30 Ιουλίου 2009

Ετοιμος για θετικό αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ


Πρώτο βήμα πρόκρισης μέσα στη Νορβηγία θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ σήμερα το βράδυ (8 μ.μ., Conn-x tv), με αντίπαλο τη Βαλερένγκα, για το Europa league, έχοντας στο πλευρό του 1.500 φιλάθλους του.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν έχει στη διάθεσή του τον Πάμπλο Κοντρέρας, που έμεινε στη Θεσσαλονίκη, αλλά έχει πάρει τις αποφάσεις του για τον τρόπο αντιμετώπισης της νορβηγικής ομάδας, που μπορεί να προέρχεται από μια βαριά εντός έδρας ήττα (0-3) στο πρωτάθλημα, αλλά δεν παύει να είναι επικίνδυνη, αφού έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε: «Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην έχουμε πολύ άγχος στο δεύτερο παιχνίδι. Θέλουμε φυσικά να περάσουμε. Περιμένουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι, αν και εμείς δεν βρισκόμαστε σε φουλ φόρμα, γιατί έχουμε μόνο λίγες ημέρες προετοιμασίας και η αντίπαλη ομάδα έχει πολλά παιχνίδια πρωταθλήματος, γι αυτό και θεωρώ ότι έχει πλεονέκτημα, αλλά εμείς θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για καλό σκορ».

Για το αν ξέρει τον αντίπαλο: «Εχω αντιμετωπίσει σκανδιναβικές ομάδες τουλάχιστον τρεις φορές και ξέρω τις δυσκολίες που υπάρχουν. Από εκεί και πέρα εμείς προσπαθούμε να μάθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη Βαλερένγκα, να γνωρίζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της και θα προσπαθήσουμε αυτό το θεωρητικό έλλειμμα που έχουμε σε φυσική κατάσταση να το αναπληρώσουμε κάνοντας την ομάδα μας να παίξει καλύτερα και να δείξουμε την αγωνιστική ταυτότητα που μας χαρακτήρισε την προηγούμενη σεζόν».

Ρωτήθηκε και για το βασικό σχήμα: «Περίπου το 80% των ποδοσφαιριστών που θα αγωνιστούν θα προέρχονται από την περσινή ομάδα, ώστε να έχουμε περισσότερο συμπαγές και ομοιογενές σύνολο, για να γνωρίζουν καλά τι ζητούμε στον αγωνιστικό χώρο και να ανταποκριθούν καλύτερα. Ετσι κι αλλιώς εδώ θα παίξουμε ουσιαστικά το πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση. Ηρθαμε για ένα θετικό αποτέλεσμα και πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα».

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με τους Χαλκιά, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Γκαρσία, Φωτάκη, Σορλέν, Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς, Φιλομένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: