19 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Αυστρία:ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ


ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Με το καλημέρα στη νέα αγωνιστική περίοδο, οι πρωταθλητές υποδέχονται τους κυπελλούχους στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς. Οι «ταύροι», παραχώρησαν, πριν από τέσσερις μέρες ισοπαλία 1-1 στην ιρλανδική Μποέμιαν, στον πρώτο αγώνα του δεύτερου προκριματικού γύρου του C.L., παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν με κεφαλιά του Ντούντιτς, έχασαν πέναλτι με τον πρώτο σκόρερ Μαρκ Γιάνκο, πριν δεχτούν την ισοφάριση στο 60ό λεπτό.

«Θέλουμε με μια καλή εμφάνιση, να ξεχαστεί το αποτέλεσμα της Τετάρτης», υποστήριξε ο τεχνικός της ομάδας Χουπ Στέβενς, προσθέτοντας ότι «σκεφτόμαστε μόνο την σημερινή αναμέτρηση. Μετά το τέλος του αγώνα θα έχουμε χρόνο για την Μποέμιαν».

Πρόσωπο του αγώνα, ο νεαρός, εξαιρετικός αμυντικός Φρένκι Σχίεμερ, ο οποίος μετακόμισε πριν από δύο μήνες από τη Βιέννη στο Σάλτσμπουργκ και σήμερα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα. Για τον σημερινό αγώνα, ο Ολλανδός δεν μπορεί να υπολογίζει στον Τσέχο μέσο Κάρελ Πίτακ και τον Τυνήσιο βασικό αμυντικό Ανίς Μπουσαϊντί, οι οποίοι είναι τραυματίες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η προϊστορία για τη Σάλτσμπουργκ, η οποία έχει έξι νίκες στους τελευταίους οκτώ αγώνες κόντρα στην Αούστρια εντός (6-1-1), ενώ προκύπτει ότι στην εντός έδρας πρεμιέρα της πετυχαίνει μεγάλα σκορ (20/07/05 κόντρα στη Μάτερσμπουργκ 4-0, 05/08/06 κόντρα στην Γκράτσερ 4-1, 11/07/07 κόντρα στην Αλταχ 4-1 και στης 09/07/08 κόντρα στη Μάτερσμπουργκ 6-0), με τους αντιπάλους να είναι θεωρητικά μικρότερης δυναμικότητα από το μέγεθος της Αούστρια.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4–3–3): Γκούσταφσον - Σχίεμερ, Σεκάγια, Ντούντιτς, Ούλμερ – Αουφχάουζερ. Λαϊτγκέπ, Νγκβατ – Ιλιτς, Γιάνκο, Σβέντο.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ: Πρώτη επίσημη εμφάνιση, για την ανανεωμένη Αούστρια. Στις καλοκαιρινές μεταγραφές αποχώρησαν ο Μπλανχάρτ (37), ο Τρογιάσκι (31), ο Μπαζίνα (33) και ο Μαϊστόροβιτς (32), ενώ ήρθε νέο αίμα με τον επιτελικό μέσο Ζλάτκο Γουνούσοβιτς (21), τον Φλόριαν Κλάιν (22) και τον Μπαουμγκαρτλινγκέρ (21), οι οποίοι αναλαμβάνουν πλέον να κινούν τα νήματα στους κυπελλούχους.

«Εχουμε προετοιμαστεί καλά και είμαστε έτοιμοι», δήλωσε σχετικά με την πρώτη αναμέτρηση ο τεχνικός της Αούστρια Καρλ Ντάξμπαχερ, ο οποίος καλείται να οδηγήσει την ομάδα της Βιέννης στην κορυφή, «σε έναν αγώνα κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό και ο αγώνας της Τετάρτης μας έδειξε ότι ο αντίπαλος παρά τις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει δεν είναι αχτύπητος», είπε γεμάτος αισιοδοξία ο Αυστριακός προπονητής.

Πριν από την αναχώρηση για το Σάλτσμπουργκ, υπήρξε μια κλειστή συνάντηση, μεταξύ ενός εκπροσώπου της διοίκησης, των ποδοσφαιριστών, του τεχνικού επιτελείου και τον Τόμας Πάριτς (ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα και παίρνει της αποφάσεις) για να θέσουν τους στόχους της επερχόμενης χρονιάς, με κρυφή βλέψη ακόμα και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στα αγωνιστικά νέα, ο Ντάξμπαχερ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του βασικού τερματοφύλακα Σάφαρ, ο οποίος είναι τραυματίας. Τη θέση του θα πάρει ο Ρόμπερτ Αλμερ, βασικός στη Μάτερσμπουργκ πριν από δύο χρόνια, έκτοτε όμως δεν έχει αγωνιστεί καθώς βρίσκεται στην σκιά του Ούγγρου. Δεύτερος τερματοφύλακας σήμερα, πίσω από τον Αλμερ, θα είναι ο Χάιντς Λίντνερ, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα αγωνίστηκε με τη δεύτερη ομάδα (Τρίτη και Παρασκευή). Απών θα είναι και ο ενίοτε βασικός αμυντικός μέσος Μαντλ, ο οποίος είναι επίσης τραυματίας.

Ερωτηματικά υπάρχουν για τη συμμετοχή του σέντερ φορ Ρούμπιν Οκότιε, ο οποίος υπέφερε από ένα χτύπημα στο πόδι

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4–2–3–1): Αλμερ – Σταντφέστ, Μπακ, Ντράγκοβιτς, Ορτλέχτερ – Βόρισεκ, Μπαουμγκαρτλινγκέρ – Κλάιν, Γουνούσοβιτς, Ατσίμοβιτς – Οκότιε/Γουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: