29 Ιουλίου 2009

Τεν Κάτε: “Ντροπιαστικό το θέαμα”

Ντροπή για την εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός ένιωσε ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός κόουτς εμφανίστηκε απογοητευμένος στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα με 3-1, αλλά παράλληλα αισιόδοξος ότι την επόμενη βδομάδα η ομάδα του θα ανατρέψει το σκορ.
«Νομίζω ότι παίξαμε πολύ κακό παιχνίδι. Στο σημερινό η Σπάρτα δικαιούταν να κερδίσει. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και ειδικά στο αμυντικό κομμάτι δεν παίξαμε σαν ομάδα. Ο τρόπος που δώσαμε τα γκολ είναι πολύ φτωχός. Το πρώτο και το δεύτερο ήταν πολύ άσχημο. Καθόλου επικοινωνία ο ένας προς τον άλλον, ήταν ντροπιαστικό να το βλέπεις. Δεν είναι μόνο η άμυνα, αμύνεσαι σαν ομάδα και σαν ομάδα δεν αμυνθήκαμε σωστά. Θα είναι δύσκολο αλλά ακόμη πιστεύω ότι έχουμε πιθανότητες», τόνισε ο Τεν Κάτε.

Για τη φάση του πέναλτι αλλά και για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες σχολίασε: «Ήταν πολύ σημαντική στιγμή όταν χάσαμε το πέναλτι. Θα πηγαίναμε με 2-1, η διάθεση θα ήταν πάνω αλλά τώρα ήταν έξτρα κάτω. Αλλά πριν είχαμε 3-4 καλές ευκαιρίες, που τουλάχιστον η μία έπρεπε να μπει γκολ».



Όσον αφορά στους λόγους που η άμυνα δεν ήταν καλή, υπογράμμισε: «Υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας και για αυτό αποφάσισα να αλλάξω τον Καντέ με τον Σαριέγκι και ήμασταν καλύτεροι. Βέβαια και ατομικά μας κόστισαν το τρίτο γκολ, πριν από αυτό μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει με τον Λέτο. Ήταν μια από τις μέρες που όλα πήγαν στραβά, ενώ παράλληλα το γκολ στο τέλος ακυρώθηκε. Όταν δεν έχεις αίσθηση να παλέψεις για κάθε μπαλιά και να δουλέψεις σκληρά όπως ο αντίπαλός σου όση ποιότητα και να έχεις δεν θα κερδίσεις. Είμαι απογοητευμένος, αλλά πιστεύω ακόμη ότι μπορούμε, ότι έχουμε ελπίδες».

Για την τακτική του, δήλωσε: «Αν παίζουμε εκτός με δύο επιθετικούς και ένα δεκάρι τότε ο Σπυρόπουλος θα πρέπει να πάρει αυτόν από τα δεξιά. Κάναμε πολλά ατομικά λάθη. Είναι εύκολο τώρα να ονομάσω, αλλά κερδίζουμε μαζί και χάνουμε μαζί. Σήμερα χάσαμε όλοι και πρέπει να φροντίσουμε την επόμενη εβδομάδα να κερδίσουμε όλοι μαζί. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά ακόμη το πιστεύω πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι από σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: