26 Ιουλίου 2009

Στοίχημα A΄Νορβηγίας:Η διακοπή έκανε καλό στην Οντ Γκρένλαντ;


ΜΠΡΑΝ – ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ
ΜΠΡΑΝ:
Διασύρθηκε από τον επιθετικό της Μόλντε Μάμε Μπιράμ Ντιούφ χάνοντας με 5-2. Το σκορ στο 27΄ ήταν ήδη 4-0 με τέσσερα γκολ του Σενεγαλέζου. Ο προπονητής Στέιναρ Νίλσεν ζήτησε ψυχραιμία, αν και στο συγκεκριμένο γήπεδο η Μπραν πέρσι είχε και πάλι συντριβεί με 8-0 για το κύπελλο.

Ενόψει Μπόντο Γκλιμτ δήλωσε: «Ξέρουμε το στiλ της Γκλιμτ αλλά ξέρουμε και το δικό μας. Και ειδικά όταν παίζουμε στην έδρα μας, στόχος μας είναι να κυριαρχήσουμε και να κερδίζουμε τα παιχνίδια μας. Δεν πρόκειται να κάνουμε θυσίες για την άμυνα».

Μεσοβδόμαδα αντιμετώπιζαν μικροτραυματισμούς οι βασικοί μέσοι Σόλι (17/2) και Μπάκε (10/2). Ο πρώτος είναι ούτως ή άλλως τιμωρημένος με τηn Γκλιμτ. Ούτε ο δεύτερος είναι σε θέση να αγωνιστεί αφού δεν ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Eτσι το κέντρο της μεσαίας γραμμής θα απαρτίζεται από τους «Ρέγκε Μπόις» Τζάιτεχ και Οστιν. Συνήθως ένας από τους δύο είναι ο παρτενέρ του Μπάκε στο κέντρο.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Οπνταλ – Ελ Φακιρί, Μπιάρνασον, Σίγκουρντσον, Σέβαρσον – Σόλι, Οστιν, Τζάιτεχ, Βάαγκαν Μόεν – Χούσεκλεπ, Νίλσεν.

ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ: Κάτι παραπάνω από πολύτιμη η νίκη με 1-0 επί της ανταγωνίστριας Λιν μέσα στο Οσλο. Ευνοήθηκε από την τύχη στο πρώτο μέρος και ενώ το παιχνίδι ήταν το λιγότερο μοιρασμένο, σκόραρε με αυτογκόλ. Στη συνέχεια έριξε το ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, ευνοήθηκε από το άγχος των παικτών της Λιν και έτσι αύξησε την απόσταση στους πέντε βαθμούς.

«Είναι δύσκολη η αποστολή μας αλλά θα τα καταφέρουμε. Του χρόνου θα παίζουμε στην Τιπελίγκεν!» δηλώνει ο αμυντικός Μπιέρνταλ, ενώ ο προπονητής Ινγκεμπρίτσεν ήταν χαρούμενος περισσότερο γιατί είδε την πολύπαθη άμυνά του να κρατά μετά από πολλές αγωνιστικές το μηδέν.

Δεν προβλέπεται κάποια σημαντική απουσία. Ο νεαρός ημιβασικός πλάγιος επιθετικός Οντούρο (13/0) τίθεται εκτός δράσης λόγω τραυματισμού αλλά υπάρχουν αντικαταστάτες.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Λόντακ – Χαμούντ, Μπιέρνταλ, Π. Ρένινγκ, Φόρκο – Ρ. Μπεργκ, Κ. Μπεργκ, Κόνραντσεν – Σέρενσεν, Μάρτινς, Λούντβιγκσεν.
ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ – ΜΟΛΝΤΕ

ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ:
Από τα πιο τυχερά αποτελέσματα της χρονιάς το 2-1 που πήρε στο Φρέντρικσταντ. Ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 1-0 και η αντίπαλος την είχε στα σχοινιά, έκανε δύο φάσεις στο 45΄ και το 53΄ και γύρισε από το πουθενά το ματς. Στη συνέχεια η αντίπαλος είχε και δοκάρι. Αυτή ήταν μόλις η πρώτη νίκη μετά από οκτώ αγωνιστικές. Καταπληκτικές αποκρούσεις και από τον τερματοφύλακα Μπούγκε Πέτερσεν κάτι που αναγνώρισε δημοσίως και ο προπονητής Γουόκερ.

Τώρα ο Γουόκερ, για να ανυψώσει το ηθικό των παικτών του, θέτει σαν παράδειγμα το 1-1 που είχε αποσπάσει η Σάντεφιορντ στον πρώτο γύρο. «Συναντάμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο αλλά καταφέραμε να πάρουμε βαθμούς στο εκτός έδρας του πρώτου γύρου. Το σημαντικό για εμάς είναι να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αν τη χάσουμε, έστω και για λίγο, η Μόλντε μπορεί να μας βάλει γκολ ανά πάσα στιγμή» λέει ο Ιρλανδός μάνατζερ.

Τιμωρημένος με τη Μόλντε ο σταθερός αμυντικός μέσος Μαρσιάνο (17/1). Σοβαρά τραυματίας ο ημιβασικός χαφ Ισακσεν (9/1).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Πέτερσεν – Ζανέτι, Νιστούεν, Μάντσεν, Γένσεν – Μιέλντε, Χάνσεν, Σόνα, Σαλτσίνοβιτς – Μάνε, Ράσιτς.

ΜΟΛΝΤΕ: Μάμε Μπιράμ Ντιούφ – Μπράν 5-2, με το Σενεγαλέζο να σκοράρει τέσσερα γκολ σε 27 λεπτά κόντρα στην ομάδα του Μπέργκεν. «Oποιος ήταν στις κερκίδες σήμερα και διαθέτει μερικά χρήματα είναι ανόητος αν δεν αγοράσει αυτό τον παίκτη» δήλωσε μετά το ματς ο προπονητής του Γιόνεβρετ. Πράγματι ο Σενεγαλέζος έκλεισε με 5 εκατομμύρια λίρες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά τη λήξη της φετινής Τιπελίγκεν.

Πλέον θα αγωνιστεί αμέριμνος με τα χρώματα της Μόλντε μέχρι τη λήξη της σεζόν και θα μετακομίσει στην Αγγλία αν όλα πάνε καλά με την άδεια εργασίας.

Η Μόλντε παραμένει χωρίς ήττα από τις 28 Μαΐου. Από τότε μετρά έξι νίκες και μία ισοπαλία, με τα τέρματα 20-7 υπέρ της. Ο Γιόνεβρετ έχει βρει ισορροπία και σταθερότητα σε όλες τις γραμμές και η Μόλντε λειτουργεί πολύ καλά.

Ενόψει Σάντεφιορντ η μοναδική αλλαγή σε σχέση με τα τελευταία ματς θα είναι στη θέση του τερματοφύλακα. Ο βασικός από την 10η αγωνιστική Λίλεμπακ (8/0) αισθάνεται πόνους και δίνει τη θέση του στον μέχρι τη 10η αγωνιστική βασικό Λάρσεν (10/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Λάρσεν– Βάτσχαουγκ, Φόρεν, Στιν, Ρίντερεϊ – Τιούνε, Σκιέλσβικ, Μπεργκ Χέσταντ – Μόστρεμ, Μπιράμ Ντιούφ, Π. Π. Ντιούφ.

ΤΡΟΜΣΟ – ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ


*** Πλαστικός χλοοτάπητας.

TΡΟΜΣΟ: Πέτυχε το στόχο της. Κέρδισε με 4-1 εντός έδρας την Ντινάμο Μινσκ και μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Το σκορ πήρε μεγάλες διαστάσεις στο 89΄ και το 90΄, διότι οι Λευκορώσοι είχαν μειώσει σε 2-1 στο 82΄ και είχαν προκαλέσει νευρικότητα στους γηπεδούχους.

«Η Ντιναμό ήταν αξιοπρεπέστατη σαν ομάδα και η διαφορά στον πλαστικό χλοοτάπητα δεν ήταν τόσο μεγάλη. Θα τα κατάφερναν στην Τιπελίγκεν, αλλά νομίζω πως η Στρόσμγκοντσετ είναι καλύτερη και μας περιμένει ένα δύσκολο ματς» προειδοποιεί ο δεξιός μπακ Χέγκλι. Και αναλύει τον αντίπαλο: «Αγωνίζεται με 4-3-3, έχοντας παίκτες που τρέχουν ακατάπαυστα μέσα στο ματς. Είναι δύσκολο να αμυνθείς απέναντί τους. Παρόλα αυτά πιστεύω πως είμαστε καλά προετοιμασμένοι για να τους αντιμετωπίσουμε».

Στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος είχε κερδίσει με 2-0 τη Βαλερένγκα, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της. Ειδικά μετά το 1-0 στο 34΄ ήταν σαφέστατα η καλύτερη ομάδα του γηπέδου. Απουσία των τελευταίων ημερών είναι αυτή του βασικού διεθνή Εσθονού εξτρέμ Λίντπερε (15/2) που αποκόμισε έναν τραυματισμό από το ευρωπαϊκό ματς.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ράμοβιτς – Χέγκλι, Σεκέιρα, Ρεγκίνιουσεν, Ιντεσταντ – Στραντ, Ιτεγκααρντ Γιένσεν, Κνάρβικ, Λίντπερε – Μόλντσκρεντ, Ρούσφελντ.

ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ: Αποτυχημένη η προσπάθειά της να κοντράρει τη Ρόζενμποργκ στην εντός έδρας ήττα με 1-0. Η αντίπαλός της ήταν ένα επίπεδο επάνω και δεν της άφησε πολλά περιθώρια.

Κακό νέο η επιστροφή (μετά τον αγώνα με την Τρόμσο) του βασικότατου δεξιού μπακ Στέιναρ Πέντερσεν (16/0) στη Λίλεστρομ, από την οποία αγωνιζόταν σαν δανεικός φέτος. Το παιχνίδι με την Τρόμσο θα είναι το τελευταίο του με τη φανέλα της Στρομσγκόντσετ, μετά από ένα πολύ πετυχημένο πέρασμα από το Ντράμεν.

Σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του υπολογίσιμου επιθετικού Νίστρεμ (11/1), που μπαίνει χειρουργείο και χάνει τη χρονιά, το ρόστερ της μικραίνει επικίνδυνα. Νέο πλήγμα ο τραυματισμός του βασικού πλάγιου επιθετικού Αντερσον (10/1), που μένει επίσης εκτός από το σημερινό αγώνα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Μόλντσκρεντ – Στέιναρ Πέντερσεν, Ος, Αντερσεν, Ρίντε – Βίσνες, Νόρντκβελε, Σανκό – Στόρφλορ, Καμαρά, Αντερσον.
ΒΙΚΙΝΓΚ – ΛΙΝ
ΒΙΚΙΝΓΚ:
Απόλυτα δίκαιη ήττα με 2-0 από τη Στάμπαεκ, με τη Βίκινγκ να μην κατεβαίνει να αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο. Το ρεκόρ 6-6-6 και η 8η θέση απεικονίζει με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή της μέτρια πορεία. «Δεν με προβληματίζει η 8η θέση. Εχουμε παίξει μόλις 18 αγωνιστικές, υπάρχει χρόνος να βελτιωθούμε και απέχουμε μόλις 3-4 βαθμούς από μια ικανοποιητική 4η ή 5η θέση» λέει ο Γερμανός μάνατζερ Ρέσλερ.

Ο αρχηγός και βασικός σέντερ μπακ Στίνσλιντ (18/1) κάνει ένα μίνι απολογισμό: «Υπάρχει μεγάλος αρνητισμός στο περιβάλλον γύρω από την ομάδα, αλλά το νεανικό μας σύνολο το έχει διαχειριστεί σωστά. Μέχρι τώρα υπάρχει μεγάλη διαφορά από τις καλές στις κακές μέρες, μεγάλη διαφορά στην απόδοσή μας. Επίσης στα εκτός έδρας έχουμε γενικά πάρει πολλούς βαθμούς χάρις στον κυνισμό μας. Το πρόβλημα είναι στα εντός όπου έχουμε πρόβλημα ως τώρα μέσα στην περιοχή είτε αμυνόμαστε είτε επιτιθέμεθα».

Ο καλός δημιουργικός επιθετικός χαφ Φίλο (17/2) συμπλήρωσε κάρτες και χάνει τη Λιν. Επανήλθε στις προπονήσεις, αλλά προέρχεται από έξι βδομάδες τραυματισμού και δεν παίζει με Λιν, ο εναλλακτικός αμυντικός χαφ Σαμουέλσεν (9/0). Οι υπόλοιπες απουσίες δεν επηρεάζουν.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Μίρε – Σκόγκσεϊντ, Στίνσλιντ, Σόμα, Μπέρτελσεν – Σαμουέλσεν, Σοκολόφσκι, Μπιάρνασον - Φίλο, Ιτζεχ, Εντγκααρντ.

ΛΙΝ: Νέα αποτυχία. Εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Γκλιμτ στο παιχνίδι της χρονιάς –όπως το είχε χαρακτηρίσει ο προπονητής Μπέργκερσε– αλλά η διοίκηση επιμένει: «Ο Κεντ (Μπέργκερσεν) είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Τα ελκυστικό ποδόσφαιρο πέθανε. Θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει κανείς τη Λιν από εδώ και πέρα».

Ο ίδιος ο Μπέργκερσεν δηλώνει: «Νιώθω ότι έχω τη στήριξη των παικτών και της διοίκησης. Χρειαζόμαστε δουλειά και ελπίζω πως θα αποδώσει με τη Βίκινγκ. Στο ματς του πρώτου γύρου, (0-0), η Βίκινγκ είχε πολύ χαμηλά την άμυνά της. Πιθανότατα να χρειαστεί να κάνουμε κάτι τέτοιο και εμείς σήμερα. Ομαδικά πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Στα εκτός έδρας δεν πρέπει να αφήνουμε χώρους στον αντίπαλο».

Εξάλλου την περασμένη βδομάδα οι παίκτες δέχθηκαν 7,5% περικοπή των μισθών τους λόγω οικονομικών. Για τον ίδιο λόγο δεν μπόρεσε να ανανεώσει το δανεισμό του κίπερ Σταματόπουλου, ενώ είχε ήδη πωληθεί ο έτερος κίπερ Νταλίν. Ετσι ξέμεινε στον «άσο» με τον 18χρονο άπειρο Ισλανδό Πέτουρσον. Στο μεταξύ την Πέμπτη έγινε γνωστή η πώληση του βασικού μέσου Μπιάρνασον στην Γκέτεμποργκ, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει η διοίκηση χρήματα.

Τουλάχιστον υπάρχει και ένα ευχάριστο νέο για τον προπονητή της Λιν, αφού θα έχει πλήρη αποστολή στο σημερινό αγώνα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Σταματόπουλος – Σίμονσεν, Σίγκουρντσον, Μπέρντσεν, Στεφανούτο – Μπέργκετ, Ομπιεφούλε, Ιχούγκμπα, Γκουσταβίνο - Ανγκαν, Χόλμεν.
ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ – ΟΝΤ ΓΚΡΕΝΛΑΝΤ

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ:
Τρίτη συνεχόμενη ήττα, αυτή τη φορά με 2-0 στο Τρόμσο. Ετσι χάλασε την καλή πορεία που πραγματοποιούσε ως τώρα. Συν τοις άλλοις ο αρχηγός και σέντερ μπακ Μούρι (18/4) τραυματίστηκε σοβαρά με την Τρόμσο και ο παίκτης/προπονητής Αντρεσεν ψάχνει αντικαταστάτη στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αρχηγός της «Ενγκα» δεν είχε χάσει ούτε λεπτό ως τώρα!

Η λύση που είχε διαφανεί ήταν η χρησιμοποίηση του πιτσιρικά Στράντμπεργκ σε αυτόν το ρόλο. Ομως με δηλώσεις του ο ίδιος ο Αντρεσεν απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο: «Η θέση του είναι μέσος και σαν στόπερ δεν είναι ακόμα έτοιμος για την Τιπελίγκεν. Ειδικά απέναντι σε ένα θηριώδη επιθετικό σαν τον Κόβατς, που παίζει πολύ δυναμικά, στα όρια του φάουλ». Πιο πιθανή φαίνεται η λύση του Βενεζουελάνου αμυντικού Φουενμαγιόρ.

Ο ηγετικός επιτελικός μέσος Φριντχάιμ Χολμ πήρε μεταγραφή στην Ααλμποργκ, με τις φήμες να λένε πως «τα έσπασε» με τον Αντρεσεν. Ο τελευταίος δηλώνει για το σημερινό αγώνα: «Αμα συνεχίσουμε να παίζουμε καλύτερα από τον αντίπαλο, τότε οι βαθμοί θα έρθουν. Σίγουρα χρειαζόμαστε πολύ το τρίποντο αλλά ταυτόχρονα πρέπει να κοιτάμε και τις εμφανίσεις μας. Και τον τελευταίο καιρό έχουμε παίξει καλά».

Πέρα από τον Μούρι (18/4) που αναφέρθηκε, λείπει και ο α΄ κίπερ Πέρκινς (16/2), που βρίσκεται με την εθνική των ΗΠΑ στο Γκολντ Καπ. Και ο έτερος βασικός στόπερ Χάγκεν (17/0) αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού μέσα στη βδομάδα, αλλά από τον Αντρεσεν δίνεται σαν ετοιμοπόλεμος.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Μπολτχόφ – Νούρι, Χάγκεν, Φουενμαγιόρ, Στόρμπεκ – Χέσταντ, Αντρεσεν, Ζάγιτς – Μπέρε, Σέτερνες, Μόα Αμπντελαουέ.

ΟΝΤ ΓΚΡΕΝΛΑΝΤ: Εντός έδρας ήττα–σοκ με 2-1 από την μέχρι πρότινος «πελάτισσα» Σταρτ. Ξεκίνησε δυνατά, αλλά στο δεύτερο μέρος της βγήκε η κούραση (τρία 24ωρα πριν είχε περάσει στα προημιτελικά του κυπέλλου με 3-1 επί της Φρέντρικσταντ). Παρόλα αυτά ο τεχνικός Φάγκερμο δήλωσε: «Χάσαμε δίκαια, αλλά η προσπάθεια των παιδιών ήταν εντυπωσιακή σε σχέση με το απίστευτα δύσκολο πρόγραμμα που είχαμε».

Ετσι σίγουρα η διακοπή των δύο βδομάδων της έκανε καλό. Στη συνέχεια, μετά την Οντ Γκρένλαντ, παίζει με Ρόζενμποργκ και Μπραν σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Πέρα από την ξεκούραση, η διακοπή έκανε καλό και στο μέτωπο των τραυματιών, αφού οι γνωστοί απόντες που υπήρχαν αυτό το διάστημα επανέκαμψαν. Πρόκειται για αυτή του βασικού πλάγιου επιθετικού Βαλένσια (11/0) και του αναπληρωματικού φορ Σόρενσεν (15/2), που βρίσκονται και πάλι στη διάθεση του Φάγκερμο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3):
Αρασον – Ράμπεκ, Χάνσεν, Φέβανγκ, Χάγκεν – Λέκβεν, Ντόκεν, Μπρένε – Βαλέντσια, Κόβατς, Μπέντλεϊ.
ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ – ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ
ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ:
Μια «μαύρη» σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία της πρόσθεσε με τον αποκλεισμό στο δεύτερο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ από την άσημη Καραμπάκ (4η – 5η σε δυναμικότητα ομάδα του Αζερμπαϊτζάν). Στο πρώτο παιχνίδι σνόμπαρε τους Αζέρους και έκανε τρεις φάσεις σε ολόκληρο 90λεπτο. Στο Αζερμπαϊτζάν ολοκλήρωσε το «Βατερλό» χάνοντας με 1-0.

Της άξιζε αυτός ο αποκλεισμός γιατί είχε αρχίσει να επαναπαύεται. Είχε πάρει πολλές νίκες φέτος στο γκολ ή στο τέλος χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Και επειδή δεν είχε ανταγωνισμό εντός των τειχών, είχε αρχίσει να κοιτάει μόνο το αποτέλεσμα. Στο δεύτερο παιχνίδι με τη Ρούναβικ, στον προηγούμενο γύρο, έπρεπε να φθάσει στο 90΄ για να βάλει δύο γκολ και να κερδίσει τους «ψαράδες» από τα Ν. Φερόε.

Στο πρωτάθλημα είχε κερδίσει δίκαια με 1-0 εκτός έδρας τη Στρομσγκόντσετ την τελευταία αγωνιστική και παρέμεινε πρώτη και αήττητη. Ευκαιρία και πάλι να ξεσπάσει κόντρα στη Λίλεστρομ. Ο Σουδός μάνατζετ Χάμρεν δήλωσε μετά το παιχνίδι: «Ηταν πολύ βαρύ. Πονάει όλο μας το κορμί και το σώμα. Τόσο οι παίκτες όσο και οι προπονητές. Είναι ένα μήνυμα για εμάς σαν ομάδα. Να καταλάβουμε πως δεν έχουμε φθάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Εχουμε δρόμο ακόμα».

Σαν να μην έφθανε ο αποκλεισμός, χτύπησε και ο βασικότατος κεντρικός χαφ Τετέι (17/5), που βρισκόταν σε φόρμα και υπό μεταγραφή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα. Θα μείνει εκτός 3-6 εβδομάδες. Με τη Λίλεστρομ δεν θα αγωνιστεί ούτε ο τιμωρημένος Σουηδός φορ Πρίτσα (17/9), ο οποίος έχει χαρίσει ουκ ολίγους βαθμούς στους troilongan με τα πολύτιμα τέρματά του. Παραμένει στα πιτ ο Εσθονός βασικός αμυντικός Ντεμίντοφ (17/1) για τον οποίο όμως υπάρχουν αντικαταστάτες.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Γιαρστάιν – Λούστιγκ, Λάγκο, Στράντσγκααρντ, Ντόρσιν – Σάπαρα, Αναν – Σκιέλμπρεντ, Κόναν, Ολσεν – Ιβερσεν.

ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ: Δεν κατάφερε να κερδίσει την Ααλεσουντ και έμεινε στο 1-1, σε ένα ματς που ήταν ελαφρώς καλύτερη. «Είχαμε ευκαιρίες για να κερδίσουμε αλλά δεν ήμασταν στο επίπεδο που έπρεπε. Αν είχαμε φθάσει σε αυτό, σήμερα θα είχαμε κερδίσει» δήλωσε ο προπονητής Χένινγκ Μπεργκ μετά το ματς.

Ασχημα τα νέα από την πλευρά του ρόστερ που απομένει. Αποδυναμώνεται και άλλο. Παρελθόν ο καλύτερος δημιουργικά μέσος της Ρίισε (15/6), ο οποίος πωλήθηκε στη Φούλαμ, με τη Λίλεστρομ να παίρνει ελάχιστα χρήματα από τη μεταγραφή, αφού τα δικαιώματά του άνηκαν σε μία εταιρία.

Επίσης ο 20χρονος ταλαντούχος αμυντικός Νόρντεβεϊτ (16/0) είναι κοντά στη Νυρεμβέργη, ενώ αγωνιζόταν ως τώρα στη «LSK» ως δανεικός από την Αρσεναλ. Εσπευσμένα κλήθηκε πίσω ο μπακ Πέντερσεν, που έκανε καταπληκτική σεζόν ως τώρα αγωνιζόμενος ως δανεικός με τη φανέλα της Γκόντσετ.

Μπέρδεμα με τις κίτρινες κάρτες. Ο ημιβασικός επιθετικός Ιγκιεμπόρ (11/1) είχε χρεωθεί μια κίτρινη κάρτα για την οποία η Λίλεστρομ δεν είχε ιδέα. Ετσι ο Χένινγκ Μπεργκ χρησιμοποιούσε κανονικά τον παίκτη στα προπονητικά διπλά και τον είχε στα σχέδιά του ενόψει Ρόζενμποργκ. Τα «καναρίνια» νόμιζαν πως είχε χρεωθεί την κάρτα ο μέσος Μουέλι. «Είναι λίγο άτυχο για εμένα να ενημερωθώ πως δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον Νόσα Ιγκιεμπόρ, από τη στιγμή που τον είχα χρησιμοποιήσει κανονικά στις ασκήσεις τακτικής όλη την εβδομάδα. Αλλά συμβαίνουν αυτά» δήλωσε ο προπονητής της Λίλεστρομ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Φρέντρικσον – Εσεντίρι, Ρίσεθ, Κίπε, Ρίνγκσταντ – Μουέλι, Μπιερκέι, Σέγκαρντ, Μίκλεμπαστ – Σάντγκοτ, Εζιγιοντάβε.

Σε λίγο οι προτάσεις μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: