8 Ιουλίου 2009

Ολυμπιακός: "Πονάνε" μεταγραφές και τραυματισμοί

Δεν πείραξε τον Τιμούρ Κετσπάγια το γεγονός ότι στην Αυστρία δεν είχε στη διάθεσή του τους χαφ που αναζητεί ο Ολυμπιακός.
Στην Ολλανδία, όμως, όπου θα βρίσκονται από την Παρασκευή οι πρωταθλητές, ο Γεωργιανός θα ήθελε ολοκληρωμένο το ρόστερ προκειμένου να χτίσει την ομάδα.


Ολα, όμως, δείχνουν ότι η ομάδα θα αναχωρήσει χωρίς νέες προσθήκες και το χειρότερο, δεν μπορεί ουσιαστικά να υπολογίζει ο Κετπάγια στα φιλικά επί ολλανδικού εδάφους τον Γκαλέτι και τον Ντάρμπισαϊρ. Και οι δυο ακολουθούν θεραπευτική αγωγή, δεδομένο είναι ότι δεν υπολογίζονται για δέκα μέρες ενώ η περίπτωση του Ματ θέλει ιδιαίτερη προσοχή αφού ο Αγγλος έχει μια ευπάθεια στους κοιλιακούς.

Στον Ολυμπιακό δεν θέλουν ούτε να το σκέπτονται ότι δεν θα ξεπερασθεί το πρόβλημα αφού σε μια τέτοια περίπτωση η λύση της επέμβασης είναι η μοναδική και θα κρατήσει τον παίκτη εκτός για δυο μήνες. Το ιατρικό επιτελείο, πάντως, των ερυθρολεύκων εκφράζει την αισιοδοξία ότι θα δεν θα χρειασθεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Και αν για τους τραυματισμούς ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κάνει τίποτα (στο ιατρικό δελτίο προστέθηκε ο Ντουντού, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και δεν πήρε μέρος στην απογευματινή προπόνηση), για τις μεταγραφές που δεν έχουν γίνει υπάρχει ένας προβληματισμός. Ο Ολυμπιακός έχει θέσει ως βασικό στόχο τον Κάλστρομ αλλά ακόμα δεν έχει την απάντηση που θα περίμενε. Στην Ισπανία αναφέρουν ότι η Μπέτις έριξε τις απαιτήσεις της για την παραχώρηση του Γκονζάλες αλλά και έτσι να είναι τα έξι εκ. ευρώ που ζητάει η ισπανική ομάδα, θεωρούνται υπερβολικά από την πειραϊκή ομάδα.

Ολα αυτά ενώ στην Τουρκία φαίνεται -και από τα δημοσιεύματα- ότι η Μπεσίκτας ουσιαστικά κάνει προσέγγιση στον Ολυμπιακό για τον Μπομπό αλλά στον Πειραιά δεν δείχνουν να βιάζονται και περιμένουν από την τουρκική ομάδα να ρίξει τις απαιτήσεις της στο ύψος που ήθελε από την αρχή ο Ολυμπιακός (στα τρία εκ. ευρώ για το 50%).

Μπορεί οι μέρες να περνούν σε βάρος του μονταρίσματος της ομάδας αλλά στον Ολυμπιακό δεν ανησυχούν, έτσι λένε τουλάχιστον, ούτε για τις μεταγραφές, ούτε για την λύση που καλείται να δώσει ο Σωκράτης Κόκκαλης στο περιβόητο, πλέον, θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Μπορεί όλα να δείχνουν ότι δεν προκρίνεται η λύση του Βαγγέλη Μαρινάκη, κάτι που είχαμε επισημάνει από την επόμενη μέρα του ραντεβού προέδρου και του γνωστού εφοπλιστή, αλλά χρήματα θα μπουν στο ταμείο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτονόητο είναι ότι αυτά τα λεφτά θα πάνε για τις μεταγραφές.

Την Τετάρτη θα περάσει από τα γραφεία του Ολυμπιακού ο Λουτσιάνο Γκαλέτι προκειμένου να μιλήσει με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο. Ο Αργεντινός θα υπογράψει νέο συμβόλαιο και η χρονική διάρκεια του θα είναι μέχρι το 2013 και όχι εως το 2011 που είναι τώρα. Την Τετάρτη η, το αργότερο την Πέμπτη θα περάσει από τα γραφεία και ο Κριστιάν Λεντέσμα. Υστερα από μια μακρά περίοδο αμφισβήτησης της χρησιμότητας του... λύκου, στον Ολυμπιακό αποφάσισαν όχι μόνο να τον κρατήσουν αλλά και να του προτείνουν πρόωρη ανανέωση συμβολαίου. Αυτό, όπως και οι καλύτεροι οικονομικοί όροι ήταν επιθυμία του παίκτη (υπάρχει η εκτίμηση ότι από τα 330.000 ευρώ που είναι το ύψος της αποζημίωσης θα πάει στα 500.000 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: