30 Ιουλίου 2009

Πέρασε σαν σίφουνας ο ΠΑΟΚ!

Από το goal.com

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στην επόμενη φάση του Europa League έκανε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με 2-1 της Βαλερένγκα στο Όσλο και περιμένει τους Νορβηγούς την ερχόμενη Πέμπτη στην Τούμπα για να "σφραγίσει" το εισιτήριο.

Τα πρώτα λεπτά είχαν αναγνωριστικό χαρακτήρα με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δουν τις διαθέσεις των αντιπάλων τους. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με διάθεση να τρέξουν όμως ο ΠΑΟΚ μετά το πρώτο οκτάλεπτο ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στο 9' ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν το πλασέ που επιχείρησε σταμάτησε στα χέρια του Πέρκινς. Επτά λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πάλι με τον Κονσεϊσάο όμως ο πορτιέρο της Βαλερένγκα είπε και πάλι όχι.

Στο 23ο λεπτό ήταν η σειρά του Φωτάκη να απειλήσει όμως ο Πέρκινς έδειξε για Τρίτη φορά μέσα σε λίγα λεπτά πως δεν θα ήταν εύκολος αντίπαλος.

Λίγο μετά την συμπλήρωση μισής ώρας ο Λίνο εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή των Νορβηγών και έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα του Πέρκινς που πριν καλά-καλά προλάβει να συνέλθει μάζεψε και πάλι την μπάλα από τα δίχτυα του.

Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στο 36ο λεπτό βγήκε για δεύτερη φορά απέναντι από τον Αμερικανό πορτιέρο όμως αυτή τη φορά δεν του χαρίστηκε και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον ΠΑΟΚ. Το τέρμα αυτό είχε όμως ένα βαρύ τίμημα για τον Βόσνιο στράικερ που αποχώρησε τραυματίας από το τερέν του “Ουλεβάλ”.

Στο 42’ η άμυνα του ΠΑΟΚ ολιγώρησε για πρώτη φορά και ο Στόρμπεκ με κεφαλιά έβαλε και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να γυρίσουν το ματς ωστόσο η ελληνική ομάδα συνέχισε την πολύ καλή εμφάνιση του πρώτου μέρους και κρατούσε με άνεση τους Νορβηγούς μακριά από την εστία του Κώστα Χαλκιά.

Σε αντίθεση με την άμυνα του ΠΑΟΚ, εκείνη της Βαλερένγκα έκανε πολύ συχνά λάθη με αποτέλεσμα οι αντεπιθέσεις του "δικεφάλου" του βορρά να είναι κίνδυνος θάνατος για τον Πέρκινς που δύο-τρεις φορές στάθηκε τυχερός.

Η είσοδος του Φιλόμενο στο 65’ στην θέση του Ίβιτς έδωσε ώθηση στους Θεσσαλονικείς που είχαν κάποιες ευκαιρίες να τελειώσουν από σήμερα την υπόθεση πρόκριση. Σημαντικότερη αυτή του Αναστασάκου στο 66’ όταν ο επιθετικός του “δικεφάλου” δεν κατάφερε να πλασάρει και να γράψει το 1-3.

Τελευταία καλή στιγμή για το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος ήταν εκείνη του 82ου λεπτού όταν το σουτ του Φωτάκη κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Νίκη... μισή πρόκριση για τον ΠΑΟΚ που θα φιλοξενήσει την ερχόμενη Πέμπτη τους Νορβηγούς στην Τούμπα για να τελειώσει ότι άρχισε απόψε.

Oι συνθέσεις

Βαλερένγκα (Μάρτιν Αντρεσεν): Πέρκινς, Χάγκεν (59΄ Σινγκ), Στόρμπεκ, Νούρι, Φουενμάγιορ, Λι (46΄ Φελά), Άντρεσεν, Χέσταντ, Ζάγιτς, Μοχ. Αμπντελαουί (75΄ Μπέρε), Σέτερνες

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Γκαρσία, Φωτάκης, Ίβιτς (64΄ Φιλομένο), Κονσεϊσάο, Σορλέν (87΄ Μαλεζάς), Μουσλίμοβιτς (40΄ λ.τρ. Αναστασάκος)


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν αναφέρατε και την πηγή...

Δ. Μιχαλακάκος