28 Ιουλίου 2009

Εγκλήματα του Τεν Κάτε και ΑΣΤΕΙΑ άμυνα, στοίχισαν στον Παναθηναϊκό..


Ένας ΑΝΕΤΟΙΜΟΣ και ΚΑΚΟΣΤΗΜΕΝΟΣ Παναθηναϊκός κινδυνεύει πλέον να αποκλειστεί από το Τσάμπιονς Ληγκ, και οι μέτοχοι του να πάθουν τεράστια (οικονομική) ζημιά!
Μια ομάδα που... έμπαζε από παντού, παρουσίασε ο Τεν Κάτε που θα φέρει και την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ εάν η ομάδα τελικά αποκλειστεί.
Ειδικά η άμυνα, και το δίδυμο Καντέ-Βύντρα ήταν για... κλάματα και όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι μάλλον ο Παναθηναϊκός γλίτωσε τα χειρότερα!
"Εξαφανισμένος" ο Σισέ, που δεν τροφοδοτήθηκε σωστά όμως, μακράν καλύτερο παίχτης ο Σαλπιγγίδης και στην συνέχεια ο Καραγκούνης.
Αυτό που θα "ξεπλύνει" (σχετικά) την κατάσταση για τους "πράσινους" θα είναι ένα αρνητικό αποτέλεσμα αύριο του Ολυμπιακού. Αλλά θα έρθει;

Το φίλμ του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 3-1 από την Σπάρτα Πράγας στην "Τζενεράλι Αρίνα", πληρώνοντας με το χειρότερο τρόπο τα τραγικά λάθη της άμυνας του. Σκόρερ οι Χολέντα (26'), Βάτσεκ (31') και Καλούντα (86'), ενώ για τους "πράσινους" είχε μειώσει ο Σαλπιγγίδης στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης.
Από τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι είχε αρκετά καλό ρυθμό, με τους δύο προπονητές να παρατάσσουν τις ομάδες τους με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους "πράσινους" και είχε πρωταγωνιστή τον Καραγκούνη, ο οποίος στο 6ο λεπτό μετά από έξυπνη πάσα του Γκάμπριελ σούταρε, αλλά ο Μπλάζεκ απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο ρυθμός ναι μεν ήταν καλός, αλλά οι ευκαιρίες δεν ήταν πολλές στις δύο εστίες. Η Σπάρτα προσπάθησε να φυλάξει τα νώτα της και να χτυπήσει στο αδύναμο σημείο της ελληνικής ομάδας, δηλαδή στο κέντρο της άμυνας. Και τα κατάφερε.

Στο 26' ο Κούσνιρ σέντραρε από τα δεξιά, ο Χόλεντα πήδηξε ψηλότερα από τον Βύντρα και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Ένα γκολ που θύμισε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα περσινά προβλήματα της άμυνας των "πρασίνων".

Στην πρώτη επίθεση μετά το γκολ, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, αλλά ο Σισέ παρότι πέρασε και τον Μπλάζεκ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αφού ο Ρέπκα την τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ.

Ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οι Τσέχοι εκμεταλλεύτηκαν την σύγχυση στην άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Ζέμαν έστρωσε την μπάλα στον Βάτσεκ, ο οποίος ανενόχλητος διπλασίασε τα τέρματα για την Σπάρτα.

Τα πράγματα έμοιαζαν αρκετά δύσκολα για την ελληνική ομάδα που βρέθηκε από νωρίς με δύο γκολ πίσω στο σκορ. Πάντως, ένα λεπτό μετά το δεύτερο γκολ, το "τριφύλλι" βρέθηκε πολύ κοντά στην μείωση του σκορ, όταν ο Σαλπιγγίδης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής δεν δίστασε να δείξει την άσπρη βούλα.

Ο Σισέ ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, ο Μπλάζεκ έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε την μπάλα, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να χάσει μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει.

Όπως είναι φυσικό, στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι παίκτες της Σπάρτα είχαν καλύτερη ψυχολογία και απείλησαν με τρίτο τέρμα στην εκπνοή του πρώτου μέρους με τον Ζέμαν να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί άλλο ένα λάθος της ελληνικής άμυνας.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα ήταν σε εμφανώς κατώτερα επίπεδα από αυτά του πρώτου. Πλέον οι "πράσινοι" είχαν 45 λεπτά για να καταφέρουν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Με τα λάθη της άμυνας, πάντως, να κάνουν πολύ συχνά την εμφάνιση τους, η μείωση του σκορ έδειχνε να συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες από το 3-0 που θα έβαζε "ταφόπλακα" στα όνειρα της ομάδας του τεν Κάτε.

Παρόλα αυτά, οι παίκτες του "τριφυλλιού" βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και κατάφεραν να μειώσουν το σκορ. Το ρολόι έδειχνε το 67ο λεπτό, όταν ο Σπυρόπουλος σέντραρε από τα αριστερά, ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε μόνος του μέσα στην μεγάλη περιοχή και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Ως το τέλος της αναμέτρησης οι δύο ομάδες δεν φάνηκαν να έχουν δυνάμεις για κάτι καλύτερο και όλα έδειχναν πως δε θα αλλάξει κάτι. Οι παίκτες στην αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού φάνηκαν να έχουν όμως... διαφορετική άποψη και υπέπεσαν σε ένα ακόμη λάθος, που επέτρεψε στον Καλούντα να πετύχει το τρίτο γκολ της Σπάρτα με σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής στο 84'.

Στις καθυστερήσεις ο Καραγκούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σαλπιγγίδης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο ρέφερι ακύρωσε το γκολ και έδειξε επανάληψη. Έτσι, παρά τις επίμονες προσπάθειες των παικτών του Παναθηναϊκού να πετύχουν κάποιο τέρμα, το 3-1 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα...

Σπάρτα Πράγας (Χόβανετς): Μπλάζεκ, Κούσνιρ, Χούμπνικ, Ρέπκα, Πάμιτς, Ζόφτσακ, Βάτσεκ, Χούσεκ, Ζέμαν (76' Καλούντα), Βίλφριντ (92' Στρέστικ), Χολέντα (59' Προυντνίκοφ)

Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ (69' Σαριέγκι), Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα (84' Κατσουράνης), Γκάμπριελ (59' Λέτο), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σισέ

Δεν υπάρχουν σχόλια: