27 Ιουλίου 2009

«Χτυπάει» και Κόλο Τουρέ η Σίτι


Συμφωνία της Μάντσεστερ Σίτι με τον Κόλο Τουρέ αποκαλύπτουν οι «Times» του Λονδίνου. Ο αμυντικός από την Ακτή Ελεφαντοστού συμφώνησε σε όλα με τον σύλλογο, ο οποίος ετοιμάζει πρόταση 17 εκατομμυρίων ευρώ στην Αρσεναλ, ποσό που σίγουρα μόνο απαγορευτικό δεν θεωρείται από τους πάμπλουτους Αραβες ιδιοκτήτες της Σίτι.
Ετσι, δεν αποκλείεται να ξαναβρεί τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, συμπαίκτη του τα τελευταία χρόνια στους Λονδρέζους. Εφόσον γίνει αυτό, ο μισθός του Τουρέ αναμένεται να διπλασιαστεί και να αγγίξει τα 8 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, για συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Αλλά η ενίσχυση της άμυνας δεν σταματάει εδώ. Οι «πολίτες» ετοιμάζουν πρόταση 23 εκατομμυρίων ευρώ, συν τον Νέντουμ Ονουόχα, για να αποκτήσουν από την Εβερτον τον διεθνή αμυντικό Τζόλιον Λέσκοτ.

Και φυσικά η ομάδα θα συνεχίσει να πιέζει για την απόκτηση του Τζον Τέρι, η οποία είναι οπωσδήποτε δύσκολη, αλλά φαίνεται ότι δεν προτίθεται να σταματήσει μέχρι να τον κάνει δικό της. Το θέμα έχει εξελιχθεί σε μεγάλο σίριαλ. Ο Αντσελότι δηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ότι ο παίκτης δεν πωλείται, αλλά ο ίδιος ο Τέρι είναι διχασμένος. Από τη μία θέλει να μείνει στο «Στάνφορντ Μπριτζ», αλλά από την άλλη βλέπει την Τσέλσι να μην ενισχύεται και τη Σίτι να του προσφέρει μυθικών διαστάσεων συμβόλαιο. Αυτό προβλέπει ετήσιες απολαβές που θα φτάνουν τα 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι «μπλε» του Λονδίνου θα βάλουν στα ταμεία τους, εφόσον γίνει η μετακίνηση, περίπου 50 εκατομμύρια.

*Διά στόματος του προπονητή της, Πολ Χαρτ, η Πόρτσμουθ επιβεβαίωσε ότι ο Πίτερ Κράουτς πωλείται έναντι 11,5 εκατομμυρίων ευρώ στην Τότεναμ. Τα οικονομικά προβλήματα των «πόμπεϊς» είναι ακόμα υπαρκτά, ακόμη και μετά την πώληση του συλλόγου στον Αραβα επιχειρηματία, Σουλεϊμάν Αλ-Φαχίμ. Αυτό ανάγκασε την ομάδα να παραχωρήσει το βασικότερο επιθετικό της όπλο.

Συγκεκριμένα, ο Χαρτ τόνισε: «Οπως είναι φυσικό, είμαι απογοητευμένος που βλέπω τον Κράουτς να φεύγει. Ομως η οικονομική μας κατάσταση δεν μας άφησε άλλη επιλογή από το να δεχτούμε την πρόταση της Τότεναμ. Νομίζω ότι οι οπαδοί μας πρέπει να αποδεχθούν ότι η Πόρτσμουθ τα τελευταία τρία χρόνια ξόδευε περισσότερο από όσο άντεχε. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς. Ακόμη και υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, η πολιτική μας θα αλλάξει σε σχέση με αυτή του παρελθόντος».


Gif Banners

Δεν υπάρχουν σχόλια: