2 Ιουλίου 2009

Κρίσιμη συνάντηση Κόκκαλη - Μαρινάκη

Το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου "καίει" το τελευταίο διάστημα τον Ολυμπιακό και πιθανότατα την Πέμπτη (2/7) να υπάρξουν εξελίξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης θα συναντηθεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος εμφανίζεται θετικός ακόμη και στο ενδεχόμενο να καλύψει ολόκληρο το ποσοστό της αύξησης, που φτάνει στο 40%.
Λόγω αυτής της συνάντησης ανέβαλε, άλλωστε, ο Σωκράτης Κόκκαλης το ταξίδι του στην Αυστρία. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ζήτησε να παγώσουν για λίγο τα μεταγραφικά θέματα, καθώς το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αποτελεί προτεραιότητα γι` αυτόν.

Αλλωστε, αν υπάρξουν εξελίξεις σε αυτό τον τομέα, τότε πιθανότατα θα αλλάξει και ο μεταγραφικός σχεδιασμός, καθώς θα υπάρξει αύξηση του μπάτζετ.

Ο εφοπλιστής, Βαγγέλης Μαρινάκης δείχνει αποφασισμένος να κάνει γερό μπάσιμο στα διοικητικά του Ολυμπιακού και έχει σαν στόχο να μπει αρχικά με το 40% στην ΠΑΕ και σταδιακά να πάρει στα χέρια του το σύνολο της εταιρίας. Πληροφορίες θέλουν να μπαίνει αρχικά με το ποσό των 50 εκ. ευρώ, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Η συνάντηση Κόκκαλη - Μαρινάκη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Κόκκαλης μπορεί να θέλει να τελειώνει με το θέμα της αύξησης, αλλά δεν πρόκειται να πάρει βεβιασμένες αποφάσεις και αν δεν τον ικανοποιήσει η πρόταση του Μαρινάκη, τότε θα αναζητήσει άλλη λύση. Λαυρεντιάδης, Γλου και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είναι, άλλωστε, μερικοί από τους ανθρώπους που σκέφτονται ακόμη αν θα κάνουν το βήμα στην ΠΑΕ.

Οι Αγγελόπουλοι που συζήτησαν επίσης αναλυτικά με τον Κόκκαλη δεν έχουν δώσει ακόμη την οριστική τους απόφαση. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως έχουν απαντήσει αρνητικά στον προεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος θα εξετάσει με προσοχή κάθε πρόταση ώστε να κάνει την καλύτερη επιλογή για την εταιρία

Δεν υπάρχουν σχόλια: