25 Ιουλίου 2009

Μίσσας: «Ομάδα με μέλλον»

Ενθουσιασμένος από την προσπάθεια των παικτών του στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού με την Ισπανία εμφανίστηκε ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ νέων ανδρών, Κώστας Μίσσας. Στον τελικό, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τους Γάλλους, οι οποίοι είναι οι μοναδικοί που έχουν κερδίσει σε αυτήν τη διοργάνωση την Ελλάδα, αλλά μόνο φοβισμένος δεν έδειξε.
Για την έλλειψη καθαρού μυαλού στο πρώτο ημίχρονο σημείωσε: "Οπως περιμέναμε, ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Το δεύτερο με τους Ισπανούς και η συμμετοχή του Αγκιλάρ, ενός πολύ καλού παίκτη, τους έκανε ακόμα καλύτερους. Θεωρώ ότι ξεκινήσαμε εκνευρισμένα, δεν είχαμε την ηρεμία που έπρεπε. Το μόνο καλό είναι ότι μας κρατούσε η άμυνα. Γιατί με τον τρόπο που παίζαμε στην επίθεση, η διαφορά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη και να μην μπορούμε να την ανατρέψουμε".

Στη συνέχεια, εξήγησε τι άλλαξε στο δεύτερο μέρος και οδήγησε στην ανατροπή: "Ηρεμήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, η άμυνά μας έγινε ακόμα καλύτερη στα πικ εντ ρολ και στα ριμπάουντ, ένα στοιχείο που φοβόμουν, είχαμε πλήρη κάλυψη. Οταν αποκτήσαμε υπομονή και σωστές επιλογές, φτάσαμε στην πολύ μεγάλη νίκη που μοιάζει με χρυσό, αν αναλογιστείτε τη δυναμική του αντιπάλου".

Οσο για τον τελικό, τόνισε: "Σε ό,τι αφορά στον τελικό, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, εμείς πρέπει να παίξουμε με υπομονή και σοβαρότητα. Πιστεύω πως η Γαλλία θα βρεθεί απέναντί μας. Και αν συμβεί αυτό, κατ’ αρχάς πρέπει να προσέξουμε τα ριμπάουντ, δευτερευόντως να μην αφήσουμε την μπάλα να πάει στον Σεραφίν και τρίτον να περιορίσουμε τον Ντιό. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η Ισπανία, αλλά και η Γαλλία έχουν στο ρόστερ τους γεννηθέντες το ’89, ενώ εμείς έχουμε επτά του ’90 που σημαίνει πως η ίδια ομάδα θα είναι και του χρόνου. Υπάρχει λοιπόν, μέλλον".

Δεν υπάρχουν σχόλια: