2 Ιουλίου 2009

Europa League; Ανόρθωση - Κέριενγκ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Κύπρος, Νο 119): Η 3η θέση στην τελική βαθμολογία και μια εκπληκτική πορεία μέχρι τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (όπου αντιμετώπισε και τον Παναθηναϊκό) ήταν η προίκα της «Κυρίας» από την περσινή σεζόν. Μιας σεζόν που τέλειωσε πάντως με πολλά διοικητικά προβλήματα και μεγάλες κόντρες οπαδών–προέδρου. Παρελθόν αποτελεί φυσικά ο Τιμούρ Κετσπάγια, με τον Γερμανό γυρολόγο, Ερνστ Μίντερτοπ (τελευταίος σταθμός του η γερμανική Εσεν) να βρίσκεται πια στα ηνία, εν όψει του νέου πρωταθλήματος που ξεκινά τέλη Αυγούστου.

Η προετοιμασία της ομάδας ξεκίνησε στις αρχές του μήνα με το μεγαλύτερο μέρος της να λαμβάνει χώρα στην Ολλανδία όπου και δόθηκαν μερικά φιλικά με ομάδες χαμηλών κατηγοριών. «Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Κέιγεγκ στο φιλικό που έδωσε με την Γκρεβενμάχερ.Είδαμε τον αντίπαλό μας ο οποίος έχει ένα νέο προπονητή, είδαμε τους ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ και έχουμε μια καλή άποψη για το τι μας περιμένει» τόνισε ο Γερμανός τεχνικός.

Σημαντικότερες ενισχύσεις αυτές του φορ Αγκάλι (Ξάνθη πέρσι), του επιθετικού μέσου Φερνάντες (από την ουκρανική Μέταλουργκ, έχει περάσει και από Πόρτο, Σπόρτινγκ, ΑΠΟΕΛ) και του Μαροκινού εξτρέμ Μπουκαρί (Μπρέντα). Στα πλην, η αποχώρηση των ποιοτικών μέσων Σάβιο, Πάολο Κόστα και Ντομπρασίνοβιτς.

Για το σημερινό παιχνίδι δεν υπολογίζονται με προβλήματα τραυματισμών ο μέσος Σκοπελίτης, ο μεσοεπιθετικός Τόφας και ο αμυντικός Στυλιανού, καθώς και ο Γάλλος χαφ Μπαρντόν (λογικά δεν θα συνεχίσει φέτος στην Ανόρθωση, μια και υπάρχει πρόταση από τη βουλγαρική Λέφσκι), ενώ αποκλείστηκε ο ακόμα ανέτοιμος Αγκάλι.

ΚΕΡΙΕΝΓΚ (Λουξεμβούργο, Νο 311): Ομάδα που προήλθε από συγχώνευση και μετράει μόλις 12 χρόνια ζωής, κέρδισε τη συμμετοχή της στο Europa League (πέρσι σαν πρωτάρα στο ΟΥΕΦΑ είχε κάνει την έκπληξη αποκλείοντας στον πρώτο γύρο τη Λίλεστρομ) σαν φιναλίστ του περσινού τελικού κυπέλλου.

Στο πρωτάθλημα είχε μια πολύ άνετη σεζόν τερματίζοντας στην 9η θέση, παρουσιάζοντας ένα πολύ νεανικό και με τρομερό αγωνιστικό ενθουσιασμό σύνολο. Μπήκε στην προετοιμασία για τις υποχρεώσεις της στις 10 Ιουνίου (η σεζόν στο Λουξεμβούργο ξεκινάει την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου) και στο μέχρι τώρα πιο δυνατό φιλικό της έχασε με 4-1 από την Γκρεβενμάχερ.

Με νέο τεχνικό στον πάγκο φέτος, αφού τη θέση του Ιταλού Φιορούτσι (9 χρόνια στον πάγκο) την πήρε ο σχετικά άπειρος Κλ. Χάινζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: