12 Ιουλίου 2009

AEK: Νέος αρχηγός ο Καφές

Στην δεύτερη προγραμματισμένη προπόνηση του Σαββάτου (11/7), έγιναν γνωστοί και οι νέοι αρχηγοί της ομάδας για την επόμενη σεζόν.
Ο Σωτήρης Κυργιάκος ενημέρωσε τους συμπαίκτες του ότι δεν επιθυμούσε να θέσει υποψηφιότητα και ως εκ τούτου δεν πήρε ψήφους. Πρώτος στη διαδικασία αναδείχτηκε ο Παντελής Καφές με 27 ψήφους, ενώ τον ακολούθησε ο Νίκος Γεωργέας με 19. Τρίτος αρχηγός ανακηρύχτηκε ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς με 14 ψήφους, ενώ τέταρτος ο Ενσαλίβα με 9. Από κοινού αποφασίστηκε να διατηρηθούν και οι τέσσερις, λόγω της μικρής διαφοράς του Γεωργέα με τον Μαιστόροβιτς και του τελευταίου με τον Ενσαλίβα.

Στην απογευματινή προπόνηση τώρα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς χρησιμοποίησε για πρώτη φορά μπάλα στο πρόγραμμα, έστω και για λίγο, θέλοντας να σχηματίσει κάποια πρώιμα συμπεράσματα, κυρίως για τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ο σέρβος τεχνικός χώρισε τους ποδοσφαιριστές τους σε τρεις οκτάδες, δίνοντας έμφαση στην κατοχή της μπάλας.

Η... είδηση (έστω κι αν είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα) είναι ότι με τους βασικούς Μαϊστόροβιτς, Κυριάκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο και Κουτρομάνο (οδεύει για πρώτη επιλογή αν δεν αποκτηθεί ο Σεϊταρίδης) συμμετείχαν με το "καλημέρα" και οι Καράμπελας, Μάκος, Ιορντάκε. Η απουσία του Σκόκο δεν σήμαινε κάτι, καθώς ο αργεντινός είχε τον ρόλο του στράικερ στην άλλη οκτάδα, ελλείψει και του Μιχάλη Παυλή (ακολούθησε πιο συντηρητικό πρόγραμμα με Ταχτσίδη και Παληγεώργο).

Από τις τρεις οκτάδες απουσίασαν και οι Μοσχονάς, Αραμπατζής που συνέχισαν το πρόγραμμα τους υπό τις οδηγίες του Σλόμπονταν Σούιτσα, την ώρα που οι Σάχα, Λούκατς είχαν εντολές να αποκρούουν τις επιθέσεις των τριών ομάδων στο μισό γήπεδο. Ο "Ντούσκο" έμεινε αρκετά ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές του, ενώ είδε με μεγάλη ανακούφιση και τους Λαγό, Ρίκκα να βγάζουν όλο το πρόγραμμα της προπόνησης και μάλιστα με περίσσιο ζήλο, χωρίς την παραμικρή ενόχληση.

Χετεμάι: Δύο μεταγραφές ακόμα

Στο μεταξύ, ο Περπαρίμ Χετεμάι μίλησε σε εφημερίδα της Φινλανδίας, τονίζοντας ότι έχει παρατηρήσει το μεγάλο ανταγωνισμό που επικρατεί φέτος στην ομάδα, ελέω του μεγάλου ρόστερ, τονίζοντας παράλληλα ότι θα γίνουν ακόμα δύο μεταγραφές.

"Πήραμε στις μεταγραφές ένα μέσο από τον Πανιώνιο και ένα αριστερό χαφ. Πάντως έχουν έρθει αρκετά νέα παιδιά. Η ομάδα ψάχνει ακόμα δύο ποδοσφαιριστές. Νομίζω έναν επιθετικό και έναν αμυντικό. Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα, αλλά έτσι γίνεται κάθε χρόνο. Τώρα ξεκινάω την τέταρτη χρονιά μου εδώ και είμαι από τους πιο παλιούς. Είναι ακόμα 5-6 παιδιά που είχαν έρθει στην ομάδα πριν από εμένα. Είμαστε εδώ στην προετοιμασία 31 ποδοσφαιριστές. Η προετοιμασία είναι δύσκολη και υπάρχει ανταγωνισμός".

Δεν υπάρχουν σχόλια: