6 Ιουλίου 2009

Στο Ρέντη ο Κόκκαλης

Η πρώτη προπόνηση του Ολυμπιακού επί ελληνικού εδάφους, μετά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας που πραγματοποιήθηκε στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, "συνοδεύτηκε" από την επίσκεψη του Σωκράτη Κόκκαλη στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Δέκα ημέρες εκτός δράσης οι Γκαλέτι και Ντάρμπισιρ.
Τετ α τετ Κόκκαλη-Κετσπάγια

Στην προηγούμενη συνάντησή τους, αποφάσισαν από κοινού την απόκτηση του Όλοφ Μέλμπεργκ και την αγορά των δικαιωμάτων του Ματ Ντάρμπισιρ. Και ο Ολυμπιακός έφερε εις πέρας και τις δύο αποστολές, που μόνο εύκολες δεν ήταν και αυτό αποδείχθηκε στην πράξη με την πορεία που είχαν οι διαπραγματεύσεις με Γιουβέντους και Μπλάκμπερν, αντίστοιχα.

Το νέο τετ α τετ των δύο πλευρών επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μέχρι την Πέμπτη (9/7) αφού την Παρασκευή (10/7) η ερυθρόλευκη αποστολή αναχωρεί για το Έρμελο της Ολλανδίας. Τελικά, ο Σωκράτης Κόκκαλης συναντήθηκε με τον Τιμούρ Κετσπάγια πριν από την προπόνηση της Δευτέρας (6/7) και έθεσαν επί τάπητος εκ νέου το μεταγραφικό σχεδιασμό του νταμπλούχου Ελλάδας. Μία συνάντηση που αναμένεται να σηματοδοτήσει νέες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

Τα "θέλω" του Γεωργιανού προπονητή είναι γνωστά και ξεκάθαρα. Ο Κιμ Κάλστρομ και ένας επιθετικός περιοχής. Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν "καίγεται" άμεσα για αριστερό μέσο (αντίθετα θεωρεί επιτακτική την ανάγκη για τη μεταγραφή ενός χαφ με οργανωτικά καθήκοντα), αλλά είναι δεδομένο πως ο σύλλογος θα κινηθεί για την απόκτηση ενός παίκτη στη συγκεκριμένη θέση, η οποία έχει μείνει γυμνή μετά την αποχώρηση του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς από την ενεργό δράση.

Ο Σουηδός μέσος της Λιόν είναι η άμεση προτεραιότητα των Πειραιωτών και ο διακαής πόθος του Κετσπάγια για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής. Η παραχώρηση του Φερνάντο Μπελούτσι φέρνει "ζεστό" χρήμα και ο Ολυμπιακός φουλάρει για την απόκτηση του Κιμ Κάλστρομ, που θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον νταμπλούχο Ελλάδας. Και η επιθυμία του διεθνούς ποδοσφαιριστή θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης.

Η προπόνηση των παικτών του Ολυμπιακού ήταν προγραμματισμένη για τις 19:30. Ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε την πρώτη του γνωριμία με τον Όλοφ Μέλμπεργκ, ενώ μίλησε και με τον Κριστιάν Λεντέσμα.

Δέκα ημέρες εκτός δράσης οι Γκαλέτι και Ντάρμπισιρ

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στα φιλικά ματς επί ολλανδικού εδάφους χωρίς τους Λουτσιάνο Γκαλέτι και Ματ Ντάρμπισιρ. Οι δύο παίκτες υποβλήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (6/7) σε μαγνητική τομογραφία, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι, ενώ εξετάστηκαν και από τον Επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού, Παντελή Νικολάου.

Ο Γκαλέτι, που έχει μία σύσπαση στον πρόσθιο κνημιαίο αριστερά, θα ακολουθήσει πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει θεραπεία και ατομική προπόνηση για διάστημα περίπου επτά με δέκα ημερών, ενώ ο Ντάρμπισιρ θα ακολουθήσει, λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς, πρόγραμμα ατομικής προπόνησης για διάστημα περίπου δέκα ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: