9 Ιουλίου 2009

Το μεταγραφικό δελτίο της Τετάρτης. Ποιοί παίκτες άλλαξαν ομάδες στην Ευρώπη...

Η μετεγγραφή του Ντιντιέ Ζοκορά από την Τότεναμ στη Σεβίλλη έκανε χαρούμενους τους φιλάθλων του ισπανικού συλλόγου, καθώς ο παίκτης ήταν βασικός στόχος των Ανδαλουσιανών εδώ και ένα χρόνο. Αλλαγή προπονητή στη Χερέθ, με τον Χοσέ Άνχελ Θιγάντα να κάθεται στον πάγκο της ομάδας.

Πήρε Ζοκορά η Σεβίλλη

Μία εξαιρετική μετεγγραφή για τη θέση του αμυντικού χαφ πραγματοποίησε η Σεβίλλη. Ο σύλλογος της Ανδαλουσίας αγόρασε από την Τότεναμ τον Ντιντιέ Ζοκορά. Ο 29χρονος παίκτης, που έχει περάσει ακόμα από Γκενκ και Σεντ Ετιέν, είναι 75 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού. Αγωνιζόταν με τη φανέλα της Τότεναμ από το 2006. Με τη Σεβίλλη υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ τοποθετήθηκε ρήτρα αποδέσμευσής του ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαψεύδει τα περί Λούσιο η Μπάγερν


Μένει στην Μπάγερν ο Λούσιο. Η διοίκηση των Βαυαρών ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία επαφή με την Μάντσεστερ Σίτι. Αλλά κακόμη και αν ερχόταν πρόταση, ο Λούις φαν Χάαλ δεν προτίθεται να συζητήσει για παραχώρηση του παίκτη, αφού τον θεωρεί βασικό στέλεχος της άμυνας της ομάδας.

Ο Θιγάντα νέος κόουτς της Χερέθ

Στον 43χρονο προπονητή Χοσέ Άνχελ Θιγάντα ανέθεσε η διοίκηση της Χερέθ το έργο να κρατήσει τη νεοφώτιστη ομάδα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ο Βάσκος κόουτς έχει εργαστεί στο παρελθόν στην Οσασούνα, της οποίας υπήρξε τεχνικός από το 2006 μέχρι το 2008. Ως παίκτης αγωνίστηκε σε Οσασούνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ φόρεσε και δύο φορές τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας.

Στην Πάρμα ο Κόρντομπα


Παίκτης της Πάρμα θα είναι για την επόμενη σεζόν ο Νίκολας Κόρντομπα. Ο 30χρονος Χιλιανός μέσος είναι τρεις φορές διεθνής, ενώ στην καριέρα του έχει περάσει από δέκα ομάδες. Πριν την Πάρμα έχει φορέσει τις φανέλες των Κόλο Κόλο, Ουνιόν Εσπανιόλα, Περούτζια, Κροτόνε, Μπάρι, Λιβόρνο, Άσκολι, Μεσίνα και Γκροσέτο.

Πλήρωσε την οψιόν του Μπόγιερ η Μπέρμιγχαμ

Στην Μπέρμιγχαμ θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Λι Μπόγιερ. Ο Άγγλος χαφ αγωνιζόταν το τελευταίο εξάμηνο στην ομάδα ως δανεικός από τη Γουεστ Χαμ και ο σύλλογος αποφάσισε να τον κρατήσει. Ο 32χρονος πια Μπόγιερ, που έχτισε το όνομά του στη Λιντς, αγωνίστηκε μόλις μία φορά με το εθνόσημο στο στήθος. Ήταν σε ένα φιλικό κόντρα στην Πορτογαλία το 2002, όταν είχε βγάλει την ασίστ στον Άλαν Σμιθ που πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης.

16χρονο πήρε η Έβερτον

Συνεχίζει να επενδύει στο μέλλον της η Έβερτον. Ο Ντέιβιντ Μόγιες εισηγήθηκε την απόκτηση του 16χρονου Λουκ Γκάρμπατ από τη Λιντς και ο σύλλογος πλήρωσε 350.000 ευρώ για την απόκτησή του. Ο νεαρός αριστερός μπακ είναι αρχηγός της εθνικής παίδων της Αγγλίας.

Φορτουνέ στη Σέλτικ

Τον Μαρκ Αντουάν Φορτουνέ αγόρασε από τη Νανσί η Σέλτικ. Οι Καθολικοί πλήρωσαν 4,4 εκατομμύρια στο γαλλικό σύλλογο για να φέρουν στη Γλασκώβη τον 28χρονο φορ, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του Τόνι Μόμπρεϊ. Οι δυο τους είχαν ξανασυνεργαστεί πέρσι, όταν στο δεύτερο μισό της περιόδου, ο Γάλλος φορ έπαιξε ως δανεικός στη Γουεστ Μπρομ και πέτυχε 5 γκολ σε 17 εμφανίσεις.

Νεαρό αμυντικό πήρε η Γουεστ Χαμ

Τον 17χρονο στόπερ Τζακ Λαμπ από την παντελώς άγνωστη Χάρλοου Τάουν απέκτησε η Γουεστ Χαμ. Ο προπονητής των “σφυριών, Τζανφράνκο Τζόλα, είδε τον νεαρό παίκτη σε αγώνα σχολικού πρωταθλήματος και έστειλε κατασκόπους να τον παρακολουθήσουν σε αγώνες της Χάρλοου. Τελικά έμεινε ικανοποιημένος και τον έφερε στο Λονδίνο.

Στη Σιόν ο Ε. Μπενζά

Ένας παίκτης που τα τελευταία χρόνια έχει ακουστεί για πολλές ελληνικές ομάδες, ο Εμίλ Μπενζά, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κυπελλούχο Ελβετίας, Σιόν, με την οποία και υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο. Ο 31χρονος επιθετικός, που τον τελευταίο χρόνο αγωνιζόταν στην Πλίμουθ, μετρά 52 συμμετοχές και 17 γκολ με την εθνική ομάδα του Βελγίου. Η καλύτερη περίοδος της καριέρας του ήταν την τετραετία 1999-2003. Τότε πραγματοποίησε εξαιρετικές σεζόν με τη φανέλα της Σάλκε. Έκτοτε η καριέρα του έχει ακολουθήσει καθοδική πορεία.

19χρονο μπακ πήρε η Μπεσίκτας


Τον 19χρονο αριστερό μπακ, Ισμαΐλ Κοϊμπάσι απέκτησε από την Γκαζιάντεπσπορ η Μπεσίκτας. Οι νταμπλούχοι Τουρκίας πλήρωσαν για τον 5 φορές διεθνή με την ελπίδων παίκτη το ποσό των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, συν δύο παίκτες, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για παίκτη μικρότερο των 21 ετών στην Τουρκία.

Gif Banners

Δεν υπάρχουν σχόλια: