11 Ιουλίου 2009

Ο Τσίλντρες εξαντλεί τις μέρες

Ο Τζος Τσίλντρες αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στις επιλογές του και φαίνεται ότι θα εξαντλήσει την προθεσμία που έχει, για να πάρει απόφαση για το αν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Αγωνία και για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο που είναι -κι ας μην ακούγεται- σημαντικό πρόβλημα των ερυθρολεύκων...
Ο Ολυμπιακός συμφώνησε και ανακοίνωσε την απόκτηση του Ανδρέα Γλυνιαδάκη, οπότε το ένα κομμάτι από το ερυθρόλευκο παζλ συμπληρώθηκε. Μένουν τα υπόλοιπα, τα οποία από τη στιγμή που ο ΕΣΑΚΕ ψήφισε το 3-3 για τους ξένους, ουδεύουν με καλύτερες προοπτικές. Βέβαια, ακόμη η ΕΟΚ δεν έχει δώσει το δικό της "ok" για τη νέα τάξη πραγμάτων, οπότε πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, παρά την ομοφωνία των ομάδων της Α1.

Όπως και να 'χει πάντως, δεδομένου ότι ο Άντονι Πάρκερ είπε "όχι" στον Ολυμπιακό, προτιμώντας τη διεκδίκηση ενός πρωταθλήματος με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, οι ερυθρόλευκοι αναμένουν και την απόφαση του Τζος Τσίλντρες. Ο Αμερικανός καλείται μέχρι τις 15 Ιουλίου να αποφασίσει αν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και τον Πειραιά ή αν θα δεχθεί την πρόταση του Μίλγουοκι Μπακς για το συμβόλαιο πέντε ετών.

Προς το παρόν ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για την απόφαση του Αμερικανού. Ο ίδιος είναι εξαφανισμένος, δεν σηκώνει τα τηλέφωνα, αλλά τουλάχιστον τις τελευταίες ημέρες άρχισε πάλι να γράφει στο Twitter του. Πιο συγκεκριμένα, ο Τσίλντρες έγραψε την Πέμπτη "Αποφάσεις, αποφάσεις, τι πρέπει να κάνει ένας άντρας;" σχετικά με το ότι καλείται να αποφασίσει για την καριέρα του, ενώ την ίδια μέρα σε συνομιλία με φίλο του έγραψε ότι έχει μερικές μέρες ακόμη για να λάβει την απόφασή του.

Το ότι προσπαθεί να εξαντλήσει την προθεσμία που έχει αποδεικνύει ότι προς το παρόν δεν είναι σίγουρος για την όποια απόφαση πάρει. Αν ήξερε ακριβώς τι ήθελε, θα το είχε κάνει ήδη και δεν θα άφηνε τις μέρες να περάσουν. Σίγουρα, σκέφτεται το μεγάλο σε οικονομικό επίπεδο συμβόλαιο που έχει με τον Ολυμπιακό, αλλά παράλληλα υπολογίζει και την ευκαιρία να επιστρέψει στις ΗΠΑ και να παίξει στους Μπακς για 5 χρόνια και με σημαντικό ρόλο και χρόνο συμμετοχής.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού δύσκολα θα αλλάξει πλέον, ακόμη και αν φύγει ο Τσίλντρες. Είτε μείνει, είτε φύγει το τι θα χρειάζεται ή όχι (αν μείνει) στη θέση "3" είναι δεδομένο, αφού χάθηκε και ο Πάρκερ. Αν αποχωρήσει ο Τσίλντρες και περάσει και το 3-3, θα κινηθεί για Αμερικανό, διαφορετικά θα κυνηγήσει έναν Αμερικανό πλέι μέικερ και θα πρέπει να επιλέξει αν θέλει κι άλλον στη θέση 2 ή στη θέση 4.

Μπορεί να έχει και τέσσερις κοινοτικούς, οπότε μένει να δούμε τις επιλογές του Παναγιώτη Γιαννάκη και το τι υπάρχει στις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης για τεσσάρι, πλέι μέικερ και δυάρι. Αυτές είναι οι θέσεις στις οποίες πονάει ο Ολυμπιακός και σε αυτές θα γίνουν οι προσθήκες.

Η περίπτωση του Βασιλόπουλου

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είναι μια σοβαρή υπόθεση για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Έλληνας παίκτης δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στη μέση του και η αγωνία μεγαλώνει. Οι τελευταίες εξελίξεις λένε ότι ύστερα από απόφαση της Εθνικής ομάδας, ο Βασιλόπουλος επισκέφθηκε γιατρό του Metropolitan για μια ακόμη γνώμη, η οποία τελικά ήταν "να κάνεις επέμβαση".

Ωστόσο, παρά τη συγκεκριμένη άποψη, ο Βασιλόπουλος δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει, καθώς φοβάται ότι σε περίπτωση που μπει στο χειρουργείο, θα αναγκαστεί να μείνει εκτός γηπέδων τουλάχιστον για τρεις μήνες και ήδη έχει χάσει άλλους τόσους περίπου. Συν του ότι, μια επέμβαση στη μέση ποτέ δεν μπορεί να εγγυηθεί στον ασθενή ότι μετά θα πάψει να έχει ενοχλήσεις και ταλαιπωρία.

Ο Έλληνας φόργουορντ θα πάρει τις αποφάσεις του τις επόμενες ημέρες και μπορεί αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον του κόσμου να είναι στις μεταγραφές του Ολυμπιακού, αλλά το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα και το σχεδιασμό της, καθώς και για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της τη σεζόν που έρχεται, αφού ο Γιαννάκης δεν θέλει καν να σκέφτεται ότι δεν θα τον έχει σε καλή κατάσταση.

Click here now for your Free Bet

Δεν υπάρχουν σχόλια: