών οι παίκτες της Μάδεργουελ πρέπει να προσαρμοστούν σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους 35 βαθμούς.
* Διαιτητής: Φριτς Στούκλιχ (Αυστρία).

ΦΛΑΜΟΥΡΤΑΡΙ (Αλβανία, Νο 276) : Τίποτα το ιδιαίτερο και φέτος στην αλβανική λίγκα η πορεία του «στόλου», 6η θέση με 26 βαθμούς διαφορά από την πρωταθλήτρια Τίρανα. Η κατάκτηση του κυπέλλου (2-1 κόντρα στα Τίρανα) της έδωσε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, με τη Φλαμουρτάρι να έχει αρχίσει προετοιμασία στην Οχρίδα από τις 25 Ιουνίου –το πρωτάθλημα έχει σέντρα στο τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου.

«Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είμαστε το φαβορί, όμως διψάμε να πάμε καλά, έχουμε δουλέψει σκληρά και μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη. Υπάρχει μια τρομερή ηρεμία στα αποδυτήρια, τα παιδιά είναι πάρα πολύ αισιόδοξα και η μοναδική λέξη που υπάρχει στο μυαλό μας είναι νίκη» δηλώνει ο τεχνικός της, Εκ. Μεμούσι.

ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ (Σκωτία, Νο 180) : Εσωσε την παρτίδα επικρατώντας στην εκτός έδρας ρεβάνς με 0-3 της Λανέλι (είχε χάσει με 0-1 στο πρώτο ματς) και πλέον ετοιμάζεται απερίσπαστα για το ταξίδι…στο άγνωστο όπως το αποκαλούν οι άνθρωποι της. «Σώσαμε την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια όμως χρειάζεται να φανούμε πολύ καλύτεροι κόντρα στη Φλαμουρτάρι αν θέλουμε να προκριθούμε. Μπορεί να έχουμε ξεκινήσει από νωρίς τις υποχρεώσεις μας και να κολυμπάμε κυριολεκτικά στα βαθιά, όμως τέτοιες εμπειρίες χτίζουν ομάδες» δηλώνει ο Τζιμ Γκάνον που προχώρησε και σε μια δεύτερη μεταγραφή αποκτώντας τον εξτρέμ Κρις Χάμφρι από τη Σριούσμπερι –φυσικά ο παίκτης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Αντίθετα αναμένεται να ξεκινήσει ο πολυσύνθετος μέσος Στιβ Τζένινγκς που ήρθε από την Τρανμίρ νωρίτερα τον Ιούλιο και έχει δηλωθεί για αυτό το γύρο.

Αυτό που κυριάρχησε φυσικά στο εξωαγωνιστικό κομμάτι ήταν η οδηγία που δόθηκε από τον πρόεδρο της ομάδας προς τους οπαδούς να μην ταξιδέψουν στην Αλβανία.
Φυσικά το γεγονός που ενόχλησε έντονα τους ανθρώπους της Φλαμουρτάρι, εκφράστηκαν παράπονα αλλά τελικά δύσκολα θα βρεθούν στο γήπεδο παραπάνω από 80 με 100 οπαδούς της Μάδεργουελ. Η σέντρα στο πρωτάθλημα Σκωτίας είναι στις 15 Αυγούστου.

ΟΛΟΜΟΥΤΣ – ΦΡΑΜ

*Στο 12.072 θέσεων «Αντρούτς» του Ολομουτς.
*Ηλιόλουστος είναι ο καιρός στο Ολομουτς, ενώ χαμηλές για την εποχή είναι οι θερμοκρασίες στο Ρέικιαβικ. Την ημέρα του αγώνα πάντως, αναμένεται να βρέχει.
* Διαιτητής: Ντάνιελ Σταλχάμαρ (Σουηδία)

ΟΛΟΜΟΥΤΣ (Τσεχία, Νο194): Στις 25 Ιουλίου αρχίζει το πρωτάθλημα στην Τσεχία, με την Ολομουτς να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της. Στο τελευταίο της φιλικό κέρδισε την ουγγρική Λόμπαρντ με 1-0 ενώ πιο πριν είχε έρθει ισόπαλη 2-2 με την Κάπφενμπεργκ. Πέρσι τερμάτισε 4η, παίρνοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο την τελευταία αγωνιστική.

Τελευταία της συμμετοχή στην Ευρώπη ήταν το 2005, όπου αποκλείστηκε με δύο ήττες από τη Σαραγόσα για τον πρώτο γύρο του ΟΥΕΦΑ. Το ρόστερ της αποτελείται κυρίως από Τσέχους παίκτες, με τους 4 ξένους να μην αποτελούν κάποιο σπουδαίο όνομα. Τα καλά νέα έρχονται από το οικονομικό τμήμα, αφού ανακοινώθηκε πως για 3 χρόνια, νέος χορηγός της ομάδας θα είναι η εταιρεία στοιχημάτων Tipssport.

«Η ομάδα επιστρέφει ύστερα από καιρό στην Ευρώπη και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Δίνουμε μεγάλη σημασία στο παιχνίδι με τη Φραμ και σκοπός είναι ένα σκορ πρόκρισης για να μην δυσκολευτούμε στον επαναληπτικό», δήλωσε ο προπονητής Πσότκα.

ΦΡΑΜ (Ισλανδία, Νο265): Στο πρωτάθλημα δεν τα πηγαίνει καλά, αφού έπειτα από 11 αγωνιστικές βρίσκεται στην 8η θέση με μόλις 11 βαθμούς. Στην Ευρώπη όμως έδειξε άλλο πρόσωπο και με δύο νίκες επί της ουαλικής ΤΝΣ, πέρασε στο δεύτερο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα έκανε αίτηση να αναβληθεί το παιχνίδι της Δευτέρας απέναντι στην Τρότουρ για να προετοιμαστεί καλύτερα για την Ολομουτς, αίτηση που τελικά δεν έγινε δεκτή. Η Φραμ αγωνίστηκε κανονικά τη Δευτέρα και με καλή εμφάνιση κέρδισε εκτός έδρας με 1-3.

Η ομάδα ταξίδεψε την Τρίτη στο Ολομουτς, όπου οι παίκτες έκαναν βόλτες στην αγορά και ξεκουράστηκαν. Μοναδική τους προπόνηση αυτή της Τετάρτης, στην οποία οι περισσότεροι υπέφεραν από την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε. «Είναι μεγάλη στιγμή για την ομάδα μας και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό», δήλωσε ο Ορλιγκσον. «Περιμένω ένα δύσκολο ματς. Θα είναι το ιδανικό να καταφέρουμε να πάρουμε έστω και την ισοπαλία. Είναι δύσκολο για εμάς γιατί δεν έχουμε πληροφορίες για την Ολομουτς. Είναι μεγάλη απουσία για εμάς η απώλεια του αρχηγού μας, αλλά υπάρχουν κι άλλοι παίκτες στην ομάδα», συμπλήρωσε

ΜΙΛΑΝΟ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ - ΣΛΑΒΕΝ ΜΠΕΛΟΥΠΟ

***Στο 5.000 θέσεων «Γκράντσκι» του Κουμάνοβο.

***Ζέστη αναμένεται στην Π.Γ.Δ.Μ. την Πέμπτη, ως και 35 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες στην Κροατία, 3-4 βαθμούς πιο κάτω θα δείχνει το θερμόμετρο.

*** Διαιτητής: Φερνάντο Τεϊσέιρα Βιτιένες ( Ισπανία).

ΜΙΛΑΝΟ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ (ΠΓΔΜ, Νο 264): Η νέα δυναμική είσοδος στα ποδοσφαιρικά δρώμενα των Σκοπίων είναι η ομάδα από το Κουμάνοβο (0-0 στις 12/7 με τη Μπεγκάλνιτσα, 2-1 στις 11/7 τη Χόριζοντ Τουρνόβο, ήττα 1-0 στις 7/7 από τη Μακεντόνια τα φιλικά της μέχρι στιγμής), καθώς από την ανυποληψία της 2ης κατηγορίας το 2007 έφτασε στον προβιβασμό και τη 2η θέση του 2007-08, κατόρθωμα που επανέλαβε την περσινή περίοδο. Τότε που ήταν και στη μοναδική της ευρωπαϊκή συμμετοχή αποκλείστηκε με δύο ήττες από την Ομόνοια.

Πρωταγωνιστής στην περσινή πορεία των γηπεδούχων ο στράικερ Γλιγκορόφσκι που αναδείχθηκε 1ος σκόρερ του πρωταθλήματος με 15 γκολ, ωστόσο φέτος θα αγωνίζεται στην πρωταθλήτρια ΦΚ Μακεντόνια Σκόπια. Ηταν μία από τις αρκετές κινήσεις της οικονομικά ασθενούς Μιλάνο (εξ ου και το βαρύ κλίμα στις τάξεις της) στο μεταγραφικό παζάρι (πήρε 14, έδωσε ανάλογο νούμερο, μεταξύ των οποίων πολλοί βασικοί). Το πρωτάθλημα της χώρας αρχίζει την 1η Αυγούστου, με τον τεχνικό της Μιλάνο Ερκάν Γιουσούφ να έχει ρίξει εκεί το βάρος του.

ΣΛΑΒΕΝ ΜΠΕΛΟΥΠΟ (Κροατία, Νο 223): Και η περσινή ήταν καλή χρονιά για τη Σλάβεν, καθώς με την 4η θέση (αρκετά μακριά από την πρωταθλήτρια Ντιναμό) κέρδισε τρίτη σερί σεζόν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Γνωστή από τις περσινές αναμετρήσεις με τον Άρη, τον οποίο και απέκλεισε στον δεύτερο προκριματικό γύρο του ΟΥΕΦΑ, ενώ έμεινε εκτός στη συνέχεια με δύο ήττες από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (το 2008 τη σταμάτησε η Γαλατασαράι στον 2ο προκριματικό).

Το συγκρότημα του Μπράτσουν (αντικατέστησε τον Πέτκοβιτς, δεν ακούγονται όμως και τα καλύτερα λόγια γι αυτόν) ξεκίνησε προετοιμασία στις 15 Ιουνίου, έχει δύο νίκες σε φιλικά ματς (2-1 την ΝΚ Ζάγκρεμπ και 1-0 την Ίντερμπλοκ) και μια ισοπαλία με την Ντομζάλε (2-2), στο τελευταίο της παιχνίδι στις 28 Ιουνίου. Κόντρα στη μαλτέζικη Μπιρκιρκάρα πάντως δεν έπιασε καθόλου καλή απόδοση σε κανένα από τα δύο ματς και προκρίθηκε με το ζόρι.

Το νέο πρωτάθλημα αρχίζει στις 25 Ιουλίου, ενώ η Σλάβεν (που δεν φημίζεται για τις εκτός έδρας επιδόσεις της) αποδυναμώθηκε με την πώληση του ηγέτη μέσου Γιάγιαλο στη Σιένα. Στις τάξεις της βρίσκεται ο διεθνής φορ Βρούτσινα, που παρά τις προτάσεις από Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Χάιντουκ για την πώλησή του, παρέμεινε. Αποχώρησε ένας πολύ καλός χαφ επίσης, ο 27χρονος Κρέσινγκερ (6 γκολ πέρυσι) με προορισμό την Τσιμπάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: