10 Ιουλίου 2009

Οι μετεγγραφές της ημέρας στην Ευρώπη


Στην Μπορντό θα συνεχίσει την καριέρα του ο “Γιάρο” Πλάζιλ. Ο Τσέχος χαφ τα βρήκε με τους πρωταθλητές Γαλλίας και επιστρέφει στο Σαμπιονά μετά από δύο χρόνια. Την ίδια στιγμή, η Γιουβέντους τα βρήκε με τη Φιορεντίνα για τον Φελίπε Μέλο και η Στουτγκάρδη πάει να κάνει το “μπαμ” με την απόκτηση του Χούντελααρ.
Στην Μπορντό ο Πλάζιλ

Τετραετές συμβόλαιο με την Μπορντό υπέγραψε ο Γιάροσλαβ Πλάζιλ. Ο 27χρονος Τσέχος επιστρέφει στη Γαλλία, όπου έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, αφού έπαιζε στη Μονακό από το 2001 μέχρι το 2007. Την τελευταία διετία αγωνιζόταν στην Οσασούνα. Είναι 44 φορές διεθνής με την εθνική Τσεχίας.

Γιουβέντους: Τα τυπικά για Μέλο

Σε κατ' αρχήν συμφωνία με τη Φιορεντίνα για την απόκτηση του Φελίπε Μέλο ήρθε η Γιουβέντους. Οι “μπιανκονέρι” θα δώσουν 21 εκατομμύρια ευρώ συν τον Μάρκο Μαρκιόνι για να φέρουν τον διεθνή Βραζιλιάνο αμυντικό χαφ στο Τορίνο. Ο 26χρονος Μέλο, ο οποίος έχει αγωνιστεί 10 φορές με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας θα παίρνει ετησίως 2,6 εκατομμύρια ευρώ.

Κοντά στη Στουτγκάρδη ο Χούντελααρ

Το “μπαμ” με την απόκτηση του Κλάς Γιαν Χούντελααρ πάει να κάνει η Στουτγκάρδη. Ο γερμανικός σύλλογος προσφέρει 20 εκατομμύρια ευρώ στη Ρεάλ για να πάρει τον Ολλανδό που δεν κατάφερε να αποδείξει την αξία του στη Μαδρίτη. Ο Χούντελααρ προορίζεται για αντικαταστάτης του Μάριο Γκόμεζ που έφυγε για την Μπάγερν Μονάχου, γεμίζοντας τα ταμεία της Στουτγκάρδης.

Ανανέωσε με Τσέλσι ο Μίκελ


Παίκτης της Τσέλσι θα παραμείνει για την επόμενη πενταετία ο Τζον Όμπι Μίκελ. Ο 22χρονος Νιγηριανός, που αποκτήθηκε το 2006 από τη Λιν Όσλο έβαλε την υπογραφή του σε βελτιωμένο συμβόλαιο και θα παραμείνει Λονδρέζος μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

Με δύο Καμερουνέζους συμφώνησε η Κολονία

Δύο πολύ καλές μετεγγραφές στα χαφ είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει η Κολονία. Ο γερμανικός σύλλογος συμφώνησε προφορικά με τον Γκέρεμι και τον Μοντεστέ Μ'Μπαμί. Ο πρώτος, 31 ετών, είναι γνωστός από τη μεγάλη του θητεία στη Ρεάλ Μαδρίτης και το πέρασμά του από την Τσέλσι, ενώ ο άλλος, 27 ετών, αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια σε Μαρσέιγ και Παρί Σεν Ζερμέν.

Στη Σεντ Ετιέν Ζέλσον και Σακό

Δύο μετεγγραφές κλείνει η Σεντ Ετιέν. Οι “στεφανουά” αγοράζουν από τη Μάντσεστερ Σίτι το 22χρονο διεθνή Ελβετό αμυντικό χαφ Ζέλσον Φερνάντες και αποκτούν ως ελεύθερο για 4 χρόνια τον Μπακαρί Σακό, τον 21χριονο διεθνή με την Ελπίδων της Γαλλίας μέσο.

Στην Αντμίρα ο Πλάσνεγκερ


Ο Αυστριακός δεξιός μπακ-χαφ Γκέρνοτ Πλάσνεγκερ, που πέρσι αγωνίστηκε στον Εργοτέλη, υπέγραψε στην Αντμίρα Βάκερ, του Βάλτερ Σάχνερ. Ο σύλλογος αγωνίζεται στη β' κατηγορία της Αυστρίας, αλλά είναι από τα φαβορί για την άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: