22 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Βραζιλία: Νέο ξεκίνημα με Λουξεμπούργκο


ΑΒΑΪ – ΓΚΡΕΜΙΟ

ΑΒΑΪ: Μια ακόμα έκπληξη από την ομάδα του Σίλας. Η Αβαΐ έκανε ίσως το καλύτερο φετινό της ματς και νίκησε άξια τη Σπόρτ με 3-1 μέσα στο «Ιλια ντο Ρετίρο». Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική παίρνει τρεις πόντους μακριά από την έδρα της και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Ετοιμος ο ηγέτης μεσοεπιθετικός Μαρκίνιος (8/3) ενισχύει την μεσαία γραμμή. Εξω για ακόμα ένα ματς ο αμυντικός Αντρέ Τουράτο (7/0). Κάρτες συμπλήρωσε ο βασικός μέσος Λεό Γκάγκο (10/1).
Με ανεβασμένο ηθικό και το «Ρεσακάντα» γεμάτο, η Αβαΐ ψάχνει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της. Η ομάδα της Φλοριανόπολις ξέρει πως δεν έγινε ξαφνικά υπερομάδα και κρατά το επιτυχημένο 4-5-1 ακόμα και μέσα στην έδρα της.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-5-1): Εντουάρντο Μαρτίνι – Ραφαέλ, Εμερσον, Αουγκούστο, Εμερσον – Λουίς Ρικάρντο, Ρικαρντίνιο, Ελτίνιο, Φερντινάντο, Μαρκίνιος, Μουρικί - Ουίλιαμ.

ΓΚΡΕΜΙΟ: Αφεντικό στο «Γκρενάλ» η «Ιμορτάλ». Η Γκρέμιο δεν ξεκίνησε καλά αλλά η εμφάνισή της στο δεύτερο μέρος ήταν αρκετή για να γυρίσει το ματς και να πάρει την νίκη με 2-1 επί της μισητής Ιντερνασιονάλ.
Καλά νέα για την άμυνα με την επιστροφή από τιμωρία του βασικού στόπερ Λέο (10/0). Επιστρέφει και ο μπακ Ουίλιαμ Τιέγκο (5/0), όμως μένει στον πάγκο με απόφαση του προπονητή για πειθαρχικό παράπτωμα. Ετοιμος και ο αμυντικός Ρέβερ (7/1). Εκτός ομάδας ο έμπειρος στράικερ Αλέξ Μινέιρο (6/1), που πήγε στην Ατλ. Παραναένσε.
Θερμή υποδοχής έτυχε η ομάδα στο αεροδρόμιο. Ο κόσμος της Γκρέμιο πιστεύει στην κατάκτηση του τίτλου που πέρσι έχασε στο τέλος. Η ομάδα θα έχει την βοήθεια περίπου 2.000 φίλων που ταξίδεψαν από το Πόρτο Αλέγκρε και τις γύρω περιοχές.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Βίτορ – Μάριο Φερνάντες, Λέο, Ρέβερ, Φάμπιο Σάντος – Τούλιο, Αντίλσον, Τσέκο, Σόουζα – Μάξι Λόπες, Ερέρα.

ΣΑΝΤΟ ΑΝΤΡΕ – ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ

*** Χωρίς νίκη τα τελευταία έξι ματς η Κρουζέιρο (τρία πρωταθλήματος και τρία Λιμπερταδόρες), η οποία έχει την χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος.
ΣΑΝΤΟ ΑΝΤΡΕ: Δεν ήταν καλή η «Ραμαλιάο» στο ματς του Σαββάτου κόντρα στην Παλμέιρας και η ήττα με 1-0 ήρθε λογικά. Η ομάδα του Σέρζιο Γκέντες είχε πολύ λίγες ευκαιρίες, προσπάθησε απλά να κρατήσει το μηδέν και δεν τα κατάφερε.
Εκτός με κάρτες ο αμυντικός Μαρσέλ (12/2), ο μέσος Ντιονίζιο (9/0) και ο έμπειρος μεσοεπιθετικός Μαρσελίνιο Καριόκα (11/2). Αντίθετη διαδρομή από τον αμυντικό χαφ Ρικάρντο Κονσεϊσάο (11/0) που εξέτισε ποινή μιας αγωνστικής.
Αμυνα πάνω στον Κλέμπερ σχεδιάζει ο Σέρζιο Γκέντες, που τον θεωρεί κλειδί για τη λειτουργία της Κρουζέιρο.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Νενέκα – Σισίνιο, Σεζίνια, Βινίσιους Ορλάντο, Γκουστάβο Νέρι – Φερνάντο, Ρικάρντο Κονσεϊσάο, Ελβις, Πάμπλο Εσκομπάρ – Αντόνιο Φλάβιο, Νούνες.

ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ: Με εμφανή τα σημάδια της απώλειας του Λιμπερταδόρες η «Ραπόζα» έκανε γενναία προσπάθεια αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει την Κορίνθιανς χάνοντας 2-1 μέσα στο «Μινεϊράο». Η Κρουζέιρο έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το πρώτο 20λεπτο και ρίσκαρε ψάχνοντας το γκολ σε όλο το ματς.
Εκτός ο κουμανταδόρος της μεσαίας γραμμής Βάγκνερ (3/0). Πρόβλημα στην άμυνα με τον Λεοναρντο Σίλβα (4/0) τιμωρημένο, τον Τιάγκο Ελένο (3/0) αμφίβολο και τον Λέο Φορτουνάτο (3/0) να χάνει την χρονιά με χιαστούς. Ετσι παίρνει την ευκαιρία ο νεαρός Βινίσιους (4/0) που έχει δείξει καλά στοιχεία.
Αποφασισμένοι για αντίδραση είναι στην Κρουζέιρο. Ο πρόεδρος Ζεζέ Περέλα στηρίζει τον προπονητή και αναζητά έναν ή δύο αμυντικούς ενώ έχει κλείσει τον ακραίο Ζιλμπέρτο, πρώην Τότεναμ, και τον επιθετικό της Πόρτο, Ρεντερία, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής από τον Αούγουστο.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Φάμπιο – Ζόναταν, Ενρίκε, Βινίσιους, Ζέρσον Μαγκράο – Φαμρίσιο, Μαρκίνιος Παρανά, Φαμπίνιο, Μπερνάρντο – Κλέμπερ, Ουέλινγκτον Παουλίστα

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ –ΜΠΑΡΟΥΕΡΙ

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ: Μεγάλη μάχη στο «Μαρακανά» και δίκαιο αποτέλεσμα. Η Φλαμένγκο ήταν μαχητική και έσωσε άξια το βαθμό (2-2) στο ισορροπημένο ντέρμπι με την Μποταφόγκο δύο λεπτά πριν την λήξη με γκολάρα του Εμερσον.
Επιστρέφει από τιμωρία ο αμυντικός μέσος Ουίλιανς (10/0). Συνεχίζουν τραυματίες ο ακραίος Χουάν (8/1), όπως και ο αμυντικός χαφ Τορό (8/1). Τιμωρημένοι οι αμυντικοί Ουίλιαν (4/0) και Φαμπρίσιο (4/0). Εκτός και ο μεσοεπιθετικός Ζε Ρομπέρτο (5/0) με μυϊκό τραυματισμό που αποκόμισε στο «κλάσικο», αφήνει την θέση του στον νεαρό Ζόρμπισον (1/0) που έβγαλε μάτια στο κύπελλο νέων του Σάο Πάουλο τον περασμένο Ιανουάριο.
«Εμπιστεύομαι τα νέα παιδιά και πιστεύω πως θα τα καταφέρουν. Η φανέλα της Φλαμένγκο είναι βαριά αλλά μην ξεχνάμε πως με αυτή τη φανέλα έχουμε δει πολλά ταλέντα να γεννιούνται» δήλωσε ο προπονητής Κούκα που αισιοδοξεί παρά τις σημαντικές απουσίες.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Μπρούνο – Μάρλον, Αΐρτον, Ρονάλντο Ανζελίν – Λεονάρντο Μόουρα, Ουίλιανς, Κλέμπερσον, Φιέρο, Ζόρμπισον – Εμερσον, Αντριάνο.

ΜΠΑΡΟΥΕΡΙ: Με τον Βαλ Μπαϊάνο σε βραδιά έμπνευσης να πετυχαίνει τέσσερα γκολ, η «μέλισσα» διέλυσε τη Νάουτικο με 4-0 και συνεχίζει την εκπληκτική πορεία της.Καλά νέα για τον Εστέβαν Σοάρες με τέσσερις παίκτες να επιστρέφουν από τιμωρία.
Ο μέσος Ράλφ (11/0), ο βασικός στόπερ Λεάντρο Καστάν (11/0), όπως και ο χαφ Μάρσιο Καρέκα (11/1) με τον μεσοεπιθετικό Εβερτον (11/2) είναι όλοι στην αποστολή. Νεό πρόσωπο ο στράικερ Οτασίλιο Νέτο (4/0), ήρθε από την Κορίνθιανς και παίρνει αμέσως θέση βασικού.
Η Μπαρουερί πάει με ηθικό και χωρίς φόβο στο «Μαρακανά». Στην έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος όλα μοιάζουν ρόδινα και το μέλλον φωτεινό. Πληροφορίες όμως θέλουν τον πρόεδρο να τα έχει «σπάσει» με το δήμαρχο, βασικό χορηγό της ομάδας, να υπάρχουν προβλήματα στο διοικητικό συμβούλιο και τους μισθούς των παικτών να καθυστερούν. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι ρόλο θα παίξουν όλα αυτά.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ρενέ –Εντερ, Λεάντρο Καστάν, Ντανιέλ Μάρκες, Αντρέ Λουίς – Μάρσιο Καρέκα, Ράλφ, Εβερτον, Τιάγκο Ουμπέρτο – Οτασίλιο Νέτο, Βάλ Μπαϊάνο.

ΣΑΝΤΟΣ – ΑΤΛ. ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ

ΣΑΝΤΟΣ: Δεν τα κατάφερε στο κλάσικο η ομάδα του λιμανιού. Η Σάντος ξεκίνησε καλά και αντέδρασε άμεσα στο γκολ που δέχτηκε όμως δεν άντεξε στην πίεση της Σάο Πάουλο και έφυγε με άδεια χέρια από το Μορουμπί χάνοντας τελικά με 2-1. Αυτό ήταν και το τελευταίο ματς του υπηρεσιακού Σερζίνιο Σουλάπα που παραμένει στο τεχνικό τιμ.
Νέος τεχνικός ο Βαντερλέι Λουσεμπούργκο που επιστρέφει μετά από ενάμιση χρόνο. Αυτή είναι η τέταρτη θητεία του έμπειρου τεχνικού, που προτίμησε να κρατήσε χαμηλούς τόνους.
Επιστρέφουν από τιμωρία ο στόπερ Φαμπάο (11/1) και ο μέσος Ροντρίγκο Σοούτο (10/2). Ευκαιρία παίρνει ο τρίτος κίπερ Φελίπε, με τον βασικό Φάμπιο Κόστα να είναι τραυματίας. Ο έμπειρος τεχνικός επέλεξε να αφήσει εκτός τα wonderkids Νεϊμάρ (10/2) και Πάουλο Ενρίκε Λίμα (10/4) και να εμπιστευτεί τους έμπειρους Ρόνι (4/1) και Ζερμάνο (3/0). Το 4-4-2 του Μανσίνι γίνεται 4-3-2-1 με τρία καθαρά αμυντικά χαφ.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-2-1): Φελίπε – Λουίζινιο, Ντομίνγκος, Φαμπάο, Λέο – Ρόμπερτο Μπρούμ, Ζερμάνο, Ροντρίγκο Σόουτο – Μάντσον, Ρόμπσον – Ρόνι.

ΑΤΛ. ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ: Κακή οπως και η η μισητή αντίπαλος της, Κοριτίμπα, στο «κλάσικο». Η Ατλέτικο δεν εκμεταλλεύτηκε το αβαντάζ της έδρας και έμεινε στο 0-0. Το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό σε ένα ματς με λίγες φάσεις καλό θέαμα.
Μέσα ο βασικός στράικερ Ουάλισον (4/2) που ξεπέρασε το πρόβλημα στον τετρακέφαλο. Εξέτισε αλλά τραυματίστηκε ο παγκίτης στράικερ Ουέσλεϊ (10/1) και χάνει δεύτερο συνεχόμενο ματς . Στον πάγκο με ενοχλήσεις ο καλός αμυντικός Αντόνιο Κάρλος (8/0). Εκτός αποστολής ο καλός αμυντικός χαφ Σίκο (11/0), αφήνει την θέση του στον ισάξιο Ραφαέλ Μιράντα (8/0). Νέο μεταγραφικό απόκτημα ο έμπειρος επιθετικός Αλέξ Μινέιρο (6/1) από την Γκρέμιο που επιστρέφει στην ομάδα που δοξάστηκε.
«Πρέπει να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας αν θέλουμε να πάρουμε κάτι θετικό από το αποψινό ματς. Το έχουμε καταφέρει σε κάποια παιχνίδια φέτος και έχει φέρει αποτελέσματα. Η κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας είναι πολύ σημαντικά στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού μας» δήλωσε ο τεχνικός Βαλντεμάρ Λέμος.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Βινίσιους – Νέι, Ρόντολφο, Ραφαέλ Σάντος, Μάρσιο Αζεβέντο – Ραφαέλ Μιράντα, Βαλένσια, Πάουλο Μπάιερ, Μαρσίνιο – Ουάλισον, Ραφαέλ Μόουρα.

ΓΚΟΪΑΣ –ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ

ΓΚΟΪΑΣ: Συνεχίζει να κάνει ζημιές εκτός έδρας η ομάδα του Ελίο ντος Ανζος. Η Γκοϊάς πέρασε αέρα από το «Μαρακανά» και πήρε στο πέρασμά της τη Φλουμινένσε με 4-1 αλλά και τον προπονητή Βινίσιους Εουτρόπιο που μετράει ώρες. Οι «εσμεραλντίνοι» έκαναν ένα φανταστικό δεύτερο μέρος και έφτασαν πανάξια σε μια ακόμα εκτός έδρας νίκη.
Μοναδικό πρόβλημα ως τώρα η απουσία του καλού νεαρού αμυντικού Ραφαέλ Τολόι (8/2) που βρίσκεται με την εθνική νέων. Ενοχλήσεις ένιωσε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Φελίπε (12/8), λογικά όμως θα ξεκινήσει κανονικά.
«Είμαστε έτοιμοι και πιστεύουμε στην νίκη. Η Παλμέιρας είναι μεγάλη ομάδα αλλά δεν μας φοβίζει. Είναι ένα ακόμα ματς για τρεις πόντους, τίποτα παραπάνω. Τρεις πόντοι που μπορούν να μας βάλουν στην πρώτη τετράδα» δήλωσε ο μέσος Ραμάλιο.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Αρλεϊ – Ερνάντο, Λεάντρο Εουζέμπιο, Βαλμίρ Λούκας – Βίτορ, Αμαράλ, Φελίπε Μενέζες, Ραμάλιο, Ζούλιο Σέζαρ – Φελίπε, Ιάρλεϊ.

ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ: «Τέσσερα στα τέσσερα» για τον υπηρεσιακό τεχνικό, Ζορζίνιο και η «Βερντάο» συνεχίζει γερά στο κυνήγι του τίτλου. Η Παλμέιρας δεν χρειάστηκε να κουραστεί πολύ για να επικρατήσει με 1-0 της Σάντο Αντρέ και πήρε όπως αναμενόταν το τρίποντο.
Η διοίκηση έκανε νέα κρούση και πέτυχε συμφωνία με τον πολυνίκη τεχνικό Μουρισί Ραμάλιο. Ο Ραμάλιο, πρωταθλητής τα τρία τελευταία χρόνια, θα αναλάβει την ομάδα μετά το «κλάσικο» με την Κορίνθιανς. Ως τότε παραμένει στον πάγκο ο Ζορζίνιο, που τα πάει περίφημα και ετοιμάζει την ομάδα για την «εποχή Μουρισί».
Εκτός ο αμυντικός χαφ Σόουζα (7/0). Τιμωρημένοι ο βασικός αμυντικός χαφ Πιέρι (10/1), ο χρήσιμος στράικερ Ορτιγκόσα (11/2) και ο στόπερ Μαουρίσιο Ράμος (8/2). Εκτός συνεχίζει για ακόμα ένα ματς ο μεσοεπιθετικός Μαρκίνιος (3/0) που ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Μάρκος – Ουέντελ, Μαρκάο, Ντανίλο, Αρμέρο – Εντμίλσον, Σάντρο Σίλβα, Κλέιτον Σαβιέρ, Ντέιβιντ Σακόνι – Ντιέγκο Σόουζα - Ομπίνα

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ – ΣΑΟ ΠΑΟΥΛΟ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ: Καλό ξεκίνημα αλλά όχι και συνέχεια για τους «Κολοράντος» που ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος του ντέρμπι με την Γκρέμιο και δίκαια προηγήθηκαν με τον Νιλμάρ (24ʼ), όμως έπεσαν στην επανάληψη και γνώρισαν την ήττα με 2-1.
Ο προπονητής Τίτε δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα και πλέον νιώθει καλύτερα μετά την είδηση της πρόσληψης του Μουρισί Ραμάλιο στην Παλμέιρας. Ο έμπειρος τεχνικός έριξε το βάρος στην ψυχολογία μετά το χαμένο «κλάσικο» από την Γκρέμιο, καθώς θα χρειαστεί για μεγάλο απόψινό ματς.
Επιστρέφουν από τιμωρία οι αμυντικοί χαφ Γκλάιντσον (10/0) και Μαγκράο (6/1). Χάλασε για την ώρα η μεταγραφή του Νιλμάρ (6/5) στη Βιγιαρεάλ αλά Βολφσμπουργκ, προς τέρψιν τον οπαδών της Ιντερ αλλά και όλων εμάς που μας αρέσει το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Λάουρο – Μπολίβαρ, Ιντιο, Σορόντο – Κλέμπερ, Σάντρο, Γκινιασού, Μαγκράο, ΝτʼΑλεσάντρο – Τάισον, Νιλμάρ.

ΣΑΟ ΠΑΟΥΛΟ: Δείχνουν να αντιδρούν επιτέλους οι πρωταθλητές που πέτυχαν δύσκολη νίκη (2-1) στο «κλάσικο» με τη Σάντος. Η Σάο Πάουλο τό ήθελε πιο πολύ και δίκαι πήρε το τρίποντο με τον τεχνικό Ρικάρντο Γκόμες να παίρνει βαθιά ανάσα και πίστωση χρόνου για τη συνέχεια.
Δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα ως τώρα, με τον καλό στράικερ Μπόρζες (10/4) με τον αριστερό χαφ Ζόρζε Βάγκνερ (10/1) να επιστρέφουν έχοντας εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής.
Ο Ρικάρντο Γκόμες θα ακολουθήσει το «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» και πάει με την εντεκάδα του νίκησε τη Σάντος στο «Μπέιρα-Ρίο».
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπόσκο – Ρενάτο Σίλβα, Αντρέ Ντίας, Μιράντα – Ζεάν, Ερνάνες, Ρισάρλισον, Μάρλος, Ζούνιορ Σέζαρ – Νταγκομπέρτο, Ουάσινγκτον.

ΝΑΟΥΤΙΚΟ – ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ

ΝΑΟΥΤΙΚΟ: Μέχρι την αποβολή του Ασπρίγια στο 17΄άντεξε η «Τιμπού» και μετά κατέρρευσε. Ο προπονητής απλά Ζενίνιο είδε την Μπαρουερί να κάνει πάρτι και το ματς να τελειώνει με 4-0.
Ολοι είναι προβληματισμένοι στο στρατόπεδο της Νάουτικο και από εδώ και πέρα κάθε ματς είναι τελικός αφού ο κίνδυνος υποβιβασμού είναι ήδη ορατός.
Εκτός με κόκκινη κάρτα ο αμυντικός Ασπρίγια (9/1). Στον πάγκο μένει ο ακραίος Σίντνι (4/0). Ετοιμος μέσος Ντερλέι (6 /1). Εξέτισε ο μπακ Αντερσον Σαντάνα (8/0). Σε θέση δεξιού ακράιου ο πολύ καλός νεαρός στράικερ Αντερσον Λέσα (9/2).
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Εντουάρντο - Γκαλιάρντο, Βάγκνερ Σίλβα, Γκλαντστόνι – Αντερσον Λέσα, Νίλσον, Τζόνι, Ντερλέι, Ντίντα – Καρλίνιος Μπάλα, Ζιλμάρ.

ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ: Μεγάλη ευκαιρία να πάρει το ντέρμπι έχασε η «Φογκάο» που προηγήθηκε δύο φορές αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει την Φλαμένγκο και δέχτηκε την ισοφάριση δύο λεπτά πριν την λήξη ενός πολύ ωραίου ματς. Δίκαιο το τελικο 2-2.
Εκτός αποστολής ο μπακ Αλεσάντρο (9/1) που αποβλήθηκε. Τιμωρημένοι ο αμυντικός Εντουάρντο (10/0) και ο ακράιοςΤιαγκινιο (6/0) θα αντιακατασταθούν από τους Τούλιο Σόυζα (4/0)και Λεάντρο Γκερέιρο (10/0).
Ο Νέι Φράνκο έχει διαβάσει προσκετικά τον αντίπαλο και θεωρεί το αποψινό ματς κλειδί για τη συνέχεια. Μια εκτός έδρας νίκη κόντρα σε έναν αντίπαλο που βρίσκεται στην ίδια περίπου βαθμολογική κατάσταση μπορεί να δώσει νέο ξεκίνημα στο «μοναχικό αστέρι», που έχει το υλικό για καλύτερα πράγματα.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Καστίγιο – Ουέλινγκτον, Ζουνίνιο, Λεάντρο Γκερέιρο – Τούλιο Σόουζα, Φαέλ, Ρενάτο, Λούσιο Φλάβιο, Μπατίστα – Βίτορ Σιμόες, Αντρέ Λίμα.


Από το Matchmoney.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: