20 Ιουλίου 2009

Οι μετεγγραφές της ημέρας στην Ευρώπη


Στη Σαραγόσα θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν ένας από τους πλέον παραγωγικούς επιθετικούς της περσινής Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ο λόγος για τον Ούτσε, ο οποίος συμφώνησε με τη διοίκηση των νεοφώτιστων. Την ίδια στιγμή ο Χοσέ Ιγκνάσιο Καστίγιο είναι πλέον παίκτης της Φιορεντίνα, ενώ η Φούλαμ συμφώνησε με τον Μπιορν Ρίισε.

Παίκτης της Σαραγόσα ο Ούτσε


Τη δεύτερη μετεγγραφή της για φέτος ανακοίνωσε η Ρεάλ Σαραγόσα. Οι νεοφώτιστοι φαίνεται πως έχουν υψηλές βλέψεις, αφού μετά τον Ζερμέιν Πέναντ έφερε στη Χώρα των Βάσκων και τον Ικετσούκβου Ούτσε. Ο 25χρονος Νιγηριανός ήταν από τις αποκαλύψεις της περσινής χρονιάς, αφού με τη φανέλα της Χετάφε πέτυχε πέρσι 9 γκολ, παρότι οι περισσότερες από τις 18 εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα ήταν ως αλλαγή. Με την εθνική ομάδα της Νιγηρίας μετρά 6 γκολ σε 21 συμμετοχές. Η μετεγγραφή του στη Σαραγόσα απέφερε στον προηγούμενο σύλλογό του 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στη Φιορεντίνα ο Καστίγιο


Τον 34χρονο Αργεντινό φορ Χοσέ Ιγκνάσιο Καστίγιο απέκτησε η Φιορεντίνα, ώστε να έχει μία καλή τρίτη λύση στην επίθεση, πίσω από τους Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο και Άντριαν Μούτου. Αυτό ήταν κάτι που δυσκόλεψε τους “βιόλα”, αφού όταν έλειπε ένας από τους δύο βασικούς φορ υπήρχε εμφανές πρόβλημα στο σκοράρισμα. Η μετεγγραφή του από τη Λέτσε κόστισε 1,5 εκατομμύριο στην ομάδα της Φλωρεντίας.

Τα τυπικά μένουν για Ρίισε

Μόνο οι υπογραφές απομένουν για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία της Φούλαμ με τον 26χρονο Νορβηγό χαφ Μπιορν Χέλγκε Ρίισε. Οι Λονδρέζοι συμφώνησαν με τη Λίλεστρομ, έναντι 2 εκατομμυρίων και θα εντάξουν στο δυναμικό τους τον 16 φορές διεθνή παίκτη, μικρό αδερφό του Γιον Άρνε Ρίισε της Ρόμα. Έτσι, μετά τον Στίβεν Κέλι, ο Νορβηγός αποτελεί το δεύτερο φετινό μετεγγραφικό απόκτημα των “κότατζερς”.

Ο Χρίστου στην Ομόνοια

Έναν πρώην παίκτη του ΑΠΟΕΛ, “αιωνίου” της αντιπάλου στο κυπριακό ποδόσφαιρο, απέκτησε η Ομόνοια του Τάκη Λεμονή. Ο λόγος για τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό Παρασκευά Χρίστου. Ο ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος πριν από λίγες μέρες, αφού κατέβαλε 80.000 ευρώ για να εξαγοράσει το υπόλοιπο του συμβολαίου του.

Διπλό “ντιλ” ανάμεσα σε Πάρμα και Σαμπντόρια

Η Σαμπντόρια παραχώρησε δανεικό τον Αντόνιο Μιράντε στην Πάρμα, από την οποία απέκτησε τον Μάρκο Ρόσι. Ωστόσο, ο δεύτερος δεν θα φορέσει άμεσα τη φανέλα των Γενοβέζων, αφού παραχωρήθηκε ξανά με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο στους “παρμένσι”.

Θέλει Κράουτς η Τότεναμ

Τον Πίτερ Κράουτς θέλει να αποκτήσει η Τότεναμ. Τα “σπιρούνια”, που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τη μετεγγραφική τους ενίσχυση θεωρούν τον υψηλόσωμο διεθνή Άγγλο ως ιδανικό για την επίθεση της ομάδας. Μάλιστα, ο προπονητής των Λονδρέζων, Χάρι Ρέντναπ, ετοιμάζεται να προσφέρει 15 εκατομμύρια ευρώ στην Πόρτσμουθ για να φέρει στο “Ουάιτ Χαρτ Λέιν” τον παίκτη. Αν ολοκληρωθεί η μετεγγραφή θα είναι οι τρίτη φορά που οι δυο τους θα συνεργαστούν μετά τις κοινές τους θητείες σε Σαουθάμπτον και Πόρτσμουθ.

Τον Γιάνκο θέλει και η Γουλβς

Και η Γουλβς μπαίνει στο κυνήγι του Μαρκ Γιάνκο. Ο πανύψηλος Αυστριακός φορ, που πέρσι πέτυχε με τη φανέλα της Ζάλτσμπουργκ 39 γκολ σε 34 ματς, έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον των Φούλαμ, Μπλάκμπερν, Σάντερλαντ και Ουίγκαν.

Απέσυρε το ενδιαφέρον για Μποζίνγκουα η Μπάγερν

Το ενδιαφέρον της για τον Ζοζέ Μποζίνγκουα απέσυρε η Μπάγερν Μονάχου, όπως έκανε γνωστό με δηλώσεις του ο εκτελεστικός διευθυντής του γερμανικού συλλόγου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε. Η Μπάγερν επιθυμεί την απόκτηση ενός δεξιού μπακ και ο Πορτογάλος αποτελούσε τον πρώτο της στόχο, ωστόσο η συνεχής άρνηση της Τσέλσι να τον παραχωρήσει κάνει την βαυαρική ομάδα να κοιτάξει άλλες περιπτώσεις για την ενίσχυσή της στη συγκεκριμένη θέση.

Κοντά στη Γαλατά ο Νιλ


Πολύ κοντά στην απόκτηση του Αυστραλού αμυντικού Λούκας Νιλ βρίσκεται η Γαλατασαράι. Ο πρώην παίκτης της Ουεστ Χαμ είναι ελεύθερος και φαίνεται πως κατέληξε στην απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία. Ήδη στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης αγωνίζεται ο συμπατριώτης του, Χάρι Κιούελ και το γεγονός αυτό αποτελεί ένα επιπλέον δέλεαρ για τον Νιλ προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην Γαλατασαράι.


Gif Banners

Δεν υπάρχουν σχόλια: