25 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Α΄ Νορβηγίας: ΣΤΑΡΤ – ΣΤΑΜΠΑΕΚ

ΣΤΑΡΤ: Ανατροπή και νίκη με 2-1 επί της Οντ Γκρένλαντ μέσα στο Σκίεν όπου είχε κάκιστη προϊστορία. Βέβαια χρειάστηκε πολλή τύχη και το άστρο του 19χρονου φορ –αποκάλυψη– Στοκέλιεν. Ο γηγενής επιθετικός με τα εφτά γκολ του φέτος έχει χαρίσει πολλούς απρόσμενους βαθμούς στη Σταρτ.


Συνεχίζει στο 4-4-1-1 ο Τέρουμ με κορυφή τον Χούλσκερ και από πίσω είτε τον Στοκέλιεν είτε τον ντελικάτο μέσο και αρχηγό Φέβανγκ. Ρεβάνς για το ντροπιαστικό 5-0 του πρώτου γύρου θέλει να πάρει από τη Στάμπαεκ. Σε δηλώσεις τους, τόσο ο βετεράνος φορ Χούλσκερ όσο και ο Κοσταρικανός δεξιός χαφ Μπολάνος, δήλωσαν πως η Σταρτ θέλει τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου.

Αλλά εκείνος που αισθάνεται περισσότερο από όλους τους παίκτες της Σταρτ την όρεξη για εκδίκηση είναι ο στόπερ Ματίσεν. Ο τελευταίος μαζί με τον αναπληρωματικό Χάραλντσεν είχαν καλύψει το κενό των βασικών, Γκούντσον και Μπόργκερσεν, με ολέθρια αποτελέσματα. Σήμερα το αμυντικό δίδυμο θα είναι Μπόργκερσεν – Ματίσεν, με τον τελευταίο να δηλώνει: «Αισθάνομαι πολύ πιο αγωνιστικά έτοιμος τώρα. Οι αγώνες σου δίνουν αυτοπεποίθηση. Εχω ξεκινήσει πέντε φορές βασικός από τότε και κάθε αγώνας είναι ένα βήμα μπροστά για μένα».

Παραμένει με την εθνική των ΗΠΑ στο Γκολντ Καπ ο βασικός στόπερ Γκούντσον (12/2). Ακόμα ο αναπληρωματικός μέσος Πάουλσεν (9/0) έχει πάρει άδεια από την ομάδα γιατί παντρεύεται και είναι εκτός αποστολής.

Ο προπονητής Τέρουμ, που πήρε τη Σταρτ ως ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό, έχει πλέον δικαίωμα να μιλά ακόμα και για τριάδα: «Τα επόμενα παιχνίδια είναι καθοριστικά. Αν πάρουμε πόντους θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε με αξιώσεις για πιο ψηλά».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Χόι – Φρίμαν, Μπόργκερσεν, Ματίσεν, Μιλίσεβιτς – Μπολάνος, Οβέλο, Μπρούερ Χάνσεν, Μπόρουφσεν – Φέβανγκ - Χούλσκερ.

ΣΤΑΜΠΑΕΚ: Σε πολύ καλή κατάσταση. Προκρίθηκε στην επόμενη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ με συνολικό σκορ 5-1 επί των Τιράνων. Ειδικά στην Τέλενορ Αρίνα έχει βρει ρυθμό και αυτοματισμούς, με τον Σουηδό φορ Μπέργκλουντ να βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα. Με δύο γκολ του τελευταίου κέρδισε 2-0 τη Βίκινγκ στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος.

Ελπίζει να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που αν συμβεί θα εξαλείψει το χρέος της. Λόγω οικονομικών συνεχίζει στην Κασίμπασα την καριέρα του ο καλός δεξιός χαφ Κέλερ (13/2), που δήλωσε πως στη Στάμπαεκ πέρασε τα τρία καλύτερα χρόνια της καριέρας του, ενώ δέχθηκε την αποθέωση στο αντίο του.

Τραυματίας τις τελευταίες δύο βδομάδες ο βασικός διεθνής κεντρικός αμυντικός Χέιλαντ (16/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Κνούντσεν – Σκιόνσμπεργκ, Ολσεν, Σέγκερστρεμ, Χέντεσταντ – Χοφ, Χάουγκερ, Φάρνερουντ, Κομπαγιάσι – Νάνσκογκ, Μπέργκλουντ.

Gif Banners

Δεν υπάρχουν σχόλια: